Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ

Λόγω του έντονου ενδιαφέροντoς του όπου γης ομεγενειακού στοιχείου αλλά και των Κυπρίων αδελφών μας για τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό έμμετρης σάτιρας «Παύλος Πολυχρονάκης», η Ένωση Πνευματικών Δημιουργών Νομού Χανίων αναβάθμισε τον διαγωνισμό από πανελλήνιο σε διεθνή και ενημέρωσε σχετικά όλα τα ΜΜΕ της ομογένειας (έντυπα και διαδικτυακά).
Παράλληλα η Ε.Π.Δ. κάνει γνωστό στους ενδιαφερόμενους ότι πέρα από το χρηματικό έπαθλο των 2.000 ευρώ που θα χορηγήσει στον πρώτο νικητή ο κ. Παύλος Πολυχρονάκης, οι αυτοδιοικητικοί φορείς των Χανίων δωροθέτησαν πλούσια δώρα για τον δεύτερο και τον τρίτο νικητή.
Τα κείμενα πρέπει να σταλούν μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου 2010 στη διεύθυνση:
Ένωση Πνευματικών Δημιουργών Νομού Χανίων, 8ης Δεκεμβρίου 44, Χανιά 73132, Κρήτη (Ελλάδα).

Η απονομή των βραβείων θα γίνει στα Χανιά από την Ένωση Πνευματικών Δημιουργών σε ειδική επίσημη τελετή ? Γιορτή Σάτιρας, την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου, την οποία θα προσκληθεί να τιμήσει με την παρουσία της η πολιτική ηγεσία της χώρας. Στην ίδια τελετή θα αναγνωστούν καί τα βραβευμένα ποιήματα.
Οροι του διαγωνισμού:
Οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να συμμετέχουν με ένα μόνο ποίημα.
Το θέμα είναι ελεύθερο (μπορεί να αφορά σε πρόσωπα, πράγματα, ή καταστάσεις).
Οι στίχοι πρέπει να είναι ισοσύλλαβοι και ομοιοκατάληκτοι (με οποιοδήποτε είδος ομοιοκαταληξίας). Όμως δεν πρέπει να ξεπερνούν τους 50 και να μην έχουν πάνω από 13 συλλαβές.
Ποιήματα υβριστικά, συκοφαντικά, φανατισμένα ή με αισχρό περιεχόμενο θα αποκλείονται.
Τα κείμενα πρέπει να είναι δακτυλογραφημένα με ελληνική γραμματοσειρά, τυπωμένα στη μια όψη της σελίδας και οπωσδήποτε υπογραμμένα με ψευδώνυμο.
Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος Έλληνες και Ελληνομαθείς, σ? όποια χώρα του κόσμου κι αν κατοικούν.
Οι συμμετοχές να αποσταλούν ταχυδρομικά σε πέντε (5) αντίγραφα. Μέσα στον ίδιο φάκελο να υπάρχουν (σ? ένα μικρότερο κλειστό φάκελο) τα πλήρη στοιχεία του διαγωνιζόμενου, δηλαδή όνομα, επώνυμο, πατρώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, ταχυδρομικός κώδικας και τηλέφωνα. Στο εξωτερικό του μικρού φακέλου, να είναι γραμμένο το ψευδώνυμο του συμμετέχοντος.
Η βαθμολόγηση των κειμένων θα γίνει από πέντε ειδικούς κριτές, επιλεγμένους από το Δ.Σ. της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών. Οι κριτές θα αξιολογήσουν αυτόνομα τις συμμετοχές, με βαθμολογική κλίμακα από το 1 έως το 20 και με προσέγγιση εκατοστού της μονάδας.
Το πρώτο βραβείο των 2.000 ευρώ θα δοθεί σε ποίημα που οπωσδήποτε θα λάβει μέσο όρο άνω του 18. Για το δεύτερο και το τρίτο βραβείο έχουν αθλοθετηθεί από αυτοδιοικητικούς φορείς του Νομού Χανίων πλούσια δώρα. Στους υπόλοιπους νικητές θα απονεμηθούν κατά σειρά τρεις έπαινοι (Α, Β και Γ,) και έξι τιμητικά διπλώματα, συνοδευόμενα από διάφορα δώρα.
Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 00302821340152, 003028210-31984 και 00306973433905.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα