Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΓΑΥΔΟΥ
Νέα συνάντηση

Νέα συνάντηση θα έχει σήμερα στην Αθήνα με τα αρμόδια Υπουργεία ο πρόεδρος της Κοινότητας Γαύδου, Στρατής Λαμπάκης, για το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της νήσου. Η συνάντηση αναμένεται να γίνει στις 10.30 το πρωί. Η συζήτηση αφορά τη δρομολόγηση του πλοίου “Αλέξανδρος” στη συγκεκριμένη γραμμή.

ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Μελισσοκομικό σεμινάριο

Με επιτυχία, όπως ανακοίνωσε ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Χανίων «Η μέλισσα» ολοκληρώθηκε το τριήμερο μελισσοκομικό σεμινάριο που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο. Είχε συμμετοχή άνω των 100 μελισσοκόμων ανά ημέρα. Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος ευχαριστεί “τους ομιλητές κύριο Οικονομάκη Κώστα και κύριο Λιάκο Βασίλειο για της πολύτιμες συμβουλές που μας έδωσαν”.

ΑΠΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΦΥΛΑΚΩΝ
Συμμετοχή στην απεργία
Τη συμμετοχή του στην σημερινή Πανελλαδική Στάση Εργασίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ανακοίνωσε το Σωματείο Υπαλλήλων Καταστήματος Κράτησης Χανίων από τις 11 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου. Λόγω της απεργιακής κινητοποίησης δεν θα πραγματοποιούνται παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων, επισκεπτήρια συγγενών, καθώς και επισκεπτήρια συνηγόρων κρατουμένων. Κανονικά θα γίνονται αποφυλακίσεις, μεταγωγές των κρατουμένων από και προς τις αρχές που εξετάζουν την παράταση ή μη της κρατήσεώς τους, δικαστήρια που υπόκεινται σε παραγραφή ή συμπλήρωση 18μηνου, τακτικές ή έκτακτες παραλαβές και μεταγωγές από και προς τα νοσηλευτικά και ψυχιατρικά ιδρύματα, καθώς και όλες οι εσωτερικές λειτουργίες. Για το λόγο αυτό ορίζεται ως προσωπικό ασφαλείας το σύνολο του προσωπικού.
?
ΣΗΜΕΡΑ
Στον ΧΥΤΑ Ακρωτηρίου
ο δήμαρχος Ηρακλείου
Σήμερα, Πέμπτη 15 Ιουλίου, και ώρα 11:30 π.μ., ο κ. Ιωάννης Κουράκης, δήμαρχος Ηρακλείου, πρόεδρος ΤΕΔΚ Ν. Ηρακλείου και πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Εργοστασίου Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης (ΕΜΑΚ) στην Κορακιά Ακρωτηρίου.
?
ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΠΟΤΙΕ
Διακοπή
κυκλοφορίας
Από το Τμήμα Φωτεινής Σηματοδότησης ? Ηλεκτροφωτισμού ? Οδοσήμανσης και Κυκλοφοριακών Θεμάτων του Δήμου Χανίων ανακοινώνεται ότι λόγω έργων αποχέτευσης, διακόπτεται η κυκλοφορία και στάθμευση των οχημάτων στην οδό Ποττιέ, από τη συμβολή της με την οδό Τσουδερών μέχρι την συμβολή της με την οδό Σήφακα, σήμερα Πέμπτη 15 Ιουλίου από τις 07.00 έως 18.00.
Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από τους παράπλευρους δρόμους.

ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Σύσκεψη για τη Γάζα

Σύσκεψη για τη Γάζα θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη στις 8 το βράδυ στο Εργατικό Κέντρο Χανίων. Σε σχετική ανακοίνωση της “Γενικής Πανελλαδικής Συνέλευσης: Ενα καράβι για τη Γάζα”, σημειώνεται χαρακτηριστικά:
“Το Σάββατο 10 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η Πανελλαδική Γενική Συνέλευση της πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για τη Γάζα». Ήταν η πρώτη μετά την πειρατική-δολοφονική επίθεση του Ισραήλ στο Στόλο της Ελευθερίας με την συμμετοχή και ανθρώπων από τις τοπικές πρωτοβουλίες της επαρχίας.
Μετά από την πολιτική, οργανωτική και οικονομική αποτίμηση του όλου εγχειρήματος, προέκυψε η συλλογική θέληση για μια διαρκή μόνιμη οργανωτική έκφραση της αλληλεγγύης προς την Παλαιστινιακή Αντίσταση. Στο πλαίσιο αυτό, όσοι και όσες από τα Χανιά βρεθήκαμε στην Πανελλαδική Συνέλευση του Σαββάτου, καλούμε αυτήν την Πέμπτη 15 Ιουλίου στο Εργατικό Κέντρο και ώρα 8 μ.μ. για τη σύσταση μιας ανοιχτής τοπικής πρωτοβουλίας πολιτών με αυτήν την στόχευση, αλλά και με την ιδιαίτερη διάσταση που παίρνει το ζήτημα αυτό στον τόπο μας, λόγω των ΝΑΤΟϊκών Βάσεων και των διευκολύνσεων που παρέχουν στο ισραϊλινό απαρτχάιντ”.

ΣΤΟ Σ.Δ.Ε. ΚΟΛΥΜΠΑΡΙΟΥ
Τελετή αποφοίτησης

Τελετή αποφοίτησης ? ημερίδα ευαισθητοποίησης του Παραρτήματος Κολυμπαρίου του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Χανιών θα γίνει σήμερα Πέμπτη 15 Ιουλίου και ώρα 19:30 στο χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κολυμπαρίου.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης διαμορφώνεται ως εξής:
19:30 Χαιρετισμός Διευθύντριας του ΣΔΕ Χανίων
19:45 Παρουσίαση Εκδηλώσεων Σχολικού Έτους 2009-2010
20:00 Απονομή Βεβαιώσεων προγραμμάτων ΚΕΕ Χανίων στους εκπαιδευομένους του παραρτήματος Κολυμβαρίου
20:15 Απονομή Απολυτήριων Τίτλων Εκπαιδευομένων Β΄ Κύκλου
20:40 Απονομή Αξιολογήσεων Εκπαιδευομένων Α΄ Κύκλου
Μετά το πέρας της τελετής θα ακολουθήσει κέρασμα.

ME AΠΕΥΘΕΙΑΣ ΠΤΗΣΗ
Χανιώτες στη Ρωσία

Με απευθείας πτήση από Κρήτη – Μόσχα αναχώρησαν χθες οι 80 Χανιώτες που συμμετέχουν στο γκρουπ του τουριστικού γραφείου Πλυμάκη και που πραγματοποιεί επίσκεψη, εκτός από τη Μόσχα, στην Αγία Πετρούπολη, Ρώσικα Ορθόδοξα Μοναστήρια κ.λπ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα