Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΑΝΤΑΝΟ

Σημαντικές προτάσεις διατυπώθηκαν σε χθεσινή σύσκεψη στο δημαρχείο Καντάνου για την αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας της περιοχής και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου. Στη σύσκεψη συμμετείχε ο διευθύνων σύμβουλος του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας, Παναγιώτης Μανούρης.
Σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Καντάνου, Ευτύχης Δασκαλάκης, υπογράμμισε ότι “δρομολογήθηκε μια χρόνια εκκρεμότητα με το ιδιοκτησιακό που ήταν αιτία να μην μπορεί να αξιοποιηθεί και να λειτουργήσει όπως πρέπει σαν υπηρεσία το Κέντρο Υγείας Καντάνου”.
Η επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Στέλλα Αλφιέρη, ζήτησε “να επιλυθεί επιτέλους το πρόβλημα που μας απασχολεί χρόνια και χρόνια με το Κέντρο Υγείας και της Πυροσβεστικής καθώς επίσης και του υπόλοιπου κτηρίου. Πιστεύω ότι θα δοθούν ουσιαστικές λύσεις ώστε να ενταχθεί το Κέντρο Υγείας στο ΕΣΠΑ και να αξιοποιηθεί όπως πρέπει για να γίνει ένα σύγχρονο Κέντρο Υγείας που έχει ανάγκη το Σέλινο”.
Ο δήμαρχος Πελεκάνου Γιώργος Ζουριδάκης, τόνισε: “Η σύσκεψη αφορούσε εκτός από το Κέντρο Υγείας Καντάνου και τα περιφερειακά Ιατρεία που έχουμε στην περιοχή μας τα οποία και αυτά υπολειτουργούν. Πάνω σε αυτά τα θέματα θα κάνουμε τις προτάσεις μας στη συζήτηση που θα ακολουθήσει και ελπίζω να πάνε όλα καλά. Οι κενές θέσεις των γιατρών που υπάρχουν στην σημερινή μου δημοτική περιφέρεια να καλυφθούν άμεσα όπως και  το Κέντρο Υγείας της Καντάνου. Στηρίζω και το Κέντρο Υγείας Καντάνου γιατί πρέπει να παραμείνει στην Κάντανο επανδρωμένο με όλες τις ειδικότητες των γιατρών για να μπορέσει να εξυπηρετηθεί καλύτερα όλη η επαρχία του Σελίνου”.      
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΝΕΟΤΗΤΑΣ
Εξάλλου για όλα τα προβλήματα που ταλανίζουν την τοπική κοινωνία ο διευθύνων σύμβουλος του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας κ. Παναγιώτης Μανούρης, αφού ενημερώθηκε από τους φορείς και τους γιατρούς, δήλωσε τα εξής: “Μετά από μια εποικοδομητική συζήτηση με όλους τους φορείς αναλύθηκαν οι απόψεις για τις οποίες εμείς ως Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας θα ανταποκριθούμε σε αυτό το κάλεσμα με το να είμαστε αρωγοί κάθε προσπάθειας γιατί μέχρι σήμερα, απλά, φιλοξενούνται στο κτήριο μας, το Κέντρο Υγείας και ο Πυροσβεστικός Σταθμός. Τα προβλήματα που άκουσα θα μεταφερθούν και εγγράφως για συζήτηση στο Διοικητικό μας Συμβούλιο στο οποίο, εγώ θα κάνω την εισήγηση σε συνεννόηση με τον πρόεδρο κ. Φίλλιπο Λέντζα και τα μέλη. Πιστεύω ότι θα γίνει μια πολύ σοβαρή συζήτηση για παραχώρηση χρήσης η οποία θα έχει παρθεί μέσα στο μήνα”.
Από την πλευρά του ο διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών του Νοσοκομείου Χανίων, Κυριάκος Πολυζωίδης τόνισε: “Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης έχει αποφασίσει να ενισχύσει τις υποδομές της Πρωτοβάθμιας φροντίδας του νομού Χανίων. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και τα τρία Κέντρα Υγείας του νομού, Βάμου, Κισάμου και Καντάνου. Σήμερα μας απασχόλησε το θέμα της επισκευής, συντήρησης και ανακαίνισης του Κέντρου Υγείας Καντάνου. Για να είναι ένα έργο ώριμο και να μπορέσει να ενταχθεί στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ θα πρέπει να τηρεί ορισμένες προϋποθέσεις. Πρώτη προϋπόθεση είναι να υφίσταται το κτήριο νόμιμα το οποίο δεν έχουμε τώρα, αλλά με τη συζήτηση που έγινε δρομολογήθηκε η λύση του. Το δεύτερο θέμα αφορούσε τη νομιμότητα του κτηρίου που και αυτό έχει βρει το δρόμο του με τη νομιμοποίηση κάποιων αλλαγών χρήσης που γίνανε στις προηγούμενες δεκαετίες και το μόνο που μένει είναι η σύνταξη μιας νέας μελέτης?”.
Μετά την συζήτηση στο Δημαρχείο ακολούθησε περιήγηση και συζήτηση με τους γιατρούς στο Κέντρο Υγείας Καντάνου.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΚΑΝΟΣ


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα