Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ
60 χρόνια γαλλικό τραγούδι
Ο Ελληνογαλλικός Σύλλογος Χανίων με την υποστήριξη του Γαλλικού Προξενείου στην Ελλάδα, έχει την τιμή να σας προσκαλέσει σήμερα, στη μουσική βραδιά που διοργανώνει με την ευκαιρία της εθνικής εορτής της Γαλλίας. Η εκδήλωση θα γίνει στον υπαίθριο χώρο της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Χανίων (λεωφ. Α. Παπανδρέου 64) στις 9 μ.μ. Μουσική – χορός – ελληνογαλλικές γεύσεις. Είσοδος 10 ευρώ – Κρατήσεις τηλ.: 2821027134.

ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΛΙΜΑΝΙ
Συναυλία με τη Royal Concert Band
Συναυλία με τη Royal Concert Band από το Βέλγιο θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 8 μ.μ., στο παλιό λιμάνι, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό. H ορχήστρα αποτελείται από 84 μουσικούς κατάγονται από το Hove, ένα χωριό κοντά στην Αμβέρσα του Βελγίου. Το ρεπερτόριό τους είναι κλασικά κομμάτια και θέματα από κινηματογραφικές ταινίες. 42 μουσικοί από αυτούς έρχονται για μουσικές διακοπές στην Κρήτη. Η ορχήστρα αποτελείται από έναν μαέστρο, έξι φλάουτα, ένα κλαρινέτο, ένα όμποε, δεκαοκτώ σαξόφωνα, έντεκα χάλκινα, ένα μπάσο, τρεις κρουστούς, πενήντα εννέα φίλους της ορχήστρας και έναν καταπληκτικό πρόεδρο.

ΣΤΑ ΠΕΡΒΟΛΑΚΙΑ ΚΙΣΑΜΟΥ
Εκδήλωση μνήμης για τη Δέσποινα
Σημαντηράκη – Παρασκάκη
Τιμητική βραδιά αφιερωμένη στη μνήμη της Δέσποινας Σημαντηράκη – Παρασκάκη, μέλους και συνεργάτιδας του Πνευματικού Κέντρου, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Ιουλίου, στις 8 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Περβολακίων – Σφακοπηγαδίου.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη της Δέσποινας Σημαντηράκη – Παρασκάκη και δύο ομιλίες:
Από τη φιλόλογο κα Ανθούλα Νταγκουνάκη – Χαρτζουλάκη, δ/ντρια του 1ου Γυμνασίου Κισάμου με θέμα “Η προσωπικότητα της Δέσποινας και η παρουσία της στον χώρο εργασίας και στο κοινωνικό σύνολο”.
Από τη Φωτεινή Σεγρεδάκη, λογοτέχνη με θέμα “Η Δέσποινα ως φίλη? δική φίλη”.
Θα προσφερθεί κέρασμα.
Την εκδήλωση διοργανώνει το Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου Περβολακίων – Σφακοπηγαδίου.

ΣΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ “ΝΤΟΥΡΑΚΗ”
Ομαδική έκθεση
Ομαδική έκθεση γλυπτικής, κοσμήματος, κεραμικής, γυαλιού και φωτογραφίας εγκαινιάζεται την Παρασκευή 16 Ιουλίου, στις 8 μ.μ., στο οινοποιείο “Ντουράκη” στον Αλίκαμπο. Συμμετέχουν: Βεργαδής Νίκος, Καλαϊτζάκης Μιχάλης, Κουτρουμπάκης Γιώργος, Μπακλαβάς Στέλιος, Πετράκης Κώστας, Πολυχρονάκης Μιχάλης, Ρέις – Κοκοβλή Άλντα, Σταυρουλάκης Σήφης, Ταμπατσίκος Άρης, Fischer Konstantin. Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Κυριακή 6 Αυγούστου. Είσοδος ελεύθερη.

ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Παρουσίαση βιβλίων
Ιωσήφ Αλυγιζάκη
Η “Τυποβιβλιοχαρτεμπορική Πελεκανάκη” και οι εκδόσεις “Πολύχρωμος Πλανήτης” διοργανώνουν μια λογοτεχνική συνάντηση με τον συγγραφέα Ιωσήφ Αλυγιζάκη αύριο και ώρα 8 μ.μ., στον 1ο όροφο του βιβλιοχαρτοπωλείου (Χάληδων 89, Χανιά, τηλ.: 28210 92512).
Ο συγγραφέας θα μιλήσει για το λογοτεχνικό έργο του, θα συνομιλήσει με το αναγνωστικό κοινό, ενώ θα διαβαστούν και θα ερμηνευτούν αποσπάσματα από τα βιβλία του “Τρεις Λευκές Σελίδες” και “… και κάτι πολύ προσωπικό” από τη φιλόλογο Βαρβάρα Περράκη.
?
ΣΤΑ ΔΕΛΙΑΝΑ
Γιορτή αλόγου
Η καθιερωμένη γιορτή αλόγου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Ιουλίου, στα Δελιανά, από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Δελιανών.
Στις 9 το πρωί θα γίνει η παγκρήτια προσέλευση των αλόγων στην πλατεία Δελιανών και στις 11 π.μ. θα αναχωρήσουν για τη διαδρομή στο πανέμορφο φαράγγι Δελιανών. Στη 1 μ.μ., στο φαράγγι, θα γίνει παρουσίαση των αλόγων, απονομή επαίνων στους αναβάτες και απονομή αναμνηστικών δώρων στους ιδιοκτήτες αλόγων από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο. Θα ακολουθήσει παραδοσιακό κέρασμα στην πλατεία του φαραγγιού.

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΛΑΤΑΝΙΑ
Προβολή ταινιών
Τριήμερο παρουσίασης ταινιών διοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Πλατανιά από σήμερα μέχρι την Παρασκευή, στις 9 μ.μ., σε διάφορα σημεία του Δήμου με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.
Θα προβληθούν οι ταινίες:
“Φοβού τους Ελληνες” σήμερα στην πλατεία Εκκλησίας στο Κοντομαρί,
“Ο Ψύλλος” αύριο στην αίθουσα Πολιτιστικού Συλλόγου Βλαχερωνίτισσας,
“Ενας αθλητής? ένας σαμουράι? ένας βοσκός” την Παρασκευή στο γήπεδο μπάσκετ Ξαμουδοχωρίου.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ 15/7 – 21/7

Εκδηλώσεις

? Λογοτεχνική συνάντηση με τον συγγραφέα Ιωσήφ Αλυγιζάκη αύριο και ώρα 8 μ.μ., στον 1ο όροφο της “Τυποβιβλιοχαρτεμπορικής Πελεκανάκη”.
? Τα “Μπαλαντίνεια”, αφιερωμένα και στον ήρωα Δημήτριο Μαυροματάκη, θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 17 Ιουλίου, στις 7 μ.μ., στα Δελιανά Κισάμου.
? Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κωνσταντίνου Τζούμα “Πανωλεθρίαμβος” τη Δευτέρα 19 Ιουλίου, στις 8.30 μ.μ., στο “Κλειδί” bar, στην πλατεία της Σπλάντζιας.

Εκθέσεις

? Εκθεση με τίτλο “Χανιά – Χρυσαφένια Πόλη” στην Πύλη «Σαμπιονάρα». Θα διαρκέσει έως 21 Ιουλίου και θα είναι ανοιχτή 10 π.μ. – 1 μ.μ. και 6.30 – 10.30 μ.μ. καθημερινά. Είσοδος ελεύθερη.
? “Σούδα της Μεσογείου” τιτλοφορείται η τελευταία δουλειά του Κωστή Ζαζά που παρουσιάζεται στο παλαιό Δημαρχείο της Σούδας έως το Σαββάτο 17 Ιουλίου.
? Εκθεση αναδρομικού χαρακτήρα του μεγάλου Eλληνα ζωγράφου της διασποράς Δημήτρη Περδικίδη. Θα είναι ανοιχτή έως τις 22 Ιουλίου, 10 π.μ. – 2 μ.μ. και 7 – 10 μ.μ., Σάββατο 10 π.μ. – 2 μ.μ. Κυριακή κλειστά. Είσοδος: 2 ευρώ, μειωμένο: 1 ευρώ.
? Την πρώτη της ατομική έκθεση με τίτλο «Μεθυσμένη Πολιτεία» παρουσιάζει η Αλεξάνδρα Μανουσάκη στις 19 Ιουλίου στο “Μοναστήρι του Καρόλου”.

Παραστάσεις

? Μία μουσική παράσταση από το συγκρότημα “PRIMAVISTA?? τη Δευτέρα 19 Ιουλίου, στις 9.30 μ.μ., στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου.
? Το θεατρικό έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ “Ο Εμπορος της Βενετίας” θα παρουσιάσει το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης την Τρίτη 20 Ιουλίου, στις 9.30 μ.μ., στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα