Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΙΣΑΜΟΥ

Την πρόθεσή της να είναι υποψήφια δήμαρχος στον νέο Δήμο Κισάμου, που δημιουργείται με το πρόγραμμα «Καλλικράτης», ως επικεφαλής «ενός ανεξάρτητου και πολυσυλλεκτικού συνδυασμού», ανακοίνωσε χθες η δήμαρχος Κισάμου, Φρόσω Σκουλάκη.
«Πιστεύω ακράδαντα ότι για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των στόχων που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη των περιοχών του νέου Δήμου, απαιτείται η ευρύτερη κοινωνική ευαισθητοποίηση και συναίνεση, πέρα από κομματικούς περιορισμούς που μόνο ανασταλτικό ρόλο θα έχουν στην επίτευξη των στόχων ενός τέτοιου εγχειρήματος. Είναι άλλωστε και αίτημα της τοπικής κοινωνίας», τόνισε χθες η κα Σκουλάκη στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο δημαρχείο Κισάμου.
Ερωτηθείσα από τα «Χ.Ν.» γιατί δεν επιθυμεί το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ, το οποίο είχε αποδεχθεί πριν από τέσσερα χρόνια, η κα Σκουλάκη απάντησε ότι «έχω την εμπειρία της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης το 2006. Έχω την εμπειρία αυτή, που έγιναν όλες οι διαδικασίες όσον αφορά του να δοθούν τα χρίσματα. Αυτή η διαδικασία δημιούργησε διάφορα προβλήματα. Δημιούργησε πίκρα σε κάποιους ανθρώπους, που ήμασταν φίλοι χρόνια, και οι οποίοι δεν είχαν ούτε τη δύναμη ούτε τη διάθεση να στηρίξουν τον συνδυασμό τον δικό μας, που πήραμε το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ. Έχοντας, λοιπόν, αυτά υπόψιν, δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Γι’ αυτό, άλλωστε, και στην αίτηση που υπέβαλα, όσον αφορά τα χρίσματα, ζητώ τη στήριξη του κόμματος στο οποίο ανήκω, αλλά δεν θα ήθελα να κατέβω με το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ αυτή τη φορά».
Η κα Σκουλάκη απηύθυνε κάλεσμα προς «όλους τους συνδημότες του νέου Δήμου Κισάμου από όποιον πολιτικό χώρο και αν προέρχονται, τους κοινωνικούς φορείς, όλες τις παραγωγικές και δημιουργικές ομάδες, που νοιάζονται και αγωνιούν για την πρόοδο και ευημερία του τόπου μας, στους οποίους θέτουμε στην κρίση τους το πολυδιάστατο και σημαντικό έργο μας και ζητώ να καταθέσουν τις σκέψεις τους και τις απόψεις τους, ώστε να συνθέσουμε μέσα από τον διάλογο και να καταθέσουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση για μια ισχυρή Αυτοδιοίκηση».
Αναφερόμενη στο πρόγραμμα «Καλλικράτης» η κα Σκουλάκη το χαρακτήρισε «μια ριζική αλλαγή του αυτοδιοικητικού χάρτη της χώρας μας», τονίζοντας ότι «θέτει και τις βάσεις, πάνω στις οποίες, θα οικοδομηθούν οι μεταφερόμενες αρμοδιότητες που αφορούν την ανάπτυξη της Περιφέρειας, την Παιδεία, την Υγεία, την Κοινωνική Πρόνοια».
Η κα Σκουλάκη σημείωσε ότι «βασική προϋπόθεση για την επίτευξη αυτών των στόχων είναι μια ισχυρή Αυτοδιοίκηση, που θα έχει τη δυνατότητα να οργανώσει Υπηρεσίες, οι οποίες αποτελεσματικά και με διαφάνεια να ανταποκρίνονται, παρέχοντας ποιοτικές Υπηρεσίες, σε κάθε περιοχή, σε κάθε σημείο του νέου Δήμου που διαμορφώνεται. Ο νέος Δήμος Κισάμου, όπως προέκυψε από τη συνένωση των Δήμων Κισάμου, Μηθύμνης και Ιναχωρίου, καλείται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο και να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και προκλήσεις των καιρών, αλλά και στις προσδοκίες των πολιτών.
Αποδεδειγμένα απαιτούνται άτομα αφοσιωμένα στον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με αναγνωρισμένο ήθος, ανιδιοτέλεια, άτομα δημιουργικά, μέλη της κοινωνίας».
Η κα Σκουλάκη υπογράμμισε ότι «με γνώμονα, τα παραπάνω, αλλά κυρίως στηριζόμενη στα μηνύματα της τοπικής μας κοινωνίας κατά τη διάρκεια των τελευταίων 3,5 χρόνων, οπότε ασκώ τα καθήκοντά της δημάρχου Κισάμου, όπου μου αναγνωρίζονται τα απαιτούμενα ηθικά προσόντα, η εμπειρία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και η αποτελεσματικότητα του έργου μας, δηλώνω σήμερα, με πλήρη συναίσθηση των ευθυνών μου, και επίσημα πλέον, ότι θα είμαι υποψήφια δήμαρχος στις επικείμενες δημοτικές εκλογές στον νέο Δήμο Κισάμου, ως επικεφαλής ενός ανεξάρτητου και πολυσυλλεκτικού συνδυασμού».
Η κα Σκουλάκη αναφέρθηκε και στην επιλογή των συνεργατών της, επισημαίνοντας ότι «αποκλειστικό κριτήριο θα είναι η εργατικότητα, η εντιμότητα, η αναγνωρισιμότητα αλλά και η θέλησή τους για προσφορά και δημιουργία στον τόπο τους».
Ερωτηθείσα από τα «Χ.Ν.» αν θεωρεί ότι είναι προσόν η αναγνωρισιμότητα, η κα Σκουλάκη απάντησε ότι «υπάρχουν αξιόλογα άτομα, τα οποία όταν δεν είναι αναγνωρίσιμα στην κοινωνία δεν θα μπορούν να συγκεντρώσουν αυτό τον αριθμό των ψήφων που θα μπορέσουν να επιλεγούν. Με αυτή τη λογική θεωρώ ότι είναι απαραίτητο προσόν οι αναγνωρισιμότητα. Υπάρχουν, βέβαια, και άλλες θέσεις. Δεν είναι ανάγκη να είναι υποψήφιοι».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα