Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΒΙΡΒΙΔΑΚΗ ΣΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟ

Την παραχώρηση του στρατοπέδου Μαρκοπούλου στον Δήμο Χανίων ζητεί με επιστολή του στον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Ευάγγελο Βενιζέλο, ο δήμαρχος Χανίων Κυριάκος Βιρβιδάκης. Παράλληλα του ζητεί να ορίσει ραντεβού το συντομότερο, καθώς, όπως επισημαίνει, “το θέμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την κοινωνία των Χανίων και αφετέρου δεν είναι δυνατόν ο δήμαρχος να υποχρεώνεται να εξηγεί τα ανεξήγητα στο Δημοτικό Συμβούλιο και κάποιοι να προσπαθούν να του αποδώσουν ευθύνες που δεν του ανήκουν”.

Αναλυτικά η επιστολή, η οποία κοινοποιείται στον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Αμυνας, Π. Μπεγλίτη, και στους βουλευτές Χανίων, έχει ως εξής:
“Κύριε υπουργέ,
λυπάμαι αλλά είμαι υποχρεωμένος να επανέλθω ξανά στο θέμα της συνάντησης μαζί σας, για να συζητήσουμε την παραχώρηση του στρατοπέδου Μαρκοπούλου στον Δήμο Χανίων, διότι μέχρι σήμερα δεν έχει προσδιοριστεί ημερομηνία συνάντησης.
Παραθέτω σύντομο ιστορικό:

1) Με τη με αριθμ. πρωτ. 64690/23-12-2009 επιστολή μου προς εσάς, αναφερόμενος στην υπ? αριθμ. 2856/17/12/2009 ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μιχάλη Κριτσωτάκη προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας με θέμα «Οριστική παραχώρηση του Στρατοπέδου Μαρκοπούλου στον Δήμο Χανίων», ζητούσα συνάντηση μαζί σας για να συζητήσουμε το παραπάνω θέμα. Στην επιστολή μου αυτή ανέφερα επί λέξει: «Επειδή όπως αντιλαμβάνεστε ο μόνος αρμόδιος για να συζητήσει το παραπάνω θέμα με το Υπουργείο είναι ο δήμαρχος, παρακαλώ το συντομότερο δυνατό να ορίσετε ραντεβού για να έλθω με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο να συζητήσουμε το παραπάνω θέμα». Στην παραπάνω επιστολή μου ουδεμία απάντηση έχω λάβει μέχρι σήμερα.

2) Στις 11 Φεβρουαρίου 2010, απαντώντας σε σχετική ερώτηση (αριθμ. πρωτ. ερωτήσεων 5971/11-2-1010) των τριών βουλευτών Χανίων του ΠΑΣΟΚ, η οποία κατετέθη την ίδια ημέρα, αναφέρετε μεταξύ άλλων: «Μόλις οι ολοκληρωμένες και ενιαίες προτάσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης περιέλθουν στο ΥΠΕΘΑ, θα ενεργήσουμε άμεσα».

3) Το συγκεκριμένο εδάφιο προεβλήθη δημόσια με Δελτίο Τύπου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στις 16/2/2010, το οποίο έφερε τίτλο «Επιτέλους οριστική λύση στο θέμα της παραχώρησης του Στρατοπέδου Μαρκοπούλου από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας»: Απάντηση Βενιζέλου στους βουλευτές Χανίων. Είναι χαρακτηριστικό ότι το Δελτίο Τύπου μετά το προαναφερθέν εδάφιο, συνέχιζε «?αποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο ξεκάθαρα τις προθέσεις της νέας πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ να κλείσει με θετικό τρόπο για την πόλη των Χανίων και την τοπική κοινωνία, το θέμα της παραχώρησης του στρατοπέδου Μαρκοπούλου».

4) Στις 22 Φεβρουαρίου 2010, μετά από αίτημα της μειοψηφίας συνεδρίασε, εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χανίων το οποίο μετά από πρότασή μου, απεφάσισε ομόφωνα:

α) Ο Δήμος Χανίων, ως αρμόδιος φορέας, διεκδικεί την παραχώρηση του στρατοπέδου Μαρκοπούλου, κατά πλήρη κυριότητα και στο σύνολό του, για κοινωφελείς και κοινόχρηστες χρήσεις, δηλαδή «ως χώρο πρασίνου και ένα σχολείο».

β) Εξουσιοδοτεί τον Δήμαρχο Χανίων κ. Κυριάκο Βιρβιδάκη με τους τέσσερις βουλευτές του Νομού Χανίων, καθώς και τον βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μιχάλη Κριτσωτάκη, υπό την αίρεση, για λόγους δεοντολογίας, ότι θα συμφωνήσουν οι 4 βουλευτές, να επισκεφθούν τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, προκειμένου να του ζητήσουν την ικανοποίηση του συγκεκριμένου αιτήματος.
Η απόφαση αυτή, εστάλη στις 23/2/2010 σε εσάς, στους τέσσερις βουλευτές Χανίων και στον κ. Κριτσωτάκη Μιχάλη βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηρακλείου.

5) Στις 4 Μαρτίου 2010, σας απέστειλα τη με αριθμ. πρωτ. 10197/4-3-2010 επιστολή με συνημμένα όλα τα σχετικά, και με κοινοποίηση στους τέσσερις βουλευτές του Ν. Χανίων, παρακαλώντας σας να ορίσετε ραντεβού για να σας επισκεφθώ με τους βουλευτές του Ν. Χανίων αφού δεν υπήρξε συμφωνία για τη συμμετοχή του βουλευτού του Ν. Ηρακλείου κ. Μ. Κριτσωτάκη. Στην παραπάνω επιστολή, ουδεμία απάντηση έχω λάβει μέχρι σήμερα.

6) Στις 21 Μαρτίου 2010, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Π. Μπεγλίτης, επισκέφθηκε τα Χανιά με την ευκαιρία των μνημοσύνων των Βενιζέλων. Συζητήσαμε μαζί το θέμα της συνάντησης και δεσμεύθηκε ότι αμέσως μετά το Πάσχα θα πραγματοποιηθεί το ραντεβού.

7) Στις 23 Μαΐου 2010, συναντήθηκα εκ νέου στην Κάρπαθο αυτή τη φορά, με τον αναπληρωτή υπουργό κ. Π. Μπεγλίτη με την ευκαιρία των εκδηλώσεων για τον Κώστα Ηλιάκη και του έθεσα ξανά το θέμα της συνάντησης. Ο κ. Π. Μπεγλίτης μου υπεσχέθη ότι θα φροντίσει για το ραντεβού, το συντομότερο δυνατό.

8) Στις 4 Ιουνίου 2010, σας απέστειλα τη με αριθμ. πρωτ. 26503/4-6-2010 επιστολή, με κοινοποίηση στον Αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας και τους τέσσερις βουλευτές του Ν. Χανίων, στην οποία σημείωνα: «Σε συνέχεια προηγούμενης αλληλογραφίας σχετικά με το θέμα της παραχώρησης του στρατοπέδου Μαρκοπούλου στον Δήμο Χανίων και αφού μέχρι σήμερα δεν έχει προσδιοριστεί το ραντεβού, το οποίο ζητήσαμε θα παρακαλούσα να το ορίσετε το συντομότερο δυνατό. Θέλω να σας ενημερώσω ότι τους τελευταίους μήνες έχω συναντηθεί δύο φορές με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Π. Μπεγλίτη, στον οποίο υπενθύμισα το αίτημα της συνάντησης». Στην παραπάνω επιστολή ουδεμία απάντηση έχω λάβει μέχρι σήμερα.
Κατόπιν των παραπάνω, παρακαλώ να ορίσετε το συντομότερο το ραντεβού, διότι αφενός μεν το θέμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την κοινωνία των Χανίων και αφετέρου, δεν είναι δυνατόν ο δήμαρχος να υποχρεώνεται να εξηγεί τα ανεξήγητα στο Δημοτικό Συμβούλιο και κάποιοι να προσπαθούν να του αποδώσουν ευθύνες που δεν του ανήκουν.
Οι βουλευτές Ν. Χανίων, στους οποίους κοινοποιείται το παρόν, παρακαλούνται για την κατά την κρίση τους, δικές τους ενέργειες”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα