Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

Μονόδρομος και… πάροδοι!

ΜΟΥ ΛΕΕΙ φίλος που βρίσκεται στο κατώφλι της συνταξιοδότησης και παρακολουθεί ανελλιπώς τα τεκταινόμενα γύρω από την πολιτική, την οικονομία και φυσικά το συνταξιοδοτικό:
«-Η μονομερής και μάλιστα μαξιμαλιστική- σε σκληρότατα μέτρα- πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση με τις, τελευταίας στιγμής, δήθεν «ευνοϊκές ρυθμίσεις» στο ασφαλιστικό, δεν δηλώνουν άραγε ότι, τα κάθε λογής αντιλαϊκά μέτρα που παίρνονται κάθε τόσο σε βάρος ημών των ασθενέστερων οικονομικά τάξεων, δεν λαμβάνονται από ανάγκη αλλά είναι «ευκαιρίας δοθείσης»; Κι ακόμη, ότι η κυβέρνηση ακολουθεί τον εύκολο μονόδρομο της φορολόγησης μισθωτών και συνταξιούχων, χωρίς να μπαίνει σε «παρόδους οικονομικών παραδείσων» μεγαλοεπιχειρηματιών, εταιριών και ποικίλων φοροδιαφευγόντων;?»

Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ παρατήρηση του φίλου, πράγματι επιβεβαιώνεται από την ίδια την κυβέρνηση-δια του κ. Λοβέρδου-στην αιτιολόγησή του για το «αναγκαίον» του ασφαλιστικού στη Βουλή! Δεν μας ειπώθηκε ότι οι πολύ σκληρές αλλαγές στο ασφαλιστικό «δεν αφορούν στη διαχείριση των ελλειμμάτων που υπάρχουν-προκειμένου να βγει η χώρα από την δημοσιονομική κρίση-, αλλά στη συνολική διαμόρφωση του ασφαλιστικού» για τα επόμενα τουλάχιστον 50 χρόνια; Ότι, όπως λέχθηκε, «σώσαμε το ασφαλιστικό» για τις επόμενες γενιές; Αν φυσικά υπάρξουν γενιές ασφαλισμένων, αφού ωστόσο μπορεί μεν η εγχείρηση να πέτυχε, αλλά ο ασθενής να έχει ήδη αποβιώσει;

? ΟΧΙ, δεν έχει καθόλου άδικο ο φίλος, αφού η νοοτροπία που επικρατεί στην κυβέρνηση είναι «τώρα που βρήκαμε παπά?», ας κάνουμε ό,τι μπορούμε! Η παραπάνω τακτική θυμίζει και το παραμύθι του αφεντικού που είχε ένα άλογο κι ένα γάιδαρο. Αγαπούσε το άλογο, για αυτό και δεν το πολυφόρτωνε. Αντίθετα, υπερφόρτωνε το γάιδαρο ακόμη και με αυτά που δεν μπορούσε να σηκώσει! Μια μέρα όμως, περνώντας ένα ποτάμι, αντί να ξαλαφρώσει λίγο το γάιδαρο μοιράζοντας στα δυο ζώα το βαρύ φορτίο που πήγαινε στην αγορά, τον άφησε να αγκομαχάει βαρυφορτωμένος. Και βέβαια ο γάιδαρος, με το φορτίο, που βρεγμένο έγινε ασήκωτο, δεν άντεξε και πνίγηκε? οπότε το αφεντικό φόρτωσε στο άλογο και το φορτίο του γαϊδάρου και τον ίδιο το γάιδαρο!

Στ.Γ.Κ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα