Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΕΡΕΥΝΑ “ΕΥΡΩΒΑΡΟΜΕΤΡΟΥ”
Μετακομίζουν… λόγω κρίσης
Αθήνα
Διατεθιμένοι να εγκαταλείψουν το σπίτι τους και να εγκατασταθούν σε άλλη περιοχή, ή και χώρα, δηλώνουν 38 στους 100 Έλληνες και 48 στους 100 πολίτες της ΕΕ, στην περίπτωση που έμεναν άνεργοι και αντιμετώπιζαν πρόβλημα εύρεσης εργασίας, σύμφωνα με έρευνα του Ευρωβαρόμετρου που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι σε σχέση με το Eυρωβαρόμετρο του Σεπτεμβρίου του 2005 το ποσοστό των Ελλήνων, που δηλώνουν έτοιμοι να εγκατασταθούν σε άλλη περιοχή, ή χώρα, παρουσίασε αισθητή μείωση (από 67% σε 38% – το υψηλότερο ποσοστό στην ΕΕ). Μείωση παρουσίασε το αντίστοιχο ποσοστό και στο σύνολο των πολιτών των «27» (από 66% σε 48%).
Σύμφωνα με την κοινοτική δημοσκόπηση, τα υψηλότερα ποσοστά ετοιμότητας για εγκατάσταση σε άλλη περιοχή, ή χώρα, σε περίπτωση αντιμετώπισης προβλημάτων ανεργίας, εμφανίζουν οι Κύπριοι, οι Σουηδοί και οι Γάλλοι (66%) και τα χαμηλότερα οι Πορτογάλοι (31%) και οι Βούλγαροι (33%).

ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
Ρεύμα από καλαμπόκι
Λάρισα
Μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από… καλαμπόκι ετοιμάζει η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας.
Η επένδυση, που θα ξεπερνά, όπως υπολογίζεται, σε κόστος τα 7 εκατομμύρια ευρώ, θα δημιουργηθεί στην περιοχή Πυργετού και θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια από βιοαέριο, το οποίο θα παράγεται από ενσώματα καλαμποκιού.
Πρόκειται για την πρώτη επενδυτική επιχείρηση της νέας διοίκησης της συνεταιριστικής οργάνωσης στο τομέα της ενέργειας σε συνεργασία με μεγάλο επιχειρηματικό όμιλο των Αθηνών. Η υλοποίηση της εν λόγω επένδυσης, αναμένεται να δώσει ευρύτερη αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή, ενώ ταυτόχρονα, θα λυθεί και το πρόβλημα της απορρόφησης των καλαμποκιών και θα προκύψουν, σε χαλεπούς καιρούς, αρκετές θέσεις εργασίας.
Στην περιοχή Πυργετού, παράγονται 10.000 τόνοι καλαμποκιού και, όπως υπολογίζεται, η νέα μονάδα θα χρειαστεί ως πρώτη ύλη για την παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, περί τους 6.000 τόνους.

ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Σεισμός 4,7 ρίχτερ
Τρίπολη
Ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε δεκαοχτώ λεπτά μετά τις 6 χθες το πρωί, στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Μεθώνης.
Η δόνηση που έγινε αισθητή σε όλη τη Μεσσηνία, δεν προκάλεσε καμιά ιδιαίτερη ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής και δεν προκλήθηκαν ζημιές.

ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΟΙ
Ομαλοποιείται η διαδικασία
για τη “νομιμοποίηση”
Αθήνα
Με τη δέσμευση ότι τα εκκαθαριστικά για τους ημιυπαίθριους θα σταλούν στις πολεοδομίες, συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η «νομιμοποίηση» των ημιυπαίθριων χώρων.
Τα ΕΛΤΑ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για την καθυστέρηση, τονίζεται σε ανακοίνωση.
Συγκεκριμένα, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία αναφέρουν:
«Σχετικά με το θέμα της αποστολής των δεμάτων με τα απαιτούμενα αυτοκόλλητα για τους ημιυπαίθριους χώρους, διευκρινίζεται ότι ο ΕΛΤΑ διαχειρίστηκε τη διακίνησή τους, στο εύλογο διάστημα των τριών (3) εργάσιμων ημερών για όλη τη χώρα (κατάθεση δεμάτων Τετάρτη απόγευμα 7/7, Πέμπτη 8/7 ημέρα γενικής απεργίας, Παρασκευή 9/7, Δευτέρα 12/7 και Τρίτη 13/7) και στο πλαίσιο της συμφωνίας με τον αποστολέα.» Η πληρωμή στις τράπεζες των προστίμων για τους ημιυπαίθριους ξεκίνησε χθες, Δευτέρα, με αρκετή ταλαιπωρία για τους ιδιοκτήτες που έσπευσαν να τους «νομιμοποιήσουν».
Αξίζει να σημειωθεί ότι με το ειδικό έντυπο από τις πολεοδομίες, οι πολίτες μπορούν να πληρώνουν το πρόστιμο στις τράπεζες (μέσω ΔΙΑΣ), στις συνεταιριστικές τράπεζες, καθώς και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος και στα ΕΛΤΑ.

ΣΤΟ ΖΕΦΥΡΙ ΑΤΤΙΚΗΣ
Εκλεψαν προτομή
του Ελ. Βενιζέλου
Κλοπή προτομής του Ελευθερίου Βενιζέλου έγινε στο Ζεφύρι Αττικής. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Αττική περιφέρεια”: “Οργή και αγανάκτηση έχει προκαλέσει στην κοινωνία του Ζεφυρίου, η αφαίρεση της προτομής του Ελευθερίου Βενιζέλου, που βρίσκεται έναντι του Ιερού Ναού του Αγίου Στυλιανού.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα