Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Ρώμη
Στη σύλληψη του μεγάλου αφεντικού της “Ντρανγκέτα” έφτασε η ιταλική αστυνομία, έπειτα από μια γιγαντιαία επιχείρηση που στήθηκε για την εξάρθρωση της ισχυρής μαφίας της Καλαβρίας.
Τρεις χιλιάδες αστυνομικοί «σάρωσαν» την Ιταλία, συλλαμβάνοντας συνολικά 300 άτομα και κατάσχοντας περιουσιακά στοιχεία εκατομμυρίων ευρώ. Η αστυνομική επιχείρηση επικεντρώθηκε στη βόρεια Ιταλία, όπου έχει «εισβάλει» τα τελευταία χρόνια η εγκληματική οργάνωση του νότου ξεπερνώντας σε δύναμη την Κόζα Νόστρα της Σικελίας.
Η μεγαλύτερη επιχείρηση διεξήχθη στη Λομβαρδία, περιφέρεια του Μιλάνου, όπου κατά πληροφορίες συνελήφθησαν 160 άτομα, ανάμεσά τους επιχειρηματίες και ο διευθυντής των τοπικών υπηρεσιών υγείας στην Πάβια. Στο Ροζάρνο η αστυνομία συνέλαβε τον Ντομένικο Οπεντιζάνο, ο οποίος θεωρείται το μεγάλο αφεντικό της Ντρανγκέτα. Συνελήφθη επίσης ο επικεφαλής της δράσης της Ντρανγκέτα στο Μιλάνο.
Η τελευταία μεγάλη επιχείρηση κατά της Ντρανγκέτα χρονολογείται στη δεκαετία του ?90· έκτοτε η οργάνωση επέκτεινε τη δύναμή της όχι μόνο στην Ιταλία αλλά και σε άλλες χώρες όπως η Γερμανία.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα