Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΝΤΑΝΟ

Την παραχώρηση -στα συναρμόδια Υπουργεία- του κτηρίου όπου στεγάζονται το Κέντρο Υγείας και ο Πυροσβεστικός Σταθμός θα ζητήσει ο Δήμος Καντάνου από το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας, στο οποίο και ανήκει, προκειμένου να καταστεί δυνατή, στη συνέχεια, η εκτέλεση των αναγκαίων εργασιών στο εν λόγω κτήριο, για την ουσιαστική αναβάθμιση των συγκεκριμένων Υπηρεσιών.
Παράλληλα, θα ζητήσει την παραχώρηση ενός τμήματος του κτηρίου στον Δήμο, προκειμένου να το αξιοποιήσει σε συνεργασία με την Παγκρητική Ένωση Αμερικής.
Το θέμα θα συζητηθεί σήμερα, Τετάρτη, στη διάρκεια σύσκεψης, που θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί, στο δημαρχείο Καντάνου. Στη σύσκεψη, όπως ανακοίνωσε χθες ο Δήμος Καντάνου, θα συμμετάσχουν ο διευθύνων σύμβουλος του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας, Παναγιώτης Μανούρης, ο υποδιοικητής της Διοίκησης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΔΥΠΕ) Κρήτης, Γιώργος Δελημπαλταδάκης, ο υποδιοικητής του Νοσοκομείου Χανίων, Μιχάλης Νικολαράκης, ο δήμαρχος Καντάνου, Ευτύχης Δασκαλάκης και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Μιλώντας στα «Χ.Ν.», ο δήμαρχος Καντάνου, Ευτύχης Δασκαλάκης εξήγησε ότι «το κτήριο, που στεγάζει το Κέντρο Υγείας και την Πυροσβεστική, στο σύνολό του, κατασκευάστηκε τη δεκαετία του ?70 από το Ίδρυμα “Βασιλεύς Παύλος”, το οποίο αργότερα έπαψε να υφίσταται και έγινε Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας. Μέχρι σήμερα είναι εγκαταλελειμμένο ένα μεγάλο μέρος του κτηρίου. Το υπόλοιπο στεγάζει το Κέντρο Υγείας Καντάνου και τον Πυροσβεστικό Σταθμό».
Ο κ. Δασκαλάκης σημείωσε ότι «επειδή το κτήριο αυτό δεν ανήκει στο Υπουργείο Υγείας δεν μπορούσε να γίνει μέχρι σήμερα καμία σοβαρή παρέμβαση συντήρησης. Το υπόλοιπο κτήριο, εμβαδού 3.000 τ.μ. περίπου, ανήκει επίσης στο Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας. Είχα ζητήσει, τα προηγούμενα χρόνια, να παραχωρηθεί στον Δήμο. Αυτό δεν έγινε από την προηγούμενη διοίκηση του Ιδρύματος. Πριν από λίγες ημέρες έγινε μια συνάντηση στην Αθήνα με τον διευθύνoντα σύμβουλο, κατά τη διάρκεια της οποίας συμφωνήσαμε να έρθει στην Κάντανο μαζί με στελέχη του Ιδρύματος, προκειμένου να συζητήσουμε την παραχώρηση του κτηρίου που στεγάζει το Κέντρο Υγείας στο Υπουργείο Υγείας. Και, επίσης, το τμήμα του κτηρίου που στεγάζει τον Πυροσβεστικό Σταθμό να παραχωρηθεί στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να επιτευχθεί η αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Σταθμού. Να αναλάβουν, δηλαδή, τις ευθύνες τους τα δύο Υπουργεία».
Ο δήμαρχος Καντάνου τόνισε, ακόμη, ότι θα ζητήσει να παραχωρηθεί το υπόλοιπο κτήριο στον Δήμο Καντάνου. Αν αυτό συμβεί, όπως επισήμανε, «θα έχω την ευκαιρία στο Συνέδριο Κρητών Όπου Γης, που θα γίνει στο τέλος του μήνα στο Λασίθι, να καταθέσω δημόσια πρόταση συνεργασίας στην Παγκρητική Ένωση Αμερικής, προκειμένου να μπορεί ο απόδημος Ελληνισμός να φιλοξενεί τα παιδιά του στον τόπο μας».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα