Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΝΙΩΝ

Απάντηση σε ανακοίνωση της Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Νομού Χανίων έστειλε χθες ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων ο οποίος τονίζει ότι με τις εκπτώσεις οι έμποροι απλώς εξασφαλίζουν τη ρευστότητα για να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και καλεί την Ενωση να ψάξει αλού για την ακρίβεια.
Στην απάντηση, που υπογράφουν ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιάννης Μαργαρώνης και η γενική γραμματέας Ιωάννα Μπινιά, αναφέρεται χαρακτηριστικά:
“Με έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση της ΕΠΚΧΑΝ όπου υποστηρίζει ότι οι επιχειρήσεις και στην περίοδο των εκπτώσεων κερδίζουν.
Με σεβασμό έχουμε να ανακοινώσουμε τα εξής:
1. Καταστήματα ετοίμων ενδυμάτων περιθώριο καθαρού κέρδους +0,91%, στοιχεία ICAP 2009
2. Συσκευές ήχου και εικόνας -0,95%
3. Γαλακτοκομικά προϊόντα +1,8%
4. Αντιπροσωπείες αυτοκινήτων +1,52%
5. Σούπερ μάρκετ +1,39%
6. Έπιπλα κουζίνας -5,25
7. Επιπλα οικιακής χρήσης +0,31%
8. Λευκά είδη +3,20
Όλοι λοιπόν καταλαβαίνουμε ότι και με -10% στις τιμές οι επιχειρήσεις έχουν ζημιές, όμως έτσι εξασφαλίζουμε την ρευστότητα για να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας.
Όταν οι επιχειρήσεις κλείνουν, όταν οικογένειες καταστρέφονται, όταν ο τραπεζικός δανεισμός είναι στο 1/10 από πέρυσι, όταν το 1/3 των επιχειρηματιών δεν μπορεί να πληρώσει τις ασφαλιστικές του εισφορές με συνέπεια τη μη υγειονομική του περίθαλψη, όταν κανείς μας δεν κάνει 1 μήνα διακοπές, όταν δουλεύουμε όλο τον χρόνο πολλές ώρες τότε είναι τουλάχιστον απαράδεκτο, άκομψο και προσβλητικό εκ μέρους της Ενωσης να εκφράζεται έτσι για το εμπόριο. Ψάξτε αλλού για την ακρίβεια, ψάξτε αλλού για την φοροδιαφυγή, ψάξτε αλλού για τις μίζες, ψάξτε αλλού την κατάντια της οικονομίας της χώρας μας και όχι στο σκληρά δοκιμαζόμενο και σκληρά εργαζόμενο, νόμιμο, στεγασμένο εμπόριο”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα