Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ

Ερώτηση για την ανέγερση των νέων φυλακών στην Αγιά κατέθεσε στον υπουργό Δικαιοσύνης ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Συγκεκριμένα αναφέρει: “Είναι γνωστό το πρόβλημα της κράτησης  στις φυλακές της Χώρας κρατουμένων ο αριθμός των οποίων υπερβαίνει κατά πολύ την επίσημη χωρητικότητά τους. Αυτό, μεταξύ των άλλων, έχει ως αποτέλεσμα να ελαχιστοποιεί την δυνατότητα σωφρονισμού των κρατουμένων που είναι και ο κύριος σκοπός επιβολής και εκτέλεσης της ποινής. Το πρόβλημα αναμένεται να αμβλυνθεί με την λειτουργία των νέων σύγχρονων υπό ανέγερση φυλακών μεταξύ των οποίων και η ανεγειρόμενη στην Αγιά Χανίων.
Η πολιτική ηγεσία αλλά και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου έχουν εκφράσει επανειλημμένα την αισιοδοξία τους ότι μέχρι το τέλος του 2010 η εν λόγω φυλακή θα έχει τεθεί σε λειτουργία. Η πρόβλεψη όμως αυτή  ήδη εκτιμάται ως πολύ αισιόδοξη, αφού το μεν η κατασκευάστρια εταιρεία ήδη από 1/6/2010 έχει προβεί σε διακοπή των εργασιών, λόγω καθυστέρησης πληρωμής πιστοποιήσεων του έργου πλέον των 450.000 ευρώ, αλλά και άλλων οφειλών για εργασίες που έγιναν και δεν περιλαμβάνονται στην αρχική σύμβαση, το δε είναι δεδομένο, ότι το κόστος  για την αποπεράτωση του έργου υπολογίζεται σε 5.000.000 ευρώ.
ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ : Ερωτάται  ο  κ.  Υπουργός  Δικαιοσύνης  Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,  εάν ισχύει η εκτίμηση ότι οι υπό ανέγερση φυλακές στην Αγιά Χανιών θα λειτουργήσουν μέχρι το τέλος του 2010″.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα