Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ
Δημιουργία Κίνησης από ομάδα πολιτών

Στην δημιουργία, για το Δήμο Χανίων, εν όψει των ερχόμενων εκλογών μίας “πλατιάς, ανοιχτής δημοτικής κίνησης που δε θα ελέγχεται από κανένα κόμμα, αλλά από τη συνέλευση των μελών της, που θα λειτουργεί συλλογικά και θα προωθεί τη δημοκρατία στο Δήμο με τοπικά δημοψηφίσματα, λαϊκές συνελεύσεις, συμμετοχικό προϋπολογισμό, βασικές δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις που ο «Καλλικράτης» δεν προωθεί, μιας και φτιάχτηκε στα μέτρα του κυρίαρχου δικομματισμού και στη λογική εξοικονόμησης πόρων στα πλαίσια του Μνημονίου”, προχωρεί Ομάδα Πολιτών. Σε σχετική ανακοίνωση που υπογράφουν εκ μέρους της Ομάδας οι Βάμβουκας Τάσος, Καλλιτεράκης Γιώργος, Κουρούσης Μπάμπης, και Σκουλάς Γιώργος, απευθύνουν ανοιχτό κάλεσμα την Πέμπτη 22 Ιουλίου, στις 8 το βράδυ, στο Δημαρχείο Χανίων, “σε απλούς πολίτες, σε πολίτες που πλήττονται από την κρίση και περιθωριοποιούνται, εργάτες, άνεργους και μικρομεσαίους, πολίτες που δραστηριοποιούνται σε κινήσεις και πρωτοβουλίες για την υπεράσπιση του πράσινου και των ελεύθερων χώρων, για τα δικαιώματα και τη δημοκρατία, για την ειρήνη και την αρμονική συνύπαρξη διαφορετικών ανθρώπων και πολιτισμών, ενάντια στο ρατσισμό κι υπέρ της φροντίδας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς”.

ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΚΙΣΑΜΟΥ
Αναζητείται χρηματοδότηση

Χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την ολοκλήρωση του Κλειστού Γυμναστηρίου αναζητά η δημοτική αρχή Κισάμου καθώς – όπως τονίζει – όλες οι αναγκαίες μελέτες έχουν ολοκληρωθεί και είναι ώριμες.
Κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για την πορεία του έργου και τα οικονομικά στοιχεία, έπειτα από αίτημα του δημοτικού συμβούλου Μανώλη Ψωματάκη.
Η δήμαρχος Κισάμου Φρόσω Σκουλάκη, μιλώντας, μετά τη συνεδρίαση, στα “Χ.Ν.”, αναφέρθηκε στο ιστορικό του έργου τονίζοντας ότι το κλειστό Γυμναστήριο ξεκίνησε το 2004 με χρηματοδότηση Ειδικού Προγράμματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΕΠΤΑ), ενώ πρόσθεσε ότι όταν οι εργασίες ξεκίνησαν βρέθηκαν αρχαία στο οικόπεδο με συνέπεια να υπάρξουν σημαντικές καθυστερήσεις: “Όταν αναλάβαμε εμείς το οικόπεδο ήταν ακόμα δεσμευμένο από την Αρχαιολογία και δεν μπορούσαν να ξεκινήσουν οι εργασίες. Τον Απρίλιο του 2007 ήρθε το έγγραφο από την Αρχαιολογία που έλεγε ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε και τότε προσπαθήσαμε να δούμε τι γίνεται με τη χρηματοδότηση, αφού είχαν περάσει αρκετά χρόνια”.
Η κα Σκουλάκη σημείωσε στο σημείο αυτό ότι η χρηματοδότηση του έργου δεν είχε χαθεί αλλά έπρεπε να αλλάξουν τα σχέδια λόγω των αρχαίων και επιπλέον χρειάστηκε νέα στατική μελέτη διότι άλλαξε το περίγραμμα: “Έγινε λοιπόν μια στατική μελέτη και κατόπιν ακολούθησαν τα αρχιτεκτονικά και τα υπόλοιπα για να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε το γρηγορότερο δυνατό το έργο. Έγινε η θεμελίωση – σύμφωνα με τις υποδείξεις της Αρχαιολογίας – αλλά κόστισε πολύ περισσότερο από τα προβλεπόμενα, αφού υπήρξαν κάποιες υποχρεωτικές εκσκαφές”, διευκρίνισε η κα Σκουλάκη και συμπλήρωσε ότι αν κάποιος δεν γνωρίζει αυτές τις εξελίξεις και έχει υπόψη του μόνο την αρχική μελέτη είναι λογικό να προβληματίζεται για την πορεία του έργου: “Από εκεί και πέρα έχουμε προχωρήσει. Έχει τελειώσει η μελέτη εφαρμογής, η περιβαλλοντική μελέτη κ.λπ. και είναι έτοιμες να κατατεθούν για χρηματοδότηση”, δήλωσε η δήμαρχος Κισάμου.
Ωστόσο, όπως σημείωσε, σε επικοινωνία που υπήρξε με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού αλλά και την Περιφέρεια Κρήτης, επισημάνθηκε ότι δεν υπάρχει κανένα ανοιχτό πρόγραμμα για χρηματοδότηση αυτή τη στιγμή: “Είμαστε, όμως, έτοιμοι να καταθέσουμε με το που θα ανοίξει κάποιο σχετικό πρόγραμμα για χρηματοδότηση”, ανέφερε η κα Σκουλάκη και πρόσθεσε ότι ο προϋπολογισμός του έργου, που προβλέπει τη δημιουργία ενός σύγχρονου κλειστού γυμναστηρίου 2.500 τ.μ., ανέρχεται στα 2,5 εκατ. ευρώ.
Δημ. Μαρ.

ΣΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ
Γαλάζιες σημαίες

Ο Δήμος Ακρωτηρίου θα αναρτήσει και φέτος τις γαλάζιες σημαίες σήμερα, στις παραλίες Αγίου Ονουφρίου, Καλαθά και Σταυρού ως εξής: 6.30 μ.μ. Παραλία Αγίου Ονουφρίου, 7.15 μ.μ. Παραλία Καλαθά, 8 μ.μ. Παραλία Σταυρού.

ΛΟΓΩ ΕΡΓΩΝ ΣΤΗ ΣΟΥΔΑ
Παρεμπόδιση κυκλοφορίας

Από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας Χανίων ανακοινώθηκε ότι προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες εργασίες του έργου: «Αποκατάσταση και βελτίωση οδικού δικτύου Ν. Χανίων (2η Φάση 2010 ? περιοχή Δ. Σούδας ? Ν. Κυδωνίας)» για την κατασκευή νέου ασφαλτοτάπητα, θα γίνει παρεμπόδιση της κυκλοφορίας, στην παλιά εθνική οδό Χανίων – Σούδας στα τμήματα: α) από την πύλη του Ναυστάθμου Σούδας μέχρι το παλιό Δημαρχείο Σούδας και β) από τη διασταύρωση με τον δρόμο προς Τσικαλαριά μέχρι τη διασταύρωση προς Μ.Α.Ι.Χ. καθώς και στο τμήμα από την είσοδο του επιβατικού λιμένα Σούδας μέχρι την πλάστιγγα για το χρονικό διάστημα από 21/7/2010 έως 6/8/2010, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος ατυχημάτων.

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ
Διαμόρφωση δρόμων

Ο Δήμος Χανίων γνωστοποιεί ότι με τις υπ? αρ. 3280/13-7-2010, 3281/13-7-2010 και 3282/13-7-2010 αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης, εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτης και νήσων Αιγαίου 2007 – 2013» – Άξονας 1 «Υποδομές και Υπηρεσίες Προσπελασιμότητας Περιφέρειας Κρήτης» τα παρακάτω αντίστοιχα έργα:
– Διάνοιξη – διαμόρφωση οδών Καντάνου – Λευκών Ορέων – Νικολάου Σκουλά – Ιωάννη Καλογέρη και Αναγνώστη Μάντακα προϋπολογισμού 2.525.063,93 ευρώ.
-Διαπλάτυνση – διαμόρφωση οδού Πειραιώς προϋπολογισμού 933.941,74?ευρώ.
– Διανοίξεις – διαμορφώσεις οδών πέριξ Ο.Τ. 1031, 1032, 1033, 407β, Ανατολικά του Ο.Τ. 1034 και επέκταση – ανακατασκευή οδού Εθνικής Αντιστάσεως προϋπολογισμού 2.897.107,44 ευρώ.?

ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΙΣΟ
Σύλληψη για χάπια

Ναρκωτικά χάπια κατηγορείται ότι κατείχε 29χρονος Χανιώτης, που συνελήφθη προχθές το απόγευμα από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. Χανίων, στον Κλαδισό Χανίων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης, “βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν πενήντα δύο ναρκωτικά χάπια, χωρίς ιατρική συνταγή καθώς και δύο σύριγγες περιέχουσες υγρό διάλυμα ναρκωτικής ουσίας, πιθανόν ηρωίνης”.

ΑΠΟ ΔΩΜΑΤΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ
Εκλεβε αντικείμενα

Για κλοπές διαφόρων αντικειμένων από δωμάτια ξενοδοχείου κατηγορείται μια 41χρονη υπήκοος Αλγερίας, που συνελήφθη προχθές το μεσημέρι από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Χανίων. Χθες οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων και, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, “μετά το πέρας της ποινικής διαδικασίας θα απελαθεί καθώς διέμενε παράνομα στη χώρα”.

ΣΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ
Εκδιδόταν σε…
ινστιτούτο αισθητικής

Για πορνεία συνελήφθη μια 38χρονη ημεδαπή προχθές το βράδυ από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, στον Δήμο Ακρωτηρίου, η οποία κατηγορείται συγκεκριμένα για παράβαση του Νόμου “Περί εκδιδόμενων προσώπων”. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων αναφέρεται ότι “κατόπιν αξιολόγησης πληροφοριών, ότι παραπάνω ημεδαπή εκδίδεται σε ινστιτούτο αισθητικής που διατηρεί, έναντι χρηματικής αμοιβής, αστυνομικός εμφανίσθηκε ως πελάτης, κανονίστηκε ραντεβού μαζί της και παρέδωσε προσημειωμένα χαρτονομίσματα των 250 ευρώ, προκειμένου να συνευρεθούν ερωτικά. Συνελήφθη όμως διότι δεν είχε πιστοποιητικό άσκησης επαγγέλματος, δεν είχε προβεί στις κατάλληλες ιατρικές εξετάσεις και δεν κατείχε βιβλιάριο υγείας εκδιδομένων προσώπων”.

ΚΑΤΑ ΕΝΝΕΑ ΑΤΟΜΩΝ
Κατηγορίες
για επαιτεία

Από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ας Χανίων, συνελήφθησαν προχθές στην πόλη των Χανίων, συνολικά 9 αλλοδαποί, διότι, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης, κατελήφθησαν να επαιτούν σε διάφορα σημεία της πόλεως.
Σε βάρος των δραστών εφαρμόστηκε η αυτόφωρη διαδικασία από το Αστυνομικό Τμήμα Χανίων.

AΠΟ ΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΡΧΟΝΤΑΚΗ
Ανακοίνωση υποψηφίων
συμβούλων στο Θέρισο
 
Την ανακοίνωση υποψηφίων συμβούλων, στην εκλογική περιφέρεια Θερίσου, του συνδυασμού “Χανιά – Ανοιχτή Πολιτεία”, θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Τρίτη 20 Ιουλίου, ο υποψήφιος δήμαρχος Χανίων Γρηγόρης Αρχοντάκης. Η παρουσίαση θα γίνει στην πλατεία Μαρτύρων στα Περβόλια, στις 6 το απόγευμα.

AΠΟ ΤΗΝ ΣΤΕΛΛΑ ΑΛΦΙΕΡΗ
Επιστολή σε υποψηφίους

«Η δημόσια πρόσκληση του γιατρού κ. Λαμπουσάκη για να “αναζητήσουμε και να χρίσουμε από κοινού τον επικεφαλής του ενιαίου – κοινού ψηφοδελτίου για τον Δήμο Καντάνου – Σέλινου” είναι μια πρόταση που στην ουσία ακυρώνει το Σύνταγμα της χώρας και τους νόμους του κράτους, που με σαφήνεια αναφέρουν ότι “ο καθένας πολίτης έχει το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι…”», υποστηρίζει σε χθεσινή της ανακοίνωση η υποψήφια δήμαρχος Καντάνου – Σελίνου, Στέλλα Αλφιέρη. Σε ανοικτή επιστολή της προς τους υποψήφιους δημάρχους του Δήμου Καντάνου – Σέλινου, Δερμιτζάκη Γιώργο, Ζουριδάκη Γιώργο, Κονταξάκη Ευτύχη, Λαμπουσάκη Ευτύχη, Μαρκατάτο Γιώργο, Μπουζάκη Μανώλη, Παπαδερό Λευτέρη, η κα Αλφιέρη σημειώνει ότι «από την πλευρά μας, δεν θα είχαμε αντίρρηση να συμμετάσχουμε σε μια ανοικτή συζήτηση με τη συμμετοχή των πολιτών, ανδρών και γυναικών, και όλων των υποψηφίων δημάρχων του νεοσύστατου Δήμου Καντάνου – Σέλινου με μια συγκεκριμένη ατζέντα συζήτησης των προβλημάτων του Δήμου, που χρόνια τώρα λιμνάζουν στα συρτάρια και απεγνωσμένα αναζητούν οριστικές λύσεις». Η κα Αλφιέρη αναφέρει ότι «η ανοικτή πρόσκληση του γιατρού κ. Λαμπουσάκη και υποψήφιου δημάρχου υποκαθιστά τις εκλογές και ακυρώνει στην πράξη το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, δηλαδή έχουμε το δικαίωμα εμείς οι δέκα υποψήφιοι δήμαρχοι να αντικαταστήσουμε τους 7.500 χιλιάδες Σελινιώτες ψηφοφόρους(;) και να τους στερήσουμε το δικαίωμα να επιλέξουν αυτοί με την ψήφο τους την εκλογή του δημοτικού συμβούλιου που θα διαχειριστεί με σύνεση και συνεργασία τα ζητήματα του Δήμου μας. Η συνάντηση αυτή καταργεί και τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, βασικό συστατικό της δημοκρατικής λειτουργίας των δημοτικών συμβουλίων», υποστηρίζει η κα Αλφιέρη. Και προσθέτει: «Ακόμα, η συνάντηση αυτή, χωρίς την παρουσία των πολιτών και χωρίς συγκεκριμένο πλαίσιο συζήτησης των καυτών προβλημάτων του νεοσύστατου Δήμου μας υποδηλώνει διαπραγματεύσεις και συναλλαγές, δεν προωθεί την ενότητα ούτε διασφαλίζει την ποιοτική συμμετοχή, διότι το σώμα των εκλεκτόρων που προτείνεται δεν έχει καμία δημοκρατική βάση ούτε έχει το δικαίωμα να αποφασίσει για μέλλον του τόπου αυτού ερήμην των πολιτών, που καλούνται το Νοέμβρη με την ψήφο τους να επιλέξουν τα προγράμματα και τις αναπτυξιακές – κοινωνικές προτάσεις που έχει ο κάθε συνδυασμός».

ΣΤΟ ΤΕΙ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Νέα τμήματα
Δύο νέα τμήματα ξεκίνησαν τη λειτουργία τους στο παράρτημα του Αγίου Νικολάου του ΤΕΙ Κρήτης, το Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Ασφαλιστικής και το Τμήμα Επιχειρηματικού Σχεδιασμού και Πληροφοριακών Συστημάτων. Και τα δύο, έχουν κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα με καλές επαγγελματικές προοπτικές. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΤΕΙ, οι πτυχιούχοι του Τμήματος Χρηματοοικονομικής και Ασφαλιστικής μπορούν να κάνουν καριέρα σε Τράπεζες, Ασφαλιστικούς Οργανισμούς και Επιχειρήσεις, Λογιστήρια, Οικονομικές Υπηρεσίες Οργανισμών και Επιχειρήσεων, ή να δημιουργήσουν δικά τους γραφεία παροχής ασφαλιστικών, λογιστικών και χρηματιστηριακών υπηρεσιών. Από την άλλη, το Τμήμα Επιχειρηματικού Σχεδιασμού και Πληροφοριακών Συστημάτων είναι ένα νέο τμήμα, στο οποίο εισάγονται υποψήφιοι από το 4ο και 5ο επιστημονικό πεδίο, που συνδυάζει γνώσεις της Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και της Διοίκησης Επιχειρήσεων με στόχευση στον επιχειρησιακό σχεδιασμό. Επιπλέον, στο παράρτημα του Αγίου Νικολάου του ΤΕΙ Κρήτης λειτουργεί εδώ και τέσσερα χρόνια, αναγνωρισμένο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών.

ΕΩΣ ΤΙΣ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Προθεσμία για “Ασπίς”
Η Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Ν. Χανίων, ενημερώνει τους δικαιούχους ασφαλίσματος της υπό εκκαθάρισης ασφαλιστικής εταιρείας με την επωνυμία “ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΑΖ” ότι όπως ανακοίνωσε ο Επόπτης Εκκαθάρισης κ. Κων/νος Βλαχογιάννης (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 15-07-2010), θα πρέπει βάσει του ‘αρθρου 10 παρ.3 του Ν.Δ 400/1970, να κάνουν αναγγελία των απαιτήσεων τους σε βάρος της εταιρείας.
Εξαιρούνται οι δικαιούχοι ασφαλίσεως αστικής ευθύνης από την κυκλοφορία αυτοκινήτων (οι οποίοι πρέπει να απευθύνονται στο Επικουρικό Κεφάλαιο). Επειδή θα πρέπει να προσκομισθούν όλα τα δικαιολογητικά τους στοιχεία στον επόπτη εκκαθάρισης κο Βλαχογιάννη, μαζί με την αναγγελία των απαιτήσεων τους, και επειδή έχει οριστεί προθεσμία έως την Παρασκευή 5/11/2010 να αναγγείλουν τις απαιτήσεις τους στον Επόπτη ασφαλιστικής εκκαθάρισης. θα πρέπει να δοθεί η δέουσα προσοχή από τους καταναλωτές (δικαιούχους)
Ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί για περισσότερες πληροφορίες, να ενημερώνεται από το Γραφείο Προστασίας και Ενημέρωσης του Καταναλωτή της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ στο τηλ.28210 92666.

ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ
“Προσοχή στα παγωτά”
Με ανακοίνωσή της η Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Χανίων “επισημαίνει και συνιστά στους Έλληνες καταναλωτές να προτιμούν τα προϊόντα των τοπικών παραγωγών που μπορούν να ελέγχουν ευκολότερα, δίνοντας μεγάλη προσοχή στα πραγματικά φρέσκα προϊόντα. Προσοχή σε όλα τα παγωτά ατομικά, οικογενειακά και χύμα, με οποιαδήποτε εμφάνιση, πύραυλο, χωνάκι, σε κύπελλο, σε ξυλάκι, σάντουιτς, με διάφορες επικαλύψεις σοκολάτας κ.λ.π.”.
Η Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Ν. Χανίων δέχεται παράπονα και καταγγελίες στο τηλ. 28210 92666.

ΑΠΟ ΤΟΝ “ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟ”
Βράβευση Χανιώτη
τυροκόμου

Ενας Χανιώτης τυροκόμος, ο 35χρονος Μανούσος Τσιτσιρίδης από τα Ασκύφου, βραβεύτηκε στο πλαίσιο των ετήσιων βραβείων ποιότητας του “Γαστρονόμους” της “Καθημερινής”. Πρόκειται για βραβεία σε παραγωγούς, μεταποιητές και εμπόρους ειδών διατροφής που με τα προϊόντα και το ήθος τους συμβάλλουν στη διαμόρφωση του διατροφικού πολιτισμού μας. Οπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, ο 35χρονος σήμερα Μανούσος Τσιτσιρίδης, έχοντας αποφοιτήσει από τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων το 1994, αναλαμβάνει το οικογενειακό τυροκομείο στο χωριό Ασκύφου Χανίων. Από τότε φτιάχνει καθημερινά, από Νοέμβριο έως Ιούλιο 15 κεφάλια γραβιέρα, συνολικά 60 τόνους τυρί τον χρόνο με γάλα, που προμηθεύεται από 35 κτηνοτρόφους της περιοχής. Σε τυφλή γευσιγνωσία που οργάνωσε ο Γαστρονόμος, η γραβιέρα παλαίωσης 1 έτους αλλά και αυτή των 5 ετών ενθουσίασαν τους σεφ του περιοδικού που τα χαρακτήρισαν σπουδαία, αληθινά τυριά. Το βραβείο έδωσε ο Παναγιώτης Ροτζιώκος, εμπορικός διευθυντής της «Καθημερινής».
Για την βράβευση του Μ. Τσιτσιρίδη, ο Σύλλογος Τυροκομικών Επιχειρήσεων Ν. Χανίων ανακοίνωσε:
“Ο πρόεδρος του Συλλόγου Τυροκομικών Επιχειρήσεων Ν. Χανίων και το Δ.Σ. του Συλλόγου οφείλει να συγχαρεί το μέλος του Συλλόγου κ. Μαν. Τσιτσιρίδη από τα Ασκύφου Χανίων για το βραβείο που πήρε από το περιοδικό Γαστρονόμος για την ποιότητα του τυριού γραβιέρα Χανίων. Το βραβείο αυτό του τυροκόμου κ. Μαν. Τσιτσιρίδη έρχεται να προστεθεί στα προηγούμενα βραβεία της γραβιέρας Χανίων και να δώσει άλλη μία τιμητική διάκριση στα τυροκομικά προϊόντα του Νομού μας.”
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου
Ευάγγελος Κωστάκης “

ΣΕ “ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΟΙΝΟΥ”
Διάκριση της ΑΝΕΚ

Η ANEK LINES αναδείχθηκε η Κορυφαία Ακτοπλοϊκή Εταιρεία Εσωτερικού ? Εξωτερικού για το 2009, με ποσοστό 85,78%, στα βραβεία κοινού, που διοργάνωσε το διεθνώς αναγνωρισμένο ταξιδιωτικό περιοδικό CONDE NAST TRAVELLER και απονεμήθηκαν στην Τρίτη 13 Ιουλίου 2010.
Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, “στο πλαίσιο του διαγωνισμού, η ANEK LINES ψηφίστηκε ως η εταιρεία με το καλύτερο περιβάλλον και εσωτερική διακόσμηση. Επίσης, αποτελώντας τη μοναδική ακτοπλοϊκή εταιρεία στον κόσμο που χρησιμοποιεί αγνό παρθένο ελληνικό ελαιόλαδο στις κουζίνες της η ANEK LINES κατέκτησε την πρώτη θέση και στην κατηγορία «Γεύση / εστιατόρια» χάρη στο εξαιρετικής νοστιμιάς και ποιότητας μενού της”.
“Η βράβευση από το CONDE NAST TRAVELLER είναι εξαιρετικά σημαντική για την ANEK LINES καθώς αποτελεί αναγνώριση της προσήλωσής μας στην ποιότητα και των προσπαθειών μας για άριστη εξυπηρέτηση από τους πιο σημαντικούς και αυστηρούς κριτές, τους επιβάτες μας. Γι? αυτό, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι μας τίμησαν με την ψήφο τους και να τους διαβεβαιώσουμε ότι η διάκριση αυτή είναι κίνητρο για να γινόμαστε διαρκώς καλύτεροι” δήλωσε η κα Σίμου, διευθύντρια Marketing της ΑΝΕΚ LINES κατά την παραλαβή του βραβείου.

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΧΑΝΙΩΝ
Κίνδυνος πυρκαγιών

Πολύ υψηλή θεωρείται η πιθανότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς (βαθμός επικινδυνότητας 4) στο Νομό μας, για σήμερα Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010, σύμφωνα με το δελτίο πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς. Από το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων, που εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, “παρακαλούνται ειδικότερα οι εκδρομείς να αποφύγουν το άναμα φωτιάς για οποιονδήποτε λόγο στην ύπαιθρο και να σεβαστούν τα απαγορευτικά πρόσβασης σε περιοχές υψηλού κινδύνου, να ειδοποιήσουν αμέσως το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον αριθμό κλήσης 199 σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να απομακρυνθούν έγκαιρα σε περίπτωση πυρκαγιάς, έαν δεν μπορούν βα βοηθήσουν στην καταστολή της κατά το αρχικό στάδιο, για τη δική τους ασφάλεια αλλά και να μην εμποδίσουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων καθώς αυτές θα καταφθάνουν. Επίσης, υπενθυμίζεται ο Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης 112, που μπορείτε να καλείτε σε ανάλογες καταστάσεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι Ο.Τ.Α. καλούνται να μεριμνήσουν για τη σωστή λειτουργία και τον κατάλληλο εφοδιασμό των οχημάτων τους, να φροντίσουν για την ταχύτερη ενημέρωση (να είναι εφικτή η επικοινωνία μέσω κινητών τηλεφώνων) και προσέλευση των χειριστών των οχημάτων και να λάβουν τα αυξημένα μέτρα που προβλέπονται στα αντιπυρικά σχέδια της περιοχής ευθύνης τους. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Διάταξη 9 /2005, επιβάλλεται στους χώρους ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) η παρουσία υδροφόρου οχήματος με μέριμνα του οικείου Δήμου ή Κοινότητας”. Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας στην ανακοίνωσή του, παρακαλεί τους πολίτες να λάβουν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα επιφυλακής και ετοιμότητας και εφιστά την προσοχή στη λήψη προληπτικών μέτρων αυτοπροστασίας και αποτροπής πυρκαγιών.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΙΝΑΧΩΡΙΟΥ
Δήλωση για ΣΧΟΟΑΠ
και Περιφερειάρχη

Σχετικά με τον ΣΧΟΟΑΠ και την Περιφέρεια Κρήτης ο δήμαρχος Ιναχωρίου Κώστας Κουκουράκης έστειλε χθες την παρακάτω επιστολή – δήλωση: “Επειδή τις τελευταίες μέρες μέσα από διάφορα δημοσιεύματα για το θέμα του ΣΧΟΟΑΠ έχουμε κάνει συχνά αναφορές για τη διαφθορά και διαπλοκή πέρα από τη σύγκρουσή μας με το Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Κρήτης η οποία πιθανόν να συνεχιστεί και να κλιμακωθεί. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι με τη λέξη διαφθορά και διαπλοκή αναφερόμαστε στην πολιτική που εφαρμόζεται και σε καμία περίπτωση οι λέξεις αυτές δεν αφορούν προσωπικά το Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Κρήτης”.

ΣΤΟ 4ο ΓΕΛ ΧΑΝΙΩΝ
Νέα απολυτήρια

Από το 4ο Γενικό Λύκειο Χανίων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: “Παρακαλούνται οι τελειόφοιτοι της Γ Λυκείου του 4ου ΓΕΛ Χανίων να προσκομίσουν την Πέμπτη 22-7-2010 και από τις 09:00 π.μ. στο σχολείο μας το απολυτήριό τους καθώς και μια επιπλέον φωτογραφία, προκειμένου να εκδοθεί νέο απολυτήριο, που θα περιέχει στην ένδειξη του υπουργείου και τη φράση «δια βίου μάθησης». ΠΡΟΣΟΧΗ: Η διαδικασία αυτή είναι απαραίτητη προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν πρόβλημα κατά την εγγραφή τους στις πανεπιστημιακές σχολές στην Ελλάδα ή/και στο εξωτερικό. Για την κατάθεση του μηχανογραφικού δελτίου θα γίνει δεκτό και το απολυτήριο που έχει εκδοθεί”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα