Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

Στα πεζοδρόμια?

Αναγνώστης των “Χανιώτικων νέων” έστειλε στο e-mail της εφημερίδας μας το παρακάτω σχόλιο μαζί με τις σχετικές φωτογραφίες: “Ούτε οδική παιδεία ούτε οδηγική παιδεία ούτε και ανθρωπιά μάλλον. Εγώ θα ντρεπόμουν ακόμη και να σκεφτώ να κάνω κάτι τέτοιο, πόσο μάλλον να το κάνω!
Χανιά, οδοί Κριάρη και Σφακίων Τρίτη 13/7 το πρωί…
Θλίψη?”.
Δυστυχώς, συχνά βλέπουμε ότι τα πεζοδρόμια γίνονται χώροι στάθμευσης?
Γ.  

Δεν θέλουν;

Κύριε διευθυντά,
απορώ, μα απορούμε όλοι, φαντάζομαι:
Γιατί, άραγε, οι Δικαστές δεν θέλουν να ασφαλίζονται στο ΙΚΑ;
Εργάτες του Δικαίου δεν είναι;
Με εκτίμηση
-Α-

Παλιά εθνική οδός: Καλαμάκι – Πλατανιάς
Μια πραγματική “καρμανιόλα”

Ασφαλώς και δεν πάει ο νους με το προσδιοριστικό «καρμανιόλα» στο παριζιάνικο ένδυμα της γαλλικής επανάστασης ή στον γαλλικό και ιταλικό φολκλορικό χορό ή στο ομώνυμο επαναστατικό γαλλικό τραγούδι ή στους «καρμανιόλους», τους οπαδούς πολιτικής φατρίας της Σάμου.
Στην ουσία προσδιορίζει την υψηλή επικινδυνότητα αυτού του δρόμου που τον καθιστά πραγματική λαιμητόμο. Φέτος, μέσα σε λίγες εβδομάδες, συνέβησαν τρία τροχαία ατυχήματα, τα περισσότερα με παιδιά. Ένα από αυτά ήταν θανατηφόρο.
Οι κάτοικοι αλλά και οι επιχειρηματίες των χωριών, που διασχίζει ο δρόμος αυτός, είναι ανάστατοι. Τίποτα που να ρυθμίζει την κυκλοφορία δεν υπάρχει. Οι διαχωριστικές διαγραμμίσεις ούτε που φαίνονται. Οι διαβάσεις των πεζών ανύπαρκτες. Οι φωτεινές σηματοδοτήσεις λείπουν παντελώς. Τα πεζοδρόμια λιγοστά και ανεπαρκή και τις περισσότερες φορές καταπατημένα από τα σταθμευμένα αυτοκίνητα. Κι όμως η περιοχή αυτή είναι η πολυπληθέστερη των Χανίων την τουριστική περίοδο.
Και δεν φτάνει αυτό το τριτοκοσμικό και πρωτόγονο κυκλοφοριακό χάλι που δυσφημίζει στο έπακρο την τουριστική αυτή περιοχή. Φέτος -άγνωστο γιατί- το ασθενοφόρο, που ήταν σε στάση αναμονής κοντά στο Δημαρχείο του Δήμου Πλατανιά και προσέφερε άμεσα τις πρώτες βοήθειες, δεν υπάρχει. Προχθές μάλιστα κατά τον τραυματισμό ενός παιδιού, δεδομένης της συχνής κυκλοφορίας του δρόμου, το ασθενοφόρο ήρθε από τα Χανιά μετά από μισή ώρα -κατά τις πληροφορίες παρόντων κατά το ατύχημα επιχειρηματιών της Αγίας Μαρίνας. Άραγε κι αυτό το πολύτιμο για την περιοχή ασθενοφόρο έπεσε θύμα της οικονομικής κρίσης; Οι αρμόδιοι δημοτικοί άρχοντες τι κάνουν στην προκειμένη περίπτωση; Μένουν με σταυρωμένα τα χέρια και κλαίνε τη «μοίρα» τους;
Σε γινόμενες συζητήσεις πολύ συχνά ακούγεται από τους επιχειρηματίες της περιοχής η πρόταση της δικής τους οικονομικής συνεισφοράς ανάλογα με το «βαλάντιο» του καθενός, ώστε να υπάρξει, όπως και παλαιότερα, ένα ασθενοφόρο κατά την περίοδο αιχμής του τουρισμού. Είναι η μόνη λύση που απομένει, αφού η αδιαφορία της Πολιτείας είναι δεδομένη και αθεράπευτη.
ΕΑΜ


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα