Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ:

ΑθΗνα
Με αιχμές κατά της ΝΔ για την κατάσταση στην οποία παρέλαβε το κράτος και την οικονομία η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ άνοιξε χθες ο Γιώργος Παπανδρέου τις εργασίες του 13ου Συμποσίου της Σύμης. Όπως είπε, η αδιαφάνεια και το πελατειακό κράτος όξυναν ακόμη περισσότερο την κρίση.
“Βρεθήκαμε στο επίκεντρο της οικονομικής κρίσης και μάλιστα απροετοίμαστοι, εντελώς απροστάτευτοι. Διότι εκτός από τις γενικότερες αιτίες της οικονομικής κρίσης, η Ελλάδα βρέθηκε αντιμέτωπη με την κρίση και λόγω των δικών της ιδιαίτερων και μάλιστα επιβαρυντικών αιτιών”, είπε ο πρωθυπουργός.
 Και πρόσθεσε: “Φαινόμενα χρονίζοντα, όπως η αδιαφάνεια στη λήψη αποφάσεων, η αδιανόητη γραφειοκρατία, όπου τις σοβαρές δημόσιες πολιτικές και στοχευμένες ενέργειες τις είχαμε αντικαταστήσει με ένα κράτος πελατειακό, αναποτελεσματικό, ακόμα και φαύλο. Αυτή την κακή αξιοποίηση του πλούτου του ελληνικού λαού, της χώρας μας, πληρώνουμε σήμερα”. 
 Ο κ. Παπανδρέου μίλησε για δύσκολη πραγματικότητα των Ελλήνων, εξέφρασε όμως την πεποίθησή του πως οι θυσίες θα πιάσουν τόπο και χαρακτήρισε την κρίση ως ευκαιρία για ν? αλλάξει η χώρα.
“Η Ελλάδα -είπε- πρέπει ν? αλλάξει και αυτός είναι ο στόχος αυτής της κυβέρνησης, ν? αλλάξει όσα δεν άλλαξαν μέσα σε δεκαετίες ολόκληρες. Στο κράτος και στη λειτουργία του, στην οικονομία και την παραγωγή της, στους δημοκρατικούς της θεσμούς”.
“Ο ελληνικός λαός -συνέχισε- μπορεί σήμερα να βιώνει μια δύσκολη πραγματικότητα, να υποβάλλεται σε πολλές και δύσκολες θυσίες, είναι όμως βαθιά η πεποίθησή μου, ότι γνωρίζει πως αυτή η προσπάθεια που κάνουμε σήμερα αφορά το μέλλον, το μέλλον όλων μας, και γι? αυτό συντάσσεται ολόκληρος καθημερινά με τη δουλειά του, με την υπομονή που πολλές φορές πρέπει να δείξει, αλλά πάνω απ? όλα με την επιμονή του στην εθνική αυτή προσπάθεια για την αναγέννηση της χώρας”.
 Στην εναρκτήρια συνεδρίαση του Συμποσίου της Σύμης μίλησε και η υπουργός Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κάθριν Άστον και η Σεγκολέν Ρουαγιάλ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα