Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΚ

Εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε χθες, από το πρωί μέχρι τις μεσημβρινές ώρες, στα κεντρικά γραφεία της ΑΝΕΚ στα Χανιά, επί της λεωφόρου Κ. Καραμανλή. Την αιμοδοσία διοργάνωσε η ΑΝΕΚ, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Χανίων «Άγιος Ιωάννης» και το Νοσοκομείο Χανίων.
Ο β’ αντιπρόεδρος της ΑΝΕΚ, Σπύρος Πρωτοπαπαδάκης σε δηλώσεις του τόνισε ότι «έγινε μια συνδυασμένη πρωτοβουλία. Νομίζω ότι είναι κάτι που θα πρέπει όλοι οι Χανιώτες -και παραπέρα, όλοι οι Έλληνες- να το θεσπίσουν σαν εφαρμογή, διότι πραγματικά είναι μια κίνηση προς τα εμπρός, βοηθάει τον συνάνθρωπο, αλλά επιπλέον δείχνει και την αλληλεγγύη στην κοινωνία, που σήμερα την έχει πολύ περισσότερο ανάγκη από ποτέ. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τα στελέχη της ΑΝΕΚ, τους εργαζόμενους, βεβαίως τον Σύλλογο “Άγιος Ιωάννης” γι’ αυτή την πρωτοβουλία και ελπίζω να ακολουθήσουν και άλλες».
Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Χανίων «Άγιος Ιωάννης», Δέσποινα Ροδουσάκη σημείωσε ότι «είναι η πέμπτη εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιεί ο Σύλλογός μας μέσα στο 2010. Η ΑΝΕΚ είναι μαζί μας από την πρώτη στιγμή που ξεκινήσαμε. Είναι χορηγός μας. Μας βοηθάει όποτε το ζητήσουμε και σήμερα» (χθες) «κάνουμε την αιμοδοσία σε αυτόν εδώ τον χώρο. Έχει ξεκινήσει πάρα πολύ καλά, με τη συμμετοχή και ατόμων του Συλλόγου μας, αλλά και εργαζομένων της ΑΝΕΚ. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι γιατί πάμε πάρα πολύ καλά. Θα γράψουμε νέα μέλη σήμερα από ‘δω».
Τέλος, η υπάλληλος από το Τμήμα Χορηγιών της ΑΝΕΚ, Άννα Νικολακάκη υπογράμμισε ότι «η ΑΝΕΚ εδώ και δεκαετίες ταξιδεύει βαπόρια. Σήμερα ταξιδεύει την ίδια τη ζωή. Αρωγός σε μία πρωτοβουλία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Χανίων, έχει κινητοποιήσει εδώ το σύνολο των εργαζομένων τόσο στα κεντρικά γραφεία όσο και στο πλοίο “Λατώ”, αλλά έχει απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα και σε όλους τους Χανιώτες, σε όλους όσους θα θέλανε να δώσουνε αίμα, την πιο πολύτιμη πηγή ζωής. Ας σπάσουμε τα ταμπού, ας δώσουμε αίμα. Θα σώσουμε πολλές ζωές. Αξίζει. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι που οι ανάγκες σε αίμα είναι αυξημένες».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα