Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Λογοτεχνική συνάντηση με τον Ιωσήφ Αλυγιζάκη
Η “Τυποβιβλιοχαρτεμπορική Πελεκανάκη” και οι εκδόσεις “Πολύχρωμος Πλανήτης” διοργανώνουν μια λογοτεχνική συνάντηση με τον συγγραφέα Ιωσήφ Αλυγιζάκη σήμερα και ώρα 8 μ.μ., στον 1ο όροφο του βιβλιοχαρτοπωλείου (Χάληδων 89, Χανιά, τηλ.: 2821092512).
Ο συγγραφέας θα μιλήσει για το λογοτεχνικό έργο του, θα συνομιλήσει με το αναγνωστικό κοινό, ενώ θα διαβαστούν και θα ερμηνευτούν αποσπάσματα από τα βιβλία του “Τρεις Λευκές Σελίδες” και “… και κάτι πολύ προσωπικό” από τη φιλόλογο Βαρβάρα Περράκη.

ΣΤΟ ΔΙΣΚΟΠΩΛΕΙΟ “JUKE BOX”
Παρουσίαση βιβλίου με μαντινάδες
Παρουσίαση του βιβλίου με μαντινάδες “Ο Άγγελός μου” του Γιάννη Θεοδωράκη θα γίνει σήμερα, στις 8 μ.μ., στο δισκοπωλείο “Juke Box”, Σκρυδλώφ 1. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν τα συγκροτήματα Μανώλη Κονταρού, Νίκου Ζωιδάκη, Γ. Χαιρέτη – Γ. Ζησάκη, Ν. Μανιουδάκη – Δ. και Μ. Σπυριδάκη. Παρουσίαση: Π. Σπυριδάκης.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ
Αποκαλυπτήρια μνημείου πεσόντων Νιοχωριανών
Τελετή αποκαλυπτηρίων μνημείου πεσόντων Νιοχωριανών θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Ιουλίου, στις 11.30 π.μ., στην πλατεία Ν. Χωριού. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επιμνημόσυνη δέηση, χαιρετισμούς, ομιλία από τη φιλόλογο Βαγιωνάκη Μαρία, αποκαλυπτήρια του μνημείου και κατάθεση στεφάνων.
Την εκδήλωση διοργανώνουν ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ν. Χωριού Αποκορώνου, ο Δήμος Αρμένων και η ενορία Ν. Χωριού.

ΣΤΙΣ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ
Αφιέρωμα στην ποίηση της Βικτωρίας Θεοδώρου

Με την ευκαιρία έκδοσης του δοκιμίου «Ελάσσονες τόνοι σε μείζονες κλίμακες στην ποίηση της Βικτωρίας Θεοδώρου» του καθηγητή του Ιονίου Πανεπιστημίου Θεοδόση Πυλαρινού, το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών διοργανώνει παρουσίαση του βιβλίου, την Τετάρτη 21 Ιουλίου, στις 8 μ.μ., στην αίθουσα συνεδρίων του ξενοδοχείου «Ακάλη» (οδός Κισάμου 55, Χανιά).
Ομιλητής, ο Κώστας Μουτζούρης, πρόεδρος του Κέντρου Κρητικής Λογοτεχνίας και πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Νομού Χανίων.
Στην εκδήλωση και τη δεξίωση που θα ακολουθήσει στο αίθριο του χώρου θα παραβρεθεί η ποιήτρια Βικτωρία Θεοδώρου.

ΣΤΙΣ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ
Μνημόσυνο για τα θύματα
τροχαίων δυστυχημάτων

Μνημόσυνο υπέρ της αναπαύσεως των ψυχών όλων των θυμάτων τροχαίων δυστυχημάτων του Νομού Χανίων θα τελεσθεί την Κυριακή 25 Ιουλίου, στις 10.15 το πρωί, στον Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου, στο πάρκο “Χρήστος Πολέντας” (θέση Νεραντζιά), χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιου.
Διοργάνωση: Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου, Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, Δήμος Βουκολιών.
Οι οικογένειες θυμάτων που επιθυμούν να συμμετέχουν παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με την κα Γερεουδάκη Ολγα, τηλ.: 2824031234.

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ
Παρουσίαση βιβλίου για τον Δασκαλογιάννη

Εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Σήφη Μ. Παπασηφάκη “Δασκαλογιάννης” θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 31 Ιουλίου, στις 8.30 μ.μ., στο θέατρο Ανατολικής Τάφρου. “Καλώ στην Τάφρο να ?ρθετε για το Δασκαλογιάννη να διηγηθώ τα που ?γραψα π? ανθρώπου ο νους δε βάνει”.
Το βιβλίο θα παρουσιάσουν η γιατρός, λογοτέχνης και νομαρχιακός σύμβουλος κα Πηνελόπη Ντουντουλάκη, ο Σήφης Μανουσογιαννάκης, μηχανικός ήχου, ο Σήφης Μανούσακας, μαθητής Λυκείου, ο Κωνσταντίνος Κοπάσης, μαθητής Γυμνασίου και ο Γιάννης Καρναλής, μαθητής Δημοτικού.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ 16/7 – 22/7

Εκδηλώσεις

? Τα “Μπαλαντίνεια”, αφιερωμένα και στον ήρωα Δημήτριο Μαυροματάκη, θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 17 Ιουλίου, στις 7 μ.μ., στα Δελιανά Κισάμου.
? Η καθιερωμένη γιορτή αλόγου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Ιουλίου στα Δελιανά.
? Τιμητική βραδιά στη μνήμη της Δέσποινας Σημαντηράκη – Παρασκάκη την Κυριακή 18 Ιουλίου, στις 8 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Περβολακίων – Σφακοπηγαδίου.
? Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κωνσταντίνου Τζούμα “Πανωλεθρίαμβος” τη Δευτέρα 19 Ιουλίου, στις 8.30 μ.μ., στο “Κλειδί” bar, στην πλατεία της Σπλάντζιας.
? Διεθνές φεστιβάλ χορού τάνγκο “tangogreece” θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 21 μέχρι την Κυριακή 25 Ιουλίου στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, Μεγάλο Αρσενάλι.

Εκθέσεις

? Εκθεση με τίτλο “Χανιά – Χρυσαφένια Πόλη” στην Πύλη «Σαμπιονάρα». Θα διαρκέσει έως 21 Ιουλίου και θα είναι ανοιχτή 10 π.μ. – 1 μ.μ. και 6.30 – 10.30 μ.μ. καθημερινά. Είσοδος ελεύθερη.
? “Σούδα της Μεσογείου” τιτλοφορείται η τελευταία δουλειά του Κωστή Ζαζά που παρουσιάζεται στο παλαιό Δημαρχείο της Σούδας έως το Σαββάτο 17 Ιουλίου.
? Εκθεση αναδρομικού χαρακτήρα του μεγάλου Eλληνα ζωγράφου της διασποράς Δημήτρη Περδικίδη. Θα είναι ανοιχτή έως τις 22 Ιουλίου, 10 π.μ. – 2 μ.μ. και 7 – 10 μ.μ., Σάββατο 10 π.μ. – 2 μ.μ.. Κυριακή κλειστά. Είσοδος: 2 ευρώ, μειωμένο: 1 ευρώ.
? Την πρώτη της ατομική έκθεση με τίτλο «Μεθυσμένη Πολιτεία» παρουσιάζει η Αλεξάνδρα Μανουσάκη στις 19 Ιουλίου στο “Μοναστήρι του Καρόλου”.

Παραστάσεις

? Μία μουσική παράσταση από το συγκρότημα “PRIMAVISTA?? τη Δευτέρα 19 Ιουλίου, στις 9.30 μ.μ., στο θέατρο Ανατολικής Τάφρου.
? Το θεατρικό έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ “Ο Εμπορος της Βενετίας” θα παρουσιάσει το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης την Τρίτη 20 Ιουλίου, στις 9.30 μ.μ., στο θέατρο Ανατολικής Τάφρου.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα