Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ

Στο Νοσοκομείο Χανίων βρέθηκαν χθες δύο ελεγκτές του υπουργείου Υγείας στο πλαίσιο των ερευνών για τις προμήθειες από τη Siemens. Την ίδια ώρα έγινε έλεγχος και στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου από άλλο κλιμάκιο του υπουργείου. Ο έλεγχος αφορά το αν έγιναν συμβάσεις, πότε και με ποιον τρόπο, αν τηρήθηκαν δηλαδή οι νόμιμες διαδικασίες. Οι επιθεωρητές του υπουργείου Υγείας έφτασαν στο Νοσοκομείο Χανίων στις 8 χθες το πρωί και παρέμειναν για δύο περίπου ώρες. Ο έλεγχος, όπως έγραψαν χθες τα “Χ.Ν.” αφορά μία σύμβαση του 2007 για αναισθησιολογικά μηχανήματα καθώς και δύο συμβάσεις που σχετίζονται με το τηλεφωνικό κέντρο του Νοσοκομείου Χανίων. Στο «στόχαστρο» του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Υγείας μπήκε χθες το Νοσοκομείο Ρεθύμνου, αφού έγινε έλεγχος συμβάσεων παλαιότερων ετών με τη Siemens, ενώ παράλληλα διενεργήθηκε έλεγχος για τη δυνατότητα χορήγησης χημειοθεραπευτικών σχημάτων στο Νοσοκομείο, έπειτα από καταγγελία Νοσηλευτών. Στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου ελέγχθηκαν από τους επιθεωρητές δυο συμβάσεις που αφορούν παλαιούς διαγωνισμούς – συγκεκριμένα το 1998 ? που κατακυρώθηκαν στην εταιρεία Siemens.
Πρόκειται για αγορά ιατρικού εξοπλισμού για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και συγκεκριμένα αναπνευστήρες και μόνιτορ, όχι όμως μεγάλης αξίας.  
Το Νοσοκομειο Ρεθύμνου, σύμφωνα με το Διοικητή του Ιδρύματος, κ. Γιώργο Μοσχοβάκη, δεν είχε προχωρήσει στο παρελθόν σε άλλες συμβάσεις με την εταιρεία. Μόνο ο αξονικός τομογράφος είναι της Siemens, αλλά είχε γίνει η σύμβαση μέσω υπουργείου και όχι απευθείας από το Νοσοκομείο, όπως μας είπε χαρακτηριστικά.
Οι επιθεωρητές μετά τον έλεγχο θα συντάξουν το πόρισμά τους, το οποίο θα το παραδώσουν στη συνέχεια στην Εξεταστική Επιτροπή που ερευνά το θέμα.
Την καταγγελία Νοσηλευτών του Ιδρύματος σχετικά με τη δυνατότητα χορήγησης χημειοθεραπευτικών σχημάτων σε καρκινοπαθείς και συγκεκριμένα από τον γιατρό κ. Κώστα Μαλά που είναι ο υπεύθυνος γιατρός, διερευνούν οι επιθεωρητές υγείας.
Για το λόγο αυτό χθες κάλεσαν τις δύο πλευρές να καταθέσουν την άποψή τους και τα στοιχεία που έχει ο καθένας στη διάθεσή του. 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα