Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΑΠΟΛΟΓΗΘΗΚΕ Ο ΣΑΡΑΛΙΩΤΗΣ
“Δεν φταίω για ό,τι έκανε ο Κορκονέας”
Άμφισσα
Διαχώρισε τη θέση του για ακόμα μία φορά ο ειδικός φρουρός Βασίλης Σαραλιώτης, ο οποίος μαζί με τον Επαμεινώνδα Κορκονέα, κατηγορούνται για το φόνο του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, το Δεκέμβριο του 2008 στα Εξάρχεια.
Στη χθεσινή απολογία του ενώπιων του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Άμφισσας, ο Σαραλιώτης εξέφρασε την θλίψη του για ότι συνέβη στην γωνία των οδών Τζαβέλα και Μεσολογγίου και επανέλαβε ότι δεν φταίει για την πράξη του συγκατηγορούμενου του που έκοψε το νήμα της ζωής του αγοριού. Όπως είπε ο κατηγορούμενος, αφού δέχθηκαν επίθεση (όντας πεζοί με τον συνάδελφο του στον πεζόδρομο της Τζαβέλα) από τους συγκεντρωμένους νεαρούς, ο ίδιος έριξε δύο χειροβομβίδες κρότου λάμψης ώστε να μπορέσουν να οπισθοχωρήσουν και ότι αμέσως μετά άκουσε τους πυροβολισμούς του Κορκονέα.

ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ
Επιφυλάξεις για την κατασκευή αιολικού πάρκου

Ξάνθη
Επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι Οικολόγοι-Πράσινοι απέναντι στην κατασκευή αιολικού πάρκου στην ορεινή Ροδόπη, ζητώντας εκπόνηση ειδικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν, χθες το μεσημέρι στην Ξάνθη, τόνισαν πως είναι θετικοί σε κάθε μορφή των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αρκεί – όπως είπαν – η κατασκευή και η λειτουργία να μην επιβαρύνει το περιβάλλον.
Οι εκπρόσωποι των Οικολόγων – Πράσινων ανέφεραν, επίσης, πως η ιδιωτική επένδυση πρόκειται να υλοποιηθεί στην περιοχή Πελεκιτού – Πολύαρνου της ορεινής Ροδόπης, κοντά στην κοιλάδα του ποταμού Κομψάτου, στα όρια νομών Ξάνθης και Ροδόπης, η οποία είναι ενταγμένη στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Natura 2000» και είναι αυστηρά προστατευόμενη.
Για το λόγο αυτό ισχυρίστηκαν πως η κατασκευή σε αυτή την προστατευόμενη τοποθεσία, θα δημιουργήσει προβλήματα στο οικοσύστημα της περιοχής και ειδικότερα σε σπάνια είδη γυπαετών και άλλων πτηνών, με αποτέλεσμα να υποβαθμιστεί σημαντικά η αξία του συγκεκριμένου βιότοπου.
Πάντως, έκαναν ιδιαίτερη επισήμανση στην «πράσινη ανάπτυξη» και ανέφεραν πως εάν η οικονομική ανάπτυξη μιας περιοχής συνδυαστεί αρμονικά με την προστασία του περιβάλλοντος, τότε θα αποφέρει πολλές θέσεις εργασίας. Επίσης, τάχθηκαν υπέρ της υλοποίησης επενδύσεων από ντόπιους επιχειρηματίες, ώστε να επωφελούνται – όπως είπαν – οι τοπικές κοινωνίες.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα