Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΛΑΤΑΝΙΑ

Αυξάνεται ο αριθμός των υποψηφίων δημάρχων στον νέο Δήμο Πλατανιά. Σήμερα, Τετάρτη, θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του, ως επικεφαλής ανεξάρτητου ψηφοδελτίου, ο νομαρχιακός σύμβουλος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας (ΕΝΑΕ), πρώην αντινομάρχης Χανίων, Γιώργος Αγοραστάκης.
Η ανακοίνωση, όπως γνωστοποιήθηκε χθες, θα γίνει κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που θα παραχωρήσει ο κ. Αγοραστάκης, στις 11.30 το πρωί, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Πλατανιά.
Χθες, εξάλλου, ανακοινώθηκε ότι υποψήφιος δήμαρχος Πλατανιά θα είναι και ο κ. Μανώλης Νταγκουνάκης, οικονομολόγος, γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Χανίων και αντιπρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Χανίων της ΑΔΕΔΥ.
Σε σχετική ανακοίνωση, που φέρει την υπογραφή του κ. Νταγκουνάκη, επισημαίνονται τα εξής:
«Τη Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010 πραγματοποιήθηκε πλατιά σύσκεψη δημοτών του νέου Δήμου Πλατανιά, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Μάλεμε, μετά από ανοιχτή πρόσκληση των Δημοτικών Κινήσεων των πρώην Δήμων Βουκολιών, Κολυμπαρίου, Μουσούρων και Πλατανιά.
Στη σύσκεψη συζητήθηκε η νέα κατάσταση που διαμορφώνεται με τον “Καλλικράτη” και με τη βάρβαρη επίθεση που δέχονται από την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική οι εργαζόμενοι, η νεολαία, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες και τα πλατιά λαϊκά στρώματα, καθώς και οι επιπτώσεις τους, στο μέλλον, στην ανάπτυξη, στην προοπτική του νέου Δήμου Πλατανιά και στο βιοτικό επίπεδο των δημοτών.
Στη σύσκεψη εκτιμήθηκε ότι η επίθεση αυτή θα ενταθεί και μέσα από τον “Καλλικράτη”, γι’ αυτό απαιτείται πλατιά λαϊκή συσπείρωση αντίστασης, διεκδίκησης και ανατροπής αυτής της κατάστασης.
Για όλους τους παραπάνω λόγους οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη αποφάσισαν ομόφωνα και συγκρότησαν αγωνιστική κίνηση με το όνομα “Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πλατανιά” με επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο τον Μανώλη Νταγκουνάκη, οικονομολόγο, γραμματέα του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Χανίων και αντιπρόεδρο του Νομαρχιακού Τμήματος Χανίων της ΑΔΕΔΥ.
Η “Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πλατανιά” θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών του Δήμου Πλατανιά στις επερχόμενες τοπικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010 και καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τη νεολαία, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες που πλήττονται από την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική να συσπειρωθούν μαζί της για τη δημιουργία μετώπου αντίστασης και ανατροπής αυτής της πολιτικής».

Μπατάκης
για Σκουλάκη

Συγχαρητήρια στον κ. Μανώλη Σκουλάκη «για την επιλογή του σαν υποψήφιο δήμαρχο στον Δήμο Χανίων» δίνει ο γιατρός, Χαράλαμπος Μπατάκης και του εύχεται «καλή δύναμη και καλή επιτυχία στον δύσκολο αγώνα που αναλαμβάνει για την κατάκτηση του νέου Δήμου».
Σε χθεσινή του ανακοίνωση ο κ. Μπατάκης σημειώνει, ακόμη, τα εξής: «Ο κ. Σκουλάκης, παλιός αγωνιστής με μεγάλες δυνάμεις και δοκιμασμένος σε δύσκολες καταστάσεις, είναι ο άνθρωπος που μπορεί να συσπειρώσει γύρω του και να οδηγήσει στην τελική νίκη για τον νέο Δήμο Χανίων.
Ευχαριστώ όλους τους φίλους και τις φίλες που στήριξαν ηθικά την υποψηφιότητά μου, καθώς και όλα τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Χανίων, που, παρά την εισήγησή τους, δέχθηκαν με χαρά και μεγάλη ικανοποίηση την αίτησή μου για υποψήφιο στον Δήμο Χανίων σαν μία νέα παρουσία που δείχνει ότι το ΠΑΣΟΚ διαθέτει μια ανεξάντλητη πηγή στελεχών και κοινωνικά αποδεκτών συμπολιτών μας.
Η απόφασή μου να προχωρήσω στην κατάθεση του ενδιαφέροντός μου για υποψήφιος δήμαρχος Χανίων στηρίχθηκε καθαρά σε πολιτικά κριτήρια.
Θεωρώ ότι είναι ώρα το ΠΑΣΟΚ να παρουσιάσει τη δυνατότητα που έχει να παράγει νέες απόψεις και ιδέες, καθώς και ένα άλλο τρόπο σκέψεις που εκφράζεται καθημερινά από τον πρόεδρό του, Γιώργο Παπανδρέου.
Οι δύσκολες στιγμές που περνά η πατρίδα μας ενισχύουν την ανάγκη της ενασχόλησης με τα κοινά και νέων ανθρώπων, που θα φέρουν καινούργιες ιδέες και θα έχουν τη δύναμη να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες προκλήσεις των επόμενων ετών. Τα μέτωπα θα είναι πολλά, κάτι που θα δώσει σε όλους όσους έχουν ενέργεια να συμβάλουν στα δύσκολα και στα μεγάλα. Σας ευχαριστώ όλους», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο κ. Μπατάκης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα