Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ

Στο Κέντρο Περιφερειακής Ανάπτυξης Δυτικής Κρήτης στην Αγιά, μεταφέρονται πέντε υπηρεσίες του πρωτογενούς τομέα με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του αγροτικού κόσμου.
Πρόκειται για το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος – παράρτημα Κρήτης, την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων (ΟΑΣΧΝ), τον Σύλλογο Κτηνοτρόφων Νομού Χανίων, τον Σύλλογο Μελισσοκόμων και την Ομάδα Παραγωγών Εσπεριδοειδών – Αβοκάντο «ΚΟΡΜΟΣ».
Το θέμα συζητήθηκε και ψηφίστηκε ομόφωνα κατά την τελευταία συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Χανίων.
Όπως ανέφερε ο αντινομάρχης κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης, “το Νομαρχιακό Συμβούλιο ενέκρινε στην τελευταία συνεδρίασή του την μεταφορά αγροτικών υπηρεσιών στον περιφερειακό ιστό και συγκεκριμένα στον χώρο που στεγάζονταν η πρώην Περιφερειακή αγορά της Αγιάς. Εκεί έχει ήδη δημιουργηθεί το Διοικητήριο του Πρωτογενή Τομέα όπου στεγάζονται ο ΟΑΔΥΚ, τα προγράμματα Leader, η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης, Αλιείας, Κτηνιατρικής καθώς και ΟΠΕΚΕΠΕ. Στον ίδιο χώρο στεγάζεται επίσης και λειτουργεί το Εκθεσιακό Κέντρο Δυτικής Κρήτης.
Προκειμένου να υπάρξει η καλύτερη σύνδεση και συνεργασία των φορέων του πρωτογενή τομέα με τις συγκεκριμένες υπηρεσίες, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση παραχώρησε γραφεία στο Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, παράρτημα Δυτικής Κρήτης, στην Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Χανίων, στον σύλλογο Κτηνοτρόφων νομού Χανίων, στο Σύλλογο Μελισσοκόμων, στην Ομάδα Παραγωγών Εσπεριδοειδών-Αβοκάντο “Ο Κορμός”.
Σύμφωνα με τον κ. Κουκιανάκη, η φιλοσοφία του διοικητηρίου στην Αγιά, είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση του αγροτικού κόσμου που θα βρίσκει συγκεντρωμένες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και φορείς καθώς και ο ευκολότερος συντονισμός των υπηρεσιών.
Ελ.Φ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα