Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Αθήνα
Αρνήθηκε ότι υπονόησε πως οι υπηρεσίες «all inclusive» θα εξαιρούνται του αναπτυξιακού νόμου, ο υφυπουργός Τουρισμού, Γ. Νικητιάδης, με χθεσινές του δηλώσεις. Όπως τόνισε αυτό που θα ισχύει είναι πριμοδότηση με 3% επιπλέον μόρια για τα προγράμματα που δεν θα συμπεριλαμβάνουν στις προσφερόμενες υπηρεσίες τους για πέντε χρόνια το σύστημα «all inclusive».
Ο υφυπουργός υποστήριξε πως δεν υπονόησε ποτέ ότι θα απαγορευθεί η επιδότηση από τον αναπτυξιακό νόμο των “all inclusive”. Η δήλωση του αναλυτικά αναφέρει:
«Το ΠΑΣΟΚ έχει ξεκάθαρο πρόγραμμα και στρατηγική για τον Τουρισμό. Πρόγραμμα που προέκυψε μετά από μακροχρόνια δημόσια διαβούλευση και επίπονη εργασία 35 ανθρώπων, οι οποίοι προέρχονται από τον Τουρισμό και εργάστηκαν στον τομέα του Τουρισμού για τη χάραξη της στρατηγικής μας και βάση αυτού του προγράμματος προκύπτουν οι όποιες ενέργειες μας. Επί της ουσίας η πρόταση μου είναι πάρα πολύ σαφής και αυτήν συζήτησα και με την κυρία Κατσέλη. Ο αναπτυξιακός νόμος θα θεσπίσει διάφορα κριτήρια για την επιδότηση είτε νέων ξενοδοχειακών μονάδων είτε ανακαίνιση των υφισταμένων. Τα κριτήρια αφορούν κυρίως την πράσινη ενέργεια την καινοτομία κ.λπ. Αν κάποιος επενδυτής συμφωνήσει να μην συμπεριλάβει στις προσφερόμενες υπηρεσίες του το σύστημα all inclusive για 5 χρόνια τότε θα πριμοδοτείται με 3% επιπλέον μόρια. Διευκρινίζω και τονίζω πως πρόκειται για εντελώς προαιρετική δυνατότητα που είναι στην ευχέρεια του επενδυτή να την επιλέξει ή όχι και δεν έχει τίποτα να κάνει με τις ήδη υπάρχουσες μονάδες οι οποίες ουδόλως θα επηρεάζονται. Καμιά απαγόρευση δεν υπονόησα ποτέ. Με τον τρόπο αυτό ενισχύεται και η αγορά της τοπικής κοινωνίας».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα