Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Κ.Α.Σ.

Στο παλιό Λιμάνι των Χανίων θα πραγματοποιηθεί και φέτος η έκθεση κρητικών προϊόντων ποιότητας, Αγροτικός Αύγουστος 2010 με θέμα: “Τα Δημητριακά, Η βάση της πυραμίδας της Κρητικής δίαιτας”.
Όπως αποφασίστηκε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Νομαρχιακού Συμβουλίου η έκθεση που θα ανοίξει τις πύλες της την Παρασκευή 30 Ιουλίου και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 8 Αυγούστου, θα περιλαμβάνει τις εξής δράσεις:
– Έκθεση κρητικών προϊόντων ποιότητας, ειδών λαϊκής τέχνης και αγροτουριστικών προϊόντων του νομού.
– Ημερίδα με θέμα “Τα δημητριακά και η αξία τους στην διατροφή μας”, τη Δευτέρα 2 Αυγούστου.
– Ημερίδα με θέμα την παρουσίαση του Κρητικού Συμφώνου Ποιότητας, την Τετάρτη 4 Αυγούστου.
– Έκθεση φωτογραφίας και αντικειμένων με θέμα “Τα δημητριακά της κρητικής γης”.
– Πολιτιστικές βραδιές, συναυλίες καθώς και άλλες αποκεντρωμένες δράσεις.
Οι συνολικές δαπάνες του Αγροτικού Αυγούστου ανέρχονται στις 290.000 ευρώ ενώ η συμμετοχή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων αφορά το ποσό των 150.000 ευρώ.
Όπως ανέφερε ο αντινομάρχης Χανίων κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης στην εισήγηση του ” ευτυχώς επικράτησε η σύνεση και η σωφροσύνη και έτσι ο Αγροτικός Αύγουστος 2010 θα πραγματοποιηθεί στην φυσική του θέση, στο παλιό λιμάνι την Παρασκευή 30 Ιουλίου. Ο χρόνος που απομένει είναι πολύ λίγος και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων προκειμένου να μην στερήσει τίποτα από την αίγλη του Αγροτικού Αυγούστου, θα προσπαθήσει να είναι καθόλα έτοιμη στα εγκαίνια. Προς ικανοποίηση των παραγωγών του τόπου μας ο Αγροτικός Αύγουστος πραγματοποιείται στο παλιό λιμάνι μετά από ομόφωνη απόφαση του ΚΑΣ, η οποία τις επόμενες μέρες θα κοινοποιηθεί στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων”.
Όπως ανέφερε ο κ. Κουκιανάκης, προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή συνεργασία των φορέων που συμμετέχουν στην έκθεση, έχει συγκαλέσει σε δύο ξεχωριστές έκτακτες συσκέψεις: στις 11 το πρωί με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, το Λιμεναρχείο, την ΤΕΔΚ, την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων και στις 12 το μεσημέρι με τους δημάρχους και προέδρους κοινοτήτων του νομού.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα