Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΛΙΕΡΑΚΗ

Τις θέσεις του “για τις εξελίξεις στις προσεχείς εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης” θα ανακοινώσει σήμερα ο κ. Γιάννης Κουλιεράκης. Ο κ. Κουλιεράκης, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε χθες, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, στις 12 το μεσημέρι, στο γραφείο του, στο Εμπορικό Κέντρο “Ερμής”.
Στη διάρκεια της συνέντευξης, ο κ. Κουλιεράκης αναμένεται, λογικά, να αποσαφηνίσει: πρώτον, αν θα είναι τελικά υποψήφιος δήμαρχος στον νέο Δήμο Χανίων και δεύτερον αν, σε περίπτωση που δεν είναι, θα συμπορευτεί με τον κ. Μανώλη Σκουλάκη, η υποψηφιότητα του οποίου, όπως ο τελευταίος ανακοίνωσε την περασμένη Δευτέρα, στηρίζεται τελικά από το ΠΑΣΟΚ.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κουλιεράκης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στις 10 Ιουνίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του να ηγηθεί μιας αυτοδιοικητικής κίνησης πολιτών, οι οποίοι «εκπροσωπούν όλα τα κοινωνικά στρώματα και όλες τις ηλικιακές ομάδες», με στόχο την κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων για «ένα νέο δρόμο, ένα νέο τρόπο, ένα νέο σχέδιο για την άνθιση της πολιτιστικής, κοινωνικής και οικονομικής ζωής στην ιστορική πόλη των Χανίων, αλλά και στα χωριά και τις κωμοπόλεις που συναποτελούν τον νέο Δήμο Χανίων». Παράλληλα, είχε επισημάνει ότι θέτει την υποψηφιότητά του «προς αξιολόγηση από την κοινωνία των πολιτών, από τους φορείς του τόπου και ασφαλώς από τα πολιτικά κόμματα», εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «δημοτική εξουσία στα Χανιά και δημότες μπορούν και αξίζει να συμπορευτούν σε νέους δρόμους», καθώς, όπως χαρακτηριστικά είχε πει τότε, «οι παλιοί δρόμοι είναι αδιέξοδοι», ενώ «οι νέοι είναι ελπιδοφόροι».

ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΝΤΑΝΟΥ – ΣΕΛΙΝΟΥ
Κάλεσμα σε δημόσια συζήτηση
Σε δημόσια συζήτηση με θέμα τη διερεύνηση της δυνατότητας δημιουργίας ενιαίου – κοινού ψηφοδελτίου για τον Δήμο Καντάνου – Σελίνου, στις εκλογές του προσεχούς Νοεμβρίου, καλεί «τους φερόμενους ως υποψηφίους δημάρχους» ο δρ Ευτύχης Λαμπουσάκης, ο οποίος υπογράφει τη σχετική ανακοίνωση ως υποψήφιος δήμαρχος στον Δήμο Καντάνου – Σελίνου.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Ιουλίου, στις 12 το μεσημέρι, στην Παλιόχωρα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Πελεκάνου.
Αναλυτικότερα, στην ανακοίνωσή του, ο κ. Λαμπουσάκης αναφέρει τα εξής:
«Όσο πλησιάζουμε στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου τόσο η αντιπαλότητα και ο ανταγωνισμός μεταξύ των ομάδων των υποψηφίων δημάρχων εντείνεται, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για μια μικρή κοινωνία, όπως είναι αυτή του νεοσύστατου “Καλλικράτειου” Δήμου Καντάνου – Σελίνου. Πολλοί οι υποψήφιοι δήμαρχοι, οκτώ αναφέρονται στην εφημερίδα “Σελινιώτικα νέα”, αριθμ. φύλλου 517-17-6-2010. Κατ? αρχήν θεωρώ θετικό το γεγονός ότι υπάρχει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον από πλευράς δημοτών για τον τόπο τους. Το μειονέκτημα όμως αυτής της υπερπροσφοράς ενδιαφέροντος είναι ότι αξιόλογοι υποψήφιοι δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι θα βρεθούν υποχρεωτικά σε διαφορετικούς συνδυασμούς και στην πορεία πολλοί από αυτούς θα “χαθούν” εξαιτίας του εκλογικού νόμου, που πριμοδοτεί τον πρώτο σε ψήφους συνδυασμό.
Ο νεοσύστατος Δήμος μας είναι ένας μικρός ορεινός Δήμος με πολλά και δυσεπίλυτα προβλήματα, που η δρομολόγηση της επίλυσής τους απαιτεί τη συνδρομή όλων των δημοτών, που θέλουν και μπορούν να βοηθήσουν. Στην παρούσα φάση δεν περισσεύει κανείς. Για τον λόγο αυτό προτείνω να ενώσουμε τις δυνάμεις μας παραμερίζοντας τις όποιες προσωπικές επιδιώξεις και φιλοδοξίες μας, όλοι οι εν δυνάμει υποψήφιοι δήμαρχοι – σύμβουλοι και μαζί να στελεχώσουμε ένα ψηφοδέλτιο στις επικείμενες δημοτικές εκλογές για τον Δήμο Καντάνου – Σελίνου. Γνωρίζω τις δυσκολίες του εγχειρήματος, οι οποίες κυρίως εστιάζονται στην επιλογή του προσώπου που θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου. Νομίζω όμως ότι με λίγη καλή θέληση από την πλευρά όλων μας, θα υπάρξει λύση. Είναι γνωστό ότι το Σέλινο βγάζει πολλές και καλής ποιότητας πέτρες, είναι όμως επίσης γνωστό ότι διαθέτει πολύ αξιόλογους και καταξιωμένους στην κοινωνία ανθρώπους. Υπάρχουν πολλοί από αυτούς στην επαρχία μας, που ευχαρίστως θα ήθελαν να συνδράμουν αυτή την κοινή προσπάθεια. Έναν από αυτούς θα αναζητήσουμε και θα χρίσουμε από κοινού επικεφαλής του ψηφοδελτίου. Επειδή γνωρίζω ότι η πλειονότητα των κατοίκων του Δήμου συμμερίζεται και αποδέχεται την πρότασή μου αυτή, καλώ σε δημόσια συζήτηση τους φερόμενους ως υποψηφίους δημάρχους στην Παλαιόχωρα, την Κυριακή 18 Ιουλίου, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Πελεκάνου, με θέμα: Διερεύνηση της δυνατότητας δημιουργίας ενιαίου – κοινού ψηφοδελτίου για τον Δήμο Καντάνου – Σελίνου, στις εκλογές του προσεχούς Νοεμβρίου. Συγκεκριμένα καλώ, με αλφαβητική σειρά τους υποψηφίους δημάρχους: Αλφιέρη Στέλλα, Δερμιτζάκη Γιώργο, Ζουριδάκη Γιώργο, Κονταξάκη Ευτύχη, Μαρκατάτο Γιώργο, Μπουζάκη Μανώλη, Παπαδερό Ελευθέριο, καθώς και όποιον άλλο επιθυμεί να είναι υποψήφιος, χωρίς να το έχει ανακοινώσει ακόμα. Στη συζήτηση απαραίτητη είναι και η παρουσία των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων και όποιων άλλων δημοτών επιθυμούν».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα