Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Με “γενναία” ποσοστά, που ξεπερνούν το 50%, ξεκινούν σήμερα-και στα Χανιά-οι θερινές εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι 31 Αυγούστου. Οπως ανέφερε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων κ. Γιάννης Μαργαρώνης “το προηγούμενο διάστημα οι προσφορές που έγιναν από εμπορικά καταστήματα της πόλης έδειξαν ότι ο κόσμος κινητοποιήθηκε. Οι εκπτώσεις θα κυμανθούν από 30 – 50%. Τα ποσοστά είναι πολύ καλά παρ? όλες τις δυσκολίες που είχαν οι επιχειρήσεις στην κερδοφορία τους. Έτσι τα ποσοστά των φετινών θερινών εκπτώσεων θα είναι μεγαλύτερα από άλλες χρονιές για να μπορέσει και ο καταναλωτής να πάρει τα προϊόντα που θέλει σε πάρα πολύ καλές τιμές αλλά και για να καταφέρουν οι τοπικές επιχειρήσεις να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους”.
“Οι εκπτώσεις είναι πραγματικές και για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει ή αντιληφθούν οι καταναλωτές θα πρέπει να ενημερώνουν αμέσως τον Εμπορικό Σύλλογο. Επίσης, οι συνάδελφοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αναγράφουν ξεχωριστά ανά ομάδα προϊόντων το ποσοστό της έκπτωσης, ώστε να είναι ξεκάθαρο στον καταναλωτή ποια ήταν η αρχική τιμή και τι ποσοστό έκπτωσης έχει γίνει. Καλούμε τους καταναλωτές να στηρίξουν τις τοπικές επιχειρήσεις”, κατέληξε ο κ. Μαργαρώνης.
Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων “οι τακτικές θερινές εκπτώσεις αρχίζουν την Πέμπτη 15 Ιουλίου (σ.σ. σήμερα) και θα λήξουν την Τρίτη 31 Αυγούστου βάσει νόμου.
Οι τοπικές επιχειρήσεις είναι έτοιμες για μεγάλες και πραγματικές εκπτώσεις. Εδώ και πέντε χρόνια ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων δέχεται και επιλύει τα όποια προβλήματα μπορούν να προκύψουν. Στόχος μας είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών, η στήριξη των τοπικών προϊόντων και των τοπικών επιχειρήσεων. Ζητάμε την κατανόηση των καταναλωτών τουλάχιστον τις πρώτες μέρες λόγω του όγκου εργασίας.
Καλούμε τους συναδέλφους μέλη μας να υποδεχτούν με χαμόγελο τους καταναλωτές τηρώντας τις διατάξεις του Νόμου «Περί εκπτώσεων» που θα βρουν στο site μας www.eschania.gr”.
Την ανακοίνωση υπογράφουν ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων κ. Γιάννης Μαργαρώνης και η γενική γραμματέας κα Ιωάννα Μπινιά.
ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΕΕ
Οδηγίες προς τις Ομοσπονδίες και τους 257 Εμπορικούς Συλλόγους μέλη της σε όλη τη χώρα απέστειλε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου επ? ευκαιρία της έναρξης των θερινών εκπτώσεων, οι οποίες σύμφωνα με τον νόμο αρχίζουν σήμερα και λήγουν στα τέλη Αυγούστου.
 Η ΕΣΕΕ ζητά ιδιαίτερη προσοχή στα εξής:
1. Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά εκτίθενται.
2. Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης ανήκει στη διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης. Εάν αναγραφεί ποσοστό, πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση (π.χ. “50% έκπτωση”).
3. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών, διότι τα προβλεπόμενα πρόστιμα είναι βαρύτατα. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.
Η ΕΣΕΕ καλεί τους εμπόρους να προστατεύσουν τον θεσμό των εκπτώσεων και να αναδείξουν για μία ακόμη φορά τον παραδοσιακό σεβασμό του εμπορίου προς τους καταναλωτές, αφετέρου δε το καταναλωτικό κοινό να προτιμήσει και να στηρίξει τα οργανωμένα εμπορικά καταστήματα για τις αγορές του και όχι το κάθε μορφής παρ εμπόριο, το οποίο ούτε ποιότητα προσφέρει ούτε εγγυήσεις, ούτε αποδείξεις.
Ελ.Φ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα