Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2010

ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας ? Αττική Αυλαία

Μια φαρσοκωμωδία παρακολούθησαν οι θεατές τη Δευτέρα και την Τρίτη (12 – 13/7) στο θέατρο Ανατολικής Τάφρου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2010”.
Μια παράσταση, που όπως λέει και ο σκηνοθέτης της Θανάσης Θεολόγης “πήγαμε για μαλλί και βγήκαμε… κουβάρια”. Είναι έργο του 1897 που γράφτηκε από τον Ν. Λάσκαρη και παρουσιάστηκε από το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας και την Αττική Αυλαία.
Παρακολουθήσαμε μια φάρσα όπου η ανατροπή, το αναπάντεχο, η έκπληξη κυριαρχούν και μας θυμίζουν τις ελληνικές ταινίες του ?50 – ?60. Οι ήρωες του έργου βρίσκονται παγιδευμένοι στην εξυπνάδα τους, στη ζήλια και την αφέλειά τους και οι παρεξηγήσεις αναστατώνουν τη ζωή τους.
Στο “Μαλλιά κουβάρια” τα πρόσωπα χάνουν κάποια στιγμή την επαφή τους με την αλήθεια με την πραγματικότητα και ο καθένας δημιουργεί τη δική του αλήθεια. Είναι σοβαρά και βγάζουν γέλιο; Είναι γελοία και τα παίρνουμε σοβαρά; Ό,τι και να είναι ο θεατής διασκεδάζει καθ? όλη τη διάρκεια του έργου.
Οι ηθοποιοί Γιώργος Παρτσαλάκης, Ελένη Καστάνη, Ιωάννα Δελάκου έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στην απόδοση του ρόλου. Πολλοί καλοί και οι Π. Παναγόπουλος, Μ. Σαουσοπούλου, Κ. Φλωκατούλας, Π. Τσίτσας. Το είδος αυτό της κωμωδίας ? φάρσας πάντα είναι ευχάριστο και κυρίως όταν οι συντελεστές κάνουν άριστα τη δουλειά τους, όπως στη συγκεκριμένη παράσταση. Το τέλος της παράστασης αφήνει τον θεατή με το χαμόγελο στα χείλη και την αίσθηση ότι έζησε την όλη φάρσα μαζί με τους ηθοποιούς.
Δ.Φιλ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα