Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ

Σάλο προκάλεσε στην Ιταλία η δικαστική έρευνα για τη συγκρότηση παράνομης, μυστικής οργάνωσης με στόχο την άσκηση επιρροής στη λειτουργία των κρατικών θεσμών και τη δημόσια διοίκηση. Η Εισαγγελία έχει καλέσει σε απολογία αξιωματούχους της κεντροδεξιάς ενώ η αντιπολίτευση ζητά παραιτήσεις και η εσωκομματική διαμάχη Μπερλουσκόνι – Φίνι φουντώνει.
Στο επίκεντρο της όλης υπόθεσης βρίσκεται η ανάθεση εργολαβιών για την παραγωγή αιολικής ενέργειας στην Σαρδηνία, με έργα συνολικής αξίας οκτώ εκατομμυρίων ευρώ. Μέχρι στιγμής οι εισαγγελείς της Ρώμης έχουν αποστείλει κλήσεις σε απολογία στον Ντένις Βερντίνι, συντονιστή του Κόμματος της Ελευθερίας του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, στον υφυπουργό Οικονομικών Νικόλα Κοζεντίνο, στον περιφερειάρχη της Σαρδηνίας Ούγκο Καπελάτσι και στον γερουσιαστή Μαρτσέλο Ντελ’ Ούτρι. Οι έρευνες αφορούν στην παραβίαση του νόμου που απαγορεύει τη σύσταση μυστικών οργανώσεων, αλλά και ενοχοποιητικά στοιχεία για εγκληματική δράση.
Τα καθημερινά δημοσιεύματα του Τύπου προκάλεσαν σωρεία πολιτικών αντιδράσεων: οι βουλευτές και γερουσιαστές της κεντροδεξιάς που στηρίζουν τον πρόεδρο της Βουλής Τζανφράνκο Φίνι (ο οποίος βρίσκεται σε ανοιχτή σύγκρουση με τον Μπερλουσκόνι) ζήτησαν την απομάκρυνση των Βερντίνι και Κοζεντίνο, έως ότου αποδειχθεί ότι δεν φέρουν καμία ευθύνη στην όλη υπόθεση.
Η πλειοψηφία του κόμματος, όμως, και ο ίδιος ο Καβαλιέρε, συνεχίζουν να στηρίζουν τον συντονιστή και τον υφυπουργό Οικονομικών. «Πρόκειται αποκλειστικά και μόνο για μια στημένη υπόθεση» δήλωσε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σχετικά με την ανάθεση εργολαβιών για την επέκταση της αιολικής ενέργειας στην Σαρδηνία.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Il Giornale, ο Καβαλιέρε τηλεφώνησε επανειλημμένα στον Βερντίνι και τον διαβεβαίωσε ότι «πρόκειται να τον στηρίξει μέχρι τέλους» για να μην πληγεί, όπως τονίζουν οι αναλυτές, και το συνολικό προφίλ της κεντροδεξιάς παράταξης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα