Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Αθήνα
Στην αναβάθμιση των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) προχωρά η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια περιορισμού της γραφειοκρατίας και ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Βήμα”, τα ΚΕΠ εξελίσσονται σε καταστήματα μιας στάσης (one stop shops) για την αδειοδότηση επιχειρήσεων, ώστε να επιτύχουν την κατάργηση δεκάδων πιστοποιητικών που απαιτούνται για να δοθούν οι άδειες λειτουργίας τους.
Ήδη σε  πιλοτικό επίπεδο λειτουργεί ένα τέτοιο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών στην Καλαμαριά, το οποίο μάλιστα σκοπεύει να εγκαινιάσει ο πρωθυπουργός στις 4 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Συνολικά η κυβέρνηση σε συνεργασία των υπουργών Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση και Οικονομίας Λούκας Κατσέλη έχει προγραμματίσει την ίδρυση 51 ΚΕΠ δεύτερης γενιάς σε όλη την Ελλάδα, χωρίς να απαιτείται πρόσληψη νέων υπαλλήλων ή η εγκατάστασή τους σε διαφορετικούς χώρους από τα ήδη υπάρχοντα ΚΕΠ που λειτουργούν σε κάθε νομό.
Απλώς, σύμφωνα με το σχέδιο, σε κάθε ένα από τα υπάρχοντα ΚΕΠ δημιουργείται ειδικός χώρος με δύο ειδικευμένους υπαλλήλους που θα είναι επιφορτισμένοι στην εξυπηρέτηση μόνον όσων επιθυμούν να ιδρύσουν μια νέα επιχείρηση.
Σημειώνεται πως με τον πρόσφατο νόμο του υπουργείου Οικονομίας για την ίδρυση ΟΕ και ΕΕ, που δεν απαιτείται συμβολαιογραφικό έγγραφο, ως υπηρεσίες μιας στάσης θεσπίζονται τα Επιμελητήρια ή τα ΚΕΠ δεύτερης γενιάς και για τις ΕΠΕ και ΑΕ που απαιτείται συμβολαιογραφικό έγγραφο, ως υπηρεσία μιας στάσης θεσπίζεται ο συμβολαιογράφος.
Έτσι, τα ΚΕΠ θα αναλαμβάνουν να κάνουν όλες τις εργασίες για να δώσουν και νομική οντότητα και οικονομική ταυτότητα στις υπό ίδρυση επιχειρήσεις.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα