Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

ΑΠΟ ΤΟΥΣ “ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΒΥΘΟΥ”

Στην πρότασή του για δημιουργία καταδυτικού πάρκου επανέρχεται ο Σύλλογος “Φίλοι του Βυθού”. Σε ανακοίνωσή του επισημαίνει: “Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε τις προτάσεις για την δημιουργία ενάλιου πάρκου στα Χανιά από τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου και τον Δήμαρχο Χανίων. 
Επ? ευκαιρία των προτάσεων αυτών, πιστεύοντας ότι δεν πρόκειται για προεκλογικές υποσχέσεις, θέλομε να κάνομε κάποιες επισημάνσεις που σκοπό έχουν να βοηθήσουν αλλά και να προβληματίσουν την τοπική κοινωνία αλλά και τους εμπλεκόμενους φορείς.
Ο σύλλογος επί σειρά ετών αγωνίζεται χτυπώντας πόρτες κλειστές για την προώθηση της πρότασης που ήδη από το 2005 έχει καταθέσει, για την δημιουργία ενός καταδυτικού πάρκου στην περιοχή του Ακρωτηρίου, που θα περιλαμβάνει τα εξαιρετικής ομορφιάς υποθαλάσσια σπήλαια του Καλαθά και κάποια τεχνητά ναυάγια που προτείναμε να δημιουργηθούν στην περιοχή. Η πρόταση αυτή δυστυχώς δεν έχει καμία τύχη, και αναρωτιόμαστε γιατί;
Μήπως δεν είναι ρεαλιστική, θίγονται κάποια συμφέροντα, ενοχλούμε κάποιες κοινωνικές ομάδες, δημιουργούμε πρόβλημα σε κάποιους συμπολίτες μας;
Αν τίποτα απ?όλα αυτά δεν συμβαίνει, γιατί άραγε δεν προχώρησε; Εμείς, για ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας, καταθέτομε την πρόταση μας εκ νέου όπως την είχαμε καταθέσει το 2005. Ελπίζομε ότι ο ενοποιημένος δήμος που θα προκύψει με την όποια δημοτική αρχή θα εκδηλώσει ενδιαφέρον, τουλάχιστον να ενημερωθεί γι?αυτή την πρόταση, και την σημαντική δουλειά που έχουν κάνει τα μέλη του Χανιώτικου συλλόγου «Φίλοι του βυθού» σε αυτήν την περιοχή. Επίσης να μην ξεχνάμε ότι το πρώτο μέλημα μας για την όποια προσπάθεια πρέπει να είναι η τόνωση και προστασία της θαλάσσιας ζωής, απαγορεύοντας κάθε μορφή αλιείας στην συγκεκριμένη περιοχή, για να μπορέσομε να έχομε ένα ενάλιο ή καταδυτικό πάρκο που να σφύζει από ζωή και να μη θυμίζει νεκρά θάλασσα. Έτσι λοιπόν θεωρούμε ότι το μόνο πού χρειάζεται για την αξιοποίηση της πρότασης αυτής είναι πολιτική βούληση και δεν είναι απαραίτητα Ευρωπαϊκά προγράμματα, ούτε να επιβαρύνουμε τον φορολογούμενο συμπολίτη μας, γιατί πιστεύομε ότι μπορούμε και μόνοι μας”.
Ο Σύλλογος υπενθυμίζει ότι έχει στείλει από το 2005 σχετικές επιστολές στα αρμόδια υπουργεία και στους τοπικούς φορείς.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα