Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΚΑΜ

Η παρουσίαση της πρότασης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου για τη δημιουργία Ενάλιου Πολιτιστικού Πάρκου Κρήτης, θα γίνει σήμερα, Τετάρτη 14 Ιουλίου στις 11 το πρωί, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (Μ. Αρσενάλι). Στην παρουσίαση έχουν προσκληθεί να παραστούν, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων, η 28η ΕΒΑ, η ΤΕΔΚ, το Λιμενικό Ταμείο Ν. Χανίων, το ΕΒΕΧ, το ΤΕΕ, το Οικονομικό Επιμελητήριο Δυτ. Κρήτης, ο ΝΟΧ, ο Σύνδεσμος Τουριστικών Γραφείων, ο Σύλλογος Ξενοδόχων, η Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων – Διαμερισμάτων Ν. Χανίων (Απτερα), ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Ενετικού Λιμένα Χανίων, ο Σύλλογος Φουσκωτών Ν. Χανίων, ο Ι.Ο.Χ., ο Σύλλογος Επαγγελματιών Αλιέων, ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων και ο Σύλλογος «Οι Φίλοι του Βυθού».
Οπως χθες έγραψαν τα “Χ.Ν.” η δημιουργία, στα Χανιά, του πρώτου ενάλιου πολιτιστικού πάρκου στην Κρήτη συζητήθηκε πριν λίγες μέρες σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο ενημέρωσης για το χρηματοδοτικό πρόγραμμα Jessica. Το πάρκο θα περιλαμβάνει χερσαίες εγκαταστάσεις που θα φιλοξενούνται στον προμαχώνα του ενετικού λιμανιού και υποβρύχιες εγκαταστάσεις που θα περιλαμβάνουν ξεναγήσεις σε αρχαία ναυάγια και ερείπια βυθισμένης πόλης από τα Θοδωρού μέχρι τις δυτικές ακτές του Δήμου Ακρωτηρίου.
Το φιλόδοξο αυτό σχέδιο, εφόσον υλοποιηθεί, θα συμβάλλει σημαντικά στην προώθηση του τουρισμού του νομού αλλά και στην ανάδειξη της ενάλιας πολιτιστικής κληρονομιάς.
Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 6 Ιουλίου στο Ηράκλειο, συμμετείχαν ο διευθυντής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπεύθυνος για το ΕΣΠΑ στην Ελλάδα κ. Ζακ Πονσέ, στελέχη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, του Υπουργείου Οικονομικών, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι από όλη την Κρήτη.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δήμος Χανίων και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων προχώρησαν στην παρουσίαση ενός σχεδίου που αφορά τη δημιουργία του πρωτοποριακού θεματικού πάρκου με βασικούς άξονες: τον πολιτισμό, το περιβάλλον, τον τουρισμό και την ανάπτυξη.
Το ενάλιο πολιτιστικό πάρκο Κρήτης προβλέπεται να έχει περιφερειακή εμβέλεια. Μάλιστα, εφόσον υλοποιηθεί, θα είναι το πρώτο ενάλιο πολιτιστικό πάρκο παγκοσμίως.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα