Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Εν μέσω καταγγελιών, από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη και τον Κώστα Τσακίρη, αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για χθες εκλογή του προέδρου της Super League. Η απόφαση λήφθηκε με την ολοκλήρωση του τακτικού Διοικητικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
Το θέμα της εκλογής νέου προέδρου παραπέμφθηκε στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα γίνει την Πέμπτη 15 Ιουλίου. Σύμφωνα με απόφαση που πήρε χθες το Δ.Σ., ο νέος πρόεδρος θα προκύψει μόνο εφόσον έχει την απόλυτη πλειοψηφία.
«Πήραμε την καλύτερη δυνατή απόφαση για να διασφαλίσουμε το κύρος του συνεταιρισμού», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ατρόμητος, Γιώργος Σπανός.
Το… κόκκινο πανί του χθεσινού Δ.Σ. ήταν η υποψηφιότητα του Θανάση Κανελλόπουλου, για τον οποίο υπήρχαν αντιδράσεις. Μάλιστα η υποψηφιότητα του κ. Κανελλόπουλου και το παρασκήνιο που υπήρξε, ανάγκασαν τον κ. Τσακίρη να δηλώσει πως δεν πρόκειται να βάλει εκ νέου υποψηφιότητα.
ΠΡΟΣ ΔΙΑΣΠΑΣΗ
«Πάμε σε διάσπαση και φαίνεται ποιος κάνει τη διάσπαση. Το μοντέλο της Σούπερ Λίγκας έλεγε ότι ο πρόεδρος θα εκλέγεται ομόφωνα. Οι τέσσερις πρώτοι πρόεδροι εξελέγησαν ομόφωνα. Ο πέμπτος δεν εξελέγη ομόφωνα και εκεί άρχισε η διάσπαση. Ο ίδιος πάει να διασπάσει σήμερα τη Σούπερ Λίγκα. Αν πάμε σε διάσπαση, δεν έχει νόημα να είμαστε εδώ και δεν βλέπω το λόγο να παραμένουμε στη Σούπερ Λίγκα. Δεν είμαι ούτε εγκάθετος του Γιάννη Βαρδινογιάννη, ούτε ψυχογιός του Θωμά Μητρόπουλου. Είμαι ιδιοκτήτης, κανονικός ιδιοκτήτης», ανέφερε ο κ. Τσακίρης.
Από την πλευρά του ο Γιάννης Βαρδινογιάννης αναφερόμενος στην υποψηφιότητα Κανελλόπουλου είπε ότι «…εγώ ήρθα στη συνεδρίαση για να κάνω τις τοποθετήσεις μου. Εγιναν συζητήσεις αλλά δεν βλέπω να επιτυγχάνεται τίποτα. Πάμε πλέον για ψηφοφορία αλλά όλα αυτά γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω το ελληνικό ποδόσφαιρο. Οταν κάποιος υποστηρίζεται από τις μεγάλες ομάδες, βγαίνει πρόεδρος».
«Εγώ σήμερα πιστεύω ότι είμαι νικητής. Δεν θα κάνω το χατήρι σε κάποιους να φύγω. Θα θέσω εκ νέου υποψηφιότητα, αφού οι ομάδες που με πρότειναν πιστεύουν σε μένα. Αντίθετα ο κ. Τσακίρης είπε πως αποσύρεται. Ήμουν επιτυχημένος στη θέση μου στην ΕΠΑΕ. Δεν εξυπηρετώ συμφέροντα. Δεν υπάρχει φόβος διάσπασης της Σούπερ Λίγκας», είπε από την πλευρά του ο κ. Κανελλόπουλος εξερχόμενος της αίθουσας.
Κατά της αναβολής των εκλογών για το νέο πρόεδρο τάχθηκαν οι ΠΑΕ ΑΕΚ, Αρης, Ολυμπιακός Βόλου, Ξάνθη και Ολυμπιακός. Λευκό ψήφισαν Πανιώνιος, Παναθηναϊκός, ΕΠΟ και Πανσερραϊκός, ενώ υπέρ φήφισαν όλες οι υπόλοιπες ομάδες. Στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Πέμπτης αναμένεται να υπάρξει απόφαση και για αλλαγή του καταστατικού. Στις προτάσεις που θα κατατεθούν θα είναι πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας να αναλαμβάνει πρόεδρος ή μεγαλομέτοχος ΠΑΕ.
Εκτός των Τσακίρη και Κανελλόπουλου, υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου της Σούπερ Λίγκα έχει θέσει και ο Γιώργος Μποροβήλος. «Συμμετέχω στα κοινά της Λίγκας. Γνωρίζω καλά τον τρόπο λειτουργίας της Σούπερ Λίγκας και γι? αυτό θα είμαι εκ νέου υποψήφιος και την Πέμπτη. Ο πρόεδρος θα πρέπει να είναι ισχυρός από κάθε άποψη», είπε ο κ. Μποροβήλος, οποίος ως αναπληρωτής πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας θα ασκεί τα καθήκοντά του έως τις 30 Ιουλίου.

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΤΕΡΑ
Στην αντεπίθεση πέρασε ο Νικόλας Πατέρας, απαντώντας στα υπονοούμενα του Τζίγγερ και του Τσακίρη με αφορμή την επεισοδιακή αναβολή των εκλογών της Super League.
Ο πρόεδρος του “πράσινου” νταμπλ, δέχτηκε τις τελευταίες μέρες ένα “πόλεμο” αναφορικά με τις ζυμώσεις στη Super League και μέσω συνέντευξής του στο gazzetta.gr, έδωσε απαντήσεις ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχει καμία σχέση με τις εκλογές και όσα του καταλογίζουν για τον Θανάση Κανελλόπουλο.
«Δεν έχω καμία σχέση με τις εκλογές στη Σούπερ Λίγκα. Την ανικανότητα κάποιων να στηρίξουν την υποψηφιότητα Τσακίρη δεν θα την χρεωθώ εγώ. Ας ψάξουν να βρουν αλλού τι τους φταίει», επεσήμανε ο κ. Πατέρας, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του Τζίγγερ.
«Εγώ με τον κύριο Τσακίρη δεν είχα και δεν έχω σχέσεις. Είναι φίλος του κυρίου Βαρδινογιάννη. Θα σας θυμίσω ότι ο κ. Τσακίρης δεν με ψήφισε όταν εξελέγην πρόεδρος στη Σούπερ Λίγκα και καταφέρθηκε με ανακοινώσεις του κατά του Παναθηναϊκού στη διάρκεια του πρωταθλήματος. Αποκορύφωμα ήταν η παράνομη παρουσία του στον πάγκο της ομάδας του στο μεταξύ μας παιχνίδι στην Νέα Σμύρνη, όπου πυροδότησε επεισόδια με την στάση του. Αυτός είναι ο εκλεκτός του Γιάννη Βαρδινογιάννη για την προεδρία της Σούπερ Λίγκας. Να τον χαίρεται», τόνισε ο πρώην πρόεδρος των πρασίνων.
Τέλος, αναφορικά με όσα γράφουν τις τελευταίες ημέρες οι εφημερίδες Derby και Πράσινη, για τη φιλία του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο Νικόλας Πατέρας δήλωσε: «Όπως σας έχω ξαναπεί ο κ. Μαρινάκης είναι φίλος μου. Κάποιοι άρρωστοι προσπαθούν τις τελευταίες μέρες να ποινικοποιήσουν τη φιλία και αυτό πρέπει κάθε υγιής φίλαθλος να το καταδικάσει. Ο καθένας μας υποστηρίζει μια ομάδα. Είναι όμως αδιανόητο να πρέπει ο πρόεδρος που ένωσε τους Παναθηναϊκούς και είχε την τιμή να ηγείται της ομάδας μας που πήρε το νταμπλ, να πρέπει να δώσει πιστοποιητικό Παναθηναϊκοφροσύνης».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα