Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΣΗΣ

Στο ρυθμό του πεντοζάλη θα χορέψουν τον ερχόμενο μήνα περισσότερα από 200.000 άτομα, σχηματίζοντας μια ανθρώπινη αλυσίδα που θα “αγκαλιάσει” την Κρήτη από άκρη σ΄ άκρη, στέλνοντας μηνύματα συναδέλφωσης σε όλο τον κόσμο.
Πρόκειται για την μεγαλύτερη ανθρωπιστική και πολιτιστική εκδήλωση με τίτλο “Πλανήτης Κρήτη”, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Αυγούστου, δηλαδή την επόμενη μέρα της επετείου της ρίψης της πρώτης ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα, στις 20:00 στο βόρειο οδικό άξονα της Κρήτης Χανιά- Άγιος Νικόλαος, μήκους 200.000 μέτρων.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η Κρήτη με τις παράλληλες τοπικές εκδηλώσεις που θα γίνουν και την υπόλοιπη Ελλάδα, στέλνει μηνύματα αγάπης και αλληλεγγύης σε όλους τους λαούς της Γης.
Η εκδήλωση θα συνεχιστεί και θα κλείσει στις πρωτεύουσες των τεσσάρων νομών της Κρήτης όπου απλοί πολίτες και καλλιτέχνες με το τραγούδι τους και το χορό τους, έχουν στόχο να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των διεθνών ειδησεογραφικών καναλιών.
Χθες, στην Νομαρχία Χανίων πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με την συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων και εκπροσώπων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης προκειμένου να επιτευχθεί ο καλύτερος συντονισμός των συνεργαζόμενων φορέων. Επίσης, συζητήθηκε η συνεργασία με σχολές για σεμινάρια χορού όσον αφορά τη συμμετοχή των τουριστών στη δράση της 7ης Αυγούστου αλλά και με πρακτορεία γενικού τουρισμού και επιχειρηματίες για τη φιλοξενία των ατόμων σε κάθε νομό του νησιού”.
Όπως ανέφερε ο κ. Σπύρος Πρεβεζάνος, εμπνευστής της ιδέας και πρόεδρος του πολιτιστικού μη κερδοσκοπικού σωματείου Πλανήτης Κρήτη, “Ο σκοπός της ιδέας είναι να προβάλλουμε την Κρήτη σε όλο τον κόσμο, να αυξήσουμε τον τουρισμό της όχι μόνο φέτος αλλά και όλα τα χρόνια. Για την επίτευξη αυτού του στόχου σκεφτήκαμε μια μοναδική σε πλανητικό επίπεδο εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στον βόρειο οδικό άξονα της Κρήτης την Τρίτη 7 Αυγούστου. Στόχος μας είναι να καλύψουμε όλη την διαδρομή αγκαλιασμένοι, χορεύοντας στον ρυθμό του σιγανού πεντοζάλη για περίπου δέκα λεπτά για να στείλουμε μηνύματα αγάπης και συναδέλφωσης όλων των λαών της γης. Αυτή η εκδήλωση, από την στιγμή που γίνεται για πρώτη φορά στον κόσμο θα προκαλέσει το ενδιαφέρον όλων των ειδησεογραφικών πρακτορείων της Γης. Ήδη την εκδήλωση έχουν παρουσιάσει μέσα από συνεντεύξεις το κρατικό κανάλι της Κίνας, το CBS, το ROITERS, τηλεοπτικά κανάλια από την Ρωσία, το Μεξικό, του Καναδά και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων”.
“Σε αυτή την ανθρώπινη αλυσίδα, που θα καλύψει εκείνη την ημέρα τον βόρειο οδικό άξονα, μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι πολίτες χωρίς να χρειάζεται να είναι χορευτές ή να φοράνε κρητικές στολές. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και καλούμε όλο τον κόσμο να συμμετάσχει. Το σημείο εκκίνησης και τερματισμού είναι οι πρωτεύουσες των δύο νομών, τα Χανιά και ο Άγιος Νικόλαος. Υπολογίζουμε ότι αυτή η ανθρώπινη αλυσίδα για να καλύψει μια απόσταση 200.000 μέτρων, θα χρειαστούν περισσότεροι από 200.000 χορευτές”, τόνισε.
Ο κ. Πρεβεζάνος ανέφερε ότι την ίδια ημέρα παράλληλες εκδηλώσεις θα γίνουν στην Ιεράπετρα, τη Σητεία, τη Χερσόνησο, στις Μοίρες, στη πλατεία Συντάγματος, στο Ζάππειο, στο λιμάνι του Πειραιά, στην Θεσσαλονίκη κ.α.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα