Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

Παραδοσιακή φαντασμαγορική βραδιά

Προχθές το βράδυ ζήσανε μία φανταστική και φαντασμαγορική βραδιά όσοι παραβρέθηκαν στην Ανατολική Τάφρο και στη συνέχεια των εκδηλώσεων “Πολιτιστικό καλοκαίρι 2010”.
Με πρωτοβουλία της Ι. Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου και του παραδοσιακού Συλλόγου “Αροδαμός” παρουσιάστηκαν χοροί και τραγούδια από τον τόπο μας, από τον Πόντο, τη Θράκη, το Μεξικό. Τα παρουσίασαν Σύλλογοι που αναζητούν, διατηρούν και διαδίδουν την παραδοσιακή μουσική και τους χορούς με πολύ σεβασμό, μεράκι και πάθος.
Η μεγάλη έκπληξη όλων ήταν φυσικά το συγκρότημα από το Μεξικό που παρουσίασε διάφορους χορούς της πατρίδας του, που σε συνδυασμό με τις παραδοσιακές πολύχρωμες στολές του ήταν μια πανδαισία χρωμάτων, κίνησης, αρμονίας και συγχρονισμού.
Ήταν μια εκδήλωση που άρχισε στις 7 το απόγευμα, μέσα στη ζέστη, τελείωσε μετά τις 11 μ.μ., χωρίς να προλάβουν τα συγκροτήματα να παρουσιάσουν όλο τους το πρόγραμμα.
Και ο κόσμος μέσα στον ενθουσιασμό του για το θέαμα που απολάμβανε ξεχνούσε και τη ζέστη και τον χρόνο αλλά και τον τελικό του παγκοσμίου κυπέλλου ποδοσφαίρου που ήταν σε εξέλιξη την ίδια ώρα.
Ήταν μια εκδήλωση μέσα από την οποία κανείς μαθαίνει και τους χορούς αλλά και παραδόσεις του τόπου του αλλά ταυτόχρονα τονώνει και το εθνικό του ένστικτο, απαραίτητο στις κρίσιμες μέρες μας.
Δ. Φιλ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα