Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Στην οδό Μίνωος και Νικηφόρου Φωκά επιστρέφει η λαϊκή αγορά του Σαββάτου έπειτα από ομόφωνη απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Χανίων που συνεδρίασε χθες το βράδυ.
Εκτιμάται ότι η λαϊκή αγορά που μέχρι σήμερα λειτουργούσε στον αύλειο χώρο των Δικαστηρίων θα επιστρέψει στην οδό Μίνωος σε δέκα με δεκαπέντε μέρες.
Στη συνεδρίαση κατατέθηκε ένσταση από νομική εκπρόσωπο του Εμπορικού Συλλόγου και επιχειρηματιών της περιοχής κατά της επιστροφής της λαϊκής στην οδό Μίνωος, ή την εφαρμογή της απόφασης μετά το τέλος της θερινής σεζόν.
Όπως υποστηρίχθηκε η χωροθέτηση στην συγκεκριμένη περιοχή είναι παράνομη καθώς βρίσκεται εντός αρχαιολογικού χώρου και επίσης ζημιώνει την επιχειρηματική και εμπορική δραστηριότητα, λόγω του έντονου κυκλοφοριακού και της κατάληψης των χώρων στάθμευσης.
Απαντώντας, κατά την διάρκεια των τοποθετήσεων ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Γιώργος Τζανακάκης επεσήμανε ότι η λαϊκή αγορά στην οδό Μίνωος λειτουργεί θετικά ως πόλος κίνησης προς όφελος του εμπορικού κόσμου, δίνοντας ζωντάνια στο εμπόριο της πόλης.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Νομάρχης Χανίων Γρηγόρης Αρχοντάκης, που επεσήμανε ότι η επιστροφή της λαϊκής αγοράς του Σαββάτου στην οδό Μίνωος μόνο καλό μπορεί να κάνει στην ευρύτερη περιοχή, τόσο εμπορικά όσο και τουριστικά. Όσον αφορά την ένσταση περί αρχαιολογικού χώρου, ο κ. Αρχοντάκης τόνισε ότι αρμόδια να αποφασίσει είναι η ίδια η Αρχαιολογία.
Ο αντινομάρχης Χανίων κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης ανέφερε ότι “μετά την ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Κυκλοφοριακών Θεμάτων του δήμου Χανίων, την ομόφωνη απόφαση της Νομαρχιακής Επιτροπής, την κατά πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και την απόφαση της Επιτροπής Λαϊκών Αγορών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων, ήρθε σήμερα το Νομαρχιακό Συμβούλιο να επικυρώσει την απόφαση αυτή. Έτσι η λαϊκή αγορά του Σαββάτου που πραγματοποιούταν μέχρι σήμερα στον αύλειο χώρο του Νομαρχιακού Μεγάρου, επιστρέφει στην φυσική της θέση, στην οδό Μίνωος και Νικηφόρου Φωκά. Μόλις η απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου καθαρογραφεί, θα αποσταλεί στον δήμο Χανίων ο οποίος θα ξεκινήσει τις διαδικασίες προκειμένου να πραγματοποιήσει την χωροθέτηση στο συγκεκριμένο σημείο της λαϊκής αγοράς έτσι ώστε όταν είναι έτοιμο να ξεκινήσει να λειτουργεί η λαϊκή αγορά του Σαββάτου”.
Ο αντιδήμαρχος Χανίων κ. Βαγγέλης Σαματάς ανέφερε ότι “μόλις λάβουμε τα πρακτικά καθαρογραμμένα από την Νομαρχία, θα δοθεί εντολή στις Τεχνικές υπηρεσίες του δήμου, να γίνει η οδοσήμανση, να γραφούν οι αριθμοί και τα ονόματα των παραγωγών, σε συνεργασία με τους συλλόγους και την Δημοτική αστυνομία.
Υπολογίζουμε ότι σε δέκα με δεκαπέντε μέρες θα έχουμε τελειώσει τις εργασίες και η λαϊκή θα λειτουργεί ξανά στην οδό Μίνωος”.
Την ικανοποίησή τους για την επιστροφή της λαϊκής αγοράς στην οδό Μίνωος εξέφρασαν οι έμποροι της λαϊκής:
“Η απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου μας ικανοποιεί απόλυτα, εξάλλου η λαϊκή του Σαββάτου στον αύλειο των Δικαστηρίων ήταν μια προσωρινή λύση μέχρι να τελειώσουν τα έργα στην περιοχή. Ήδη προχωρούμε σε ανάπλαση της Λαϊκής αγοράς. Θεωρούμε ότι η απόφαση αυτή θα ωφελήσει τον εμπορικό κόσμο των Χανίων καθώς η ευρύτερη περιοχή θα επωφεληθεί από την μεταφορά μας στην οδό Μίνωος και Φωκά. Πιστεύουμε ότι σε δύο εβδομάδες θα έχουμε μεταφερθεί στην οδό Μίνωος. Όσο για την ένσταση που κατατέθηκε δεν ισχύει, καθώς εμείς δεν υπαγόμαστε σε αυτόν τον νόμο και πιστεύουμε ότι θα απορριφθεί” ανέφερε ο εκπρόσωπος του βιομηχανικού τμήματος της Λαϊκής αγοράς, κ. Σταύρος Μαρκουλάκης.

ΕΛΕΝΗ ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗ


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα