Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ΔΡΟΜΟΥ

Το μήνυμα ότι η χανιώτικη ποδηλασία έχει μέλλον και θα συνεχίσει τον πρωταγωνιστικό της ρόλο έστειλαν οι νεαροί ποδηλάτες-ποδηλάτριες του Ο.Α. Σούδας, του Τάλως/ΑΝΕΚ Lines και του Α.Ο. Κύδων, μετέχοντας στο πανελλήνιο πρωτάθλημα δρόμου εφήβων-νεανίδων-παίδων-κορασίδων, όπου κατέκτησαν συνολικά 9 μετάλλια.
Οι τριήμεροι αγώνες διεξήχθησαν στην Αττική (σε Μαλακάσα και Κατσιμίδι), αφορούσαν ατομική χρονομέτρηση (και στις 4 κατηγορίες έγινε την πρώτη ημέρα) και αντοχή (σε νεάνιδες-κορασίδες -παίδες έγινε τη δεύτερη ημέρα, στους εφήβους την τρίτη), με τα χανιωτάκια ν’ αναδεικνύονται πρωταθλητές Ελλάδος σε τρεις από τις 8 κατηγορίες και να φορούν στο στήθος 9 -από τα συνολικά 24- μετάλλια που απονεμήθηκαν. Αναλυτικότερα οι παρουσία των τριών σωματείων του νομού μας.
Ο.Α. ΣΟΥΔΑΣ
Ήταν σίγουρα η ομάδα που… έκλεψε την παράσταση, αφού εκπροσωπήθηκε μόνο σε παίδες και κορασίδες, έχοντας απολογισμό δυο χρυσά, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο, επιτυχία που δεν είχε σημειώσει ποτέ μέχρι τώρα.
Στην ατομική χρονομέτρηση (68 συμμετοχές) ο Παναγιώτης Καραμπινάκης πήρε το χρυσό, με χρόνο 20.43 (έναντι 21.18 του 2ου, Κατσούρα Παν. – Βόλος), ενώ 6ος ήταν ο Στέλιος Φαραντάκης (21.39), 8ος ο Λευτέρης Παντελάκης (22.10), 24ος ο Βασίλης Χαιρετάκης (23.33), 38ος ο Μανώλης Καρακατσάνης (24.25) και 45ος ο Γιώργος Τζουγκαράκης (24.53). Στο αντίστοιχο αγώνισμα των κοριτσιών (17 συμμετοχές), η Ελπίδα Βερναδάκη κατετάγη 3η, με χρόνο 24.47 (έναντι 24.04 της νικήτριας, Γιαννικοπούλου Θεοδώρας – Κρόνος και 24.41 της 2ης Σταυροπούλου Βασιλικής – Ασκληπιός). Την επομένη, στον αγώνας αντοχής αγοριών (68 συμμετοχές) έγινε μεγάλη “μάχη”, που τελικά εξελίχθηκε… σε υπόθεση του σουδιανού Ομίλου, αφού 1ος τερμάτισε ο Φαραντάκης (1 ώρα 53′ 45”), ακολουθούμενος από τον Καραμπινάκη (1.54.00), ενώ το χάλκινο πήρε ο Αντωνόπουλος Κ. (Σπαρτιατικός – 1.54.05). Ακόμη, ο Παντελάκης ήταν 10ος (1.57.39), 15ος ο Χαιρετάκης (2.00.14), 44ος ο Τζουγκαράκης και 47ος ο Καρακατσάνης. Στις κορασίδες (16 συμμετοχές), η Βερναδάκη “πάλεψε” για το μετάλλιο, το οποίο τελικά έχασε για λίγα δευτερόλεπτα, αφού τερμάτισε 4η με 1.27.53, ενώ το χρυσό πήρε η Γιαννικοπούλου Θ. (Κρόνος-1.23.22), το ασημένιο η Πλέγα Ι. (Κρόνος -1.27.28) και το χάλκινο η Κουτσονικολή Γ. (Πρωτέας – 1.27.28).
Συνοδός της αποστολής ήταν ο προπονητής Σταύρος Παπαδημητράκης, αλλά και γονείς των παιδιών.
* Στην κατηγορία εφήβων μετείχε και ο Γιάννης Χατζηγεωργίου (που φέτος αγωνίζεται με τον ΠΟΗ Κάστρο) ο οποίος ήταν 8ος τόσο στην αντοχή, όσο και στο χρονόμετρο.
* Οι υπεύθυνοι του Ο.Α. Σούδας συγχαίρουν τους ποδηλάτες- τριες και τους προπονητές τους, για την εντυπωσιακή παρουσία που είχαν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Ακόμη, ευχαριστούν όλους όσοι συνέβαλαν με κάθε τρόπο στη μεγάλη αυτή επιτυχία της ομάδας και ιδιαίτερα τους χορηγούς: “Ελαιόλαδα Ψαρουδάκης”, γυμναστηρίο “Chania Sports”- Γιάννης Οικονόμου, φροντιστήριο Αγγλικών “Ζαχαρίου”, κατάστημα “Ποδηλάτης” στην Ανδρ. Παπανδρέου 72, καφέ – μπαρ “Κουκουβάγια”, “Donut King”, Μύλοι Κρήτης, Ακμή Μπετόν, Μega Place.
* Ο Παναγιώτης Καραμπινάκης ευχαριστεί τον προπονητή του Σταύρο Παπαδημητράκη, για την παραχώρηση του ποδηλάτου του, με το οποίο έτρεξε -και νίκησε- στην ατομική χρονομέτρηση.
ΤΑΛΩΣ/ΑΝΕΚ LINES
Πολύ καλύτερη από πέρυσι ήταν η συγκομιδή για τον Τάλω, που κατέκτησε και αυτός τέσσερα μετάλλια, εκπροσωπούμενος όμως σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες. Ο Παναγιώτης Χατζάκης πήρε το χρυσό στην αντοχή εφήβων (29 συμμετοχές), κερδίζοντας στο τελικό σπριντ τον Βλάχο Π. του Βυζαντινού (και στους δυο δόθηκε χρόνος 3 ώρες 19′ 27”), 3ος ήταν ο Σπανόπουλος Ι. (Πελοτόν -3.19.31), ενώ ο Σταύρος Σταματάκης δεν ολοκλήρωσε τον αγώνα.
Στο χρονόμετρο (34 συμμετοχές), ο Χατζάκης έκανε την 3η καλύτερη επίδοση (35.34) και πήρε το χάλκινο (νικητής ο Βλάχος-Βυζαντινός, 34.26, με 2ο τον Σπανόπουλο-Πελοτόν – 34.43), ενώ ο Σταματάκης κατετάγη 14ος, με 38.18.
Δυο μετάλλια κατέκτησε και η Ελευθερία Κανδυλάκη (η οποία βρίσκεται σε προετοιμασία με την εθνική μας ομάδα πίστας), αφού ήταν 2η στο χρονόμετρο (9 συμμετοχές) με 23.51 και 3η -η κατάταξη κρίθηκε στο τελικό σπριντ- στην αντοχή (9 συμμετοχές), με 1 ώρα 46′ 26” (1η η Πατάπη Δημ. – Ροδύλιος – 1.46.24, 2η η Μηλάκη Αργ. -ΠΟΗ Κάστρο -1.46.26).
Ακόμη, στους παίδες, ο Γιάννης Κακαβελάκης ήταν 9ος στο χρονόμετρο (22.15) – 22ος στην αντοχή (2.01.53), ο Μιχάλης Κορτσιδάκης 33ος (24.02) – 20ος (2.00.41), ο Δημήτρης Κοπανάκης 42ος (24.37) – 19ος (2.00.32) και ο Χρήστος Σταματάκης 53ος (25.35) – 57ος.
Δήλωση Μαρεντάκη: Ο προπονητής Παναγιώτης Μαρεντάκης (που ήταν συνοδός της αποστολής μαζί με τον συνάδελφό του, Κώστα Ορφανουδάκη) αναφερόμενος στη επιτυχία του Χατζάκη, δήλωσε: “Συγχαρητήρια στον Παναγιώτη που κατάφερε μέσα σε μια πολύ δύσκολη χρονιά να κερδίσει δυο πρωταθλήματα, ένα ανδρών και ένα εφήβων και πολλά μετάλλια, ενώ παράλληλα διάβαζε και συγκέντρωσε πολύ υψηλή βαθμολογία στις πανελλήνιες εξετάσεις, με αποτέλεσμα την εισαγωγή του σε πανεπιστήμιο της αρεσκείας του. Με αυτό τον τρόπο απέδειξε ότι όποιος θέλει μπορεί να συνδυάσει υψηλό αθλητισμό και τριτοβάθμια εκπαίδευση. Πολλά μπράβο και στην οικογένεια του η οποία τον στηρίζει σε κάθε του βήμα, καθώς και στον συναθλητή του Σταύρο Σταματάκη, ο οποίος με την παρουσία που είχε σε μεγάλο μέρος της κούρσας, έπαιξε καταλυτικό ρόλο για τη νίκη του Χατζάκη”.
Α.Ο. ΚΥΔΩΝ
Η Ελένη Παπαδερού επανέλαβε την περυσινή της επιτυχία στην ατομική χρονομέτρηση νεανίδων, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο με 23.25 (το χάλκινο πήρε η Πατάπη Δ. – Ροδύλιος – 24.51), όμως μια αδιαθεσία που ένοιωσε την επομένη, την κράτησε εκτός βάθρου στην αντοχή (7η). Ο χανιώτικος Όμιλος μετείχε σε ακόμη δυο κατηγορίες και στους παίδες, ο Στέλιος Αποστολάκης κατετάγη 23ος στην αντοχή (2.02.30) – 26ος στο χρονόμετρο (23.41). Τέλος, στις κορασίδες, η Γιολάντα Χατζάκη ήταν 5η τόσο στο χρονόμετρο (25.53), όσο και στην αντοχή (1.28.08) και η Μαριάννα Φυτίλη 17η στο χρονόμετρο με 33.42 (εγκατέλειψε στην αντοχή).
Ο προπονητής Στέφανος Λυραντωνάκης ήταν συνοδός των παιδιών.
* Πέρυσι η διοργάνωση έγινε στο Καπαρέλλι Βοιωτίας και ο Κύδωνας κατέκτησε 5 μετάλλια (χρυσό η Παπαδερού στην ατομική χρονομέτρηση, χάλκινο στην αντοχή η Μυγιάκη -στις νεάνιδες, ασημένιο η Χατζάκη τόσο στο χρονόμετρο, όσο και στην αντοχή -κορασίδες, χάλκινο στην αντοχή ο Χατζάκης-έφηβους), ενώ δυο φορές εκπροσωπήθηκε στο βάθρο ο Τάλως (ασημένιο ο Χαϊδεμενάκης στην ατομική χρονομέτρηση εφήβων, χάλκινο η Κανδυλάκη σο ίδιο αγώνισμα των νεανίδων).
ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΦΗΒΩΝ ΠΟΛ. ΤΖΩΡΤΖΑΚΗΣ
ΚΑΙ ΧΑΤΖΑΚΗΣ
Στην Άγκυρα της Τουρκίας θα διεξαχθεί 15-18 Ιουλίου το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου εφήβων και στην αποστολή της εθνικής μας (που αναχωρεί σήμερα), μετέχουν οι ποδηλάτες του Τάλως/ΑΝΕΚ Lines, Πολυχρόνης Τζωρτζάκης, Παναγιώτης Χατζάκης (θ’ αγωνιστούν σε ατομική χρονομέτρηση και αντοχή), ενώ μηχανικός της εθνικής μας είναι ο Μιχάλης Φαραντάκης.
Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, υπό τις οδηγίες των ομοσπονδιακών προπονητών Βασίλη Αναστόπουλου και Λάμπρου Βασιλόπουλου, έχει ως στόχο να πρωταγωνιστήσει και να προετοιμαστεί όσο γίνεται καλύτερα για τους επόμενους αγώνες που ακολουθούν τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Οι ποδηλάτες που απαρτίζουν την εθνική ομάδα είναι: Γιάννης Σπανόπουλος, Σπύρος Σαλπαδήμος Ευάγγελος-Παναγιώτης Χατζάκης, Κώστας Παπουτσάς, Νίκος Ιωαννίδης, Παναγιώτης Βλάχος, Πολυχρόνης Τζωρτζάκης, Νεόφυτος Σακελλαρίδης- Μάγκουρας, Δημήτρης Πολυδωρόπουλος, Γιώργος Καράτζιος και Τάσος Κουρμπέτης.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΟΥΝΤΕΝ ΜΠΑΪΚ ΤΟΥ ΚΥΔΩΝΑ
Νεαροί ποδηλάτες-τριες από τα σωματεία του νομούς μας πήραν μέρος στο διασυλλογικό αγώνα ποδηλασίας μάουντεν μπάικ (ΜΤΒ) που διοργάνωσε ο Α.Ο. Κύδων, στο πάρκο των Αγίων Αποστόλων.
Πρώτα έτρεξαν, μαζί, οι κατηγορίες μίνι μικρά – μίνι μεγάλα, που έκαναν τρεις στροφές στην καθορισμένη διαδρομή και ακολούθησε ο αγώνας των παμπαίδων (5 στροφές). Αναλυτικά οι τρεις πρώτοι σε καθε κατηγορία.
Μίνι μικρά: Ορφανουδάκης Εμμ. (Κ), Καραγιώργης Β. (Σ), Ξηρουχάκης Εμμ. (Τ).
Μίνι μεγάλα: Στρογγυλάκης Φιλ. (Κ), Σταυρακάκης Γ. (Κ), Σκαμπέλης Ραφ. (Κ).
Παμπαίδες: Καλαϊτζάκης Κων. (Κ), Κούτρας Ορφ. (Κ),Τσουρουνάκης Στ. (Κ).
* Κ= Κύδων, Σ= Ο.Α. Σούδας, Τ= Τάλως/ΑΝΕΚ Lines.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα