Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΚΑΙ ΣΤΗ Ν. ΚΥΔΩΝΙΑ
Στον Ν.Ο.Χ. η Κινητή Βιβλιοθήκη του Δήμου Χανίων

Από τον Δήμο Χανίων, ανακοινώνεται ότι η Κινητή Βιβλιοθήκη που διαθέτει ο Δήμος σε συνεργασία με την ΤΕΔΚ Νομού Χανίων, θα βρίσκεται την Δευτέρα 19 Ιουλίου και ώρα 9 το πρωί, στον Ν.Ο.Χ., ενώ στις 10.30 το πρωί θα βρίσκεται στο Πολιτιστικό Στέκι του Δήμου Νέας Κυδωνίας.

ΣΤΙΣ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ
Πάρτυ στο “Φειδίου Μέλαθρον”

Πάρτυ με ζωντανή μουσική από το συγκρότημα “In da slot” σε ρυθμούς φανκ, σόουλ και τζαζ θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 19 Ιουλίου στο “Φειδίου Μέλαθρον”, στην πλατεία Δικαστηρίων. Ωρα έναρξης: 9.30 μ.μ.

ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΚΗ
Επίδειξη μόδας

Την ετήσια επίδειξη μόδας με δημιουργίες από τους σπουδαστές των σχολών Χανίων και Ρεθύμνου διοργανώνει η σχολή μόδας Νίκη Γεωργουλάκη την Τετάρτη 21 Ιουλίου στο κέντρο “Εσπερος”. Μετά την επίδειξη θα ακολουθήσει πάρτυ με τον dj Dimi. Ωρα προσέλευσης 9.30 μ.μ. Ωρα έναρξης 10 μ.μ. Τηλέφωνο για ρεζερβέ: 2825051038.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΧΘΕΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
“Μαντινάδες για τον έρωτα”

Περισσότερες από εξακόσιες μαντινάδες για την αγάπη και τον έρωτα περιέχει το νέο βιβλίο του γνωστού μαντιναδολόγου Γιάννη Θεοδωράκη με τίτλο “Ο άγγελός μου”, που παρουσιάσθηκε χθες στο δισκοπωλείο JUKE BOX στα Χανιά.
Στη εκδήλωση που περιείχε πολύ τραγούδι και χορό, συμμετείχαν αρκετοί δημοφιλείς Κρητικοί καλλιτέχνες, οι οποίοι έχουν συνεργαστεί με τον Γιάννη Θεοδωράκη όπως: ο Νίκος Ζωιδάκης, ο Μανώλης Κονταρός, τα αδέρφια Σπυριδάκη, και το κρητικό συγκρότημα των Γιάννη Σισάκη, Γιώργη Χαιρέτη και Νίκου Μανιουδάκη.
Όπως ανέφερε στα “Χ.Ν.” ο Γιάννης Θεοδωράκης “το βιβλίο περιέχει πάνω απο εξακόσιες πενήντα μαντινάδες που κάθε μία από αυτές διηγείται και μια διαφορετική ιστορία. Πρόκειται για υλικό τριών χρόνων, μαντινάδες που μιλούν για τον έρωτα, την απογοήτευση και τον πόνο, βγαλμένες μέσα από την καρδιά και τη ψυχή”.
“Οι μαντινάδες είναι τρόπος έκφρασης. Έχουν βγει μέσα από τη ζωή, άλλοτε με όμορφες και χαρούμενες εικόνες κι άλλοτε με στιγμές πόνου και στεναχώριας”, τόνισε.
Ελ.Φ.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ 16/7 – 22/7
Εκδηλώσεις

? “Διαδρομή” με τον Στέλιο Μπικάκη στην πλατεία Γαλατά σήμερα, στις 9.30 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη.
? Αύριο, Σάββατο 17 Ιουλίου, στις 7.30 μ.μ., θα γίνει στο μνημείο στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας, η ετήσια τελετή μνήμης και τιμής για τους Κρήτες πολεμιστές την Κύπρο το 1974.
? Τα “Μπαλαντίνεια”, αφιερωμένα και στον ήρωα Δημήτριο Μαυροματάκη, θα πραγματοποιηθούν αύριο, Σάββατο 17 Ιουλίου, στις 7 μ.μ., στα Δελιανά Κισάμου.
? «Κρητικό Παραδοσιακό γλέντι» με τους Μαδαρίτες του Γιάννη Λεκάκη αύριο, Σάββατο 17 Ιουλίου, στις 9.30 μ.μ., στην πλατεία της πάνω Αγίας Μαρίνας. Είσοδος ελεύθερη.
? Παραδοσιακή βραδιά με τα “Ταμπαχανιώτικα” αύριο, Σάββατο 17 Ιουλίου, στις 9.30 μ.μ., στο αλσάκι Καμπανίου.
? Η καθιερωμένη γιορτή αλόγου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Ιουλίου στα Δελιανά.
? Τελετή αποκαλυπτηρίων μνημείου πεσόντων Νιοχωριανών την Κυριακή 18 Ιουλίου, στις 11.30 π.μ., στην πλατεία Ν. Χωριού.
? Τιμητική βραδιά στη μνήμη της Δέσποινας Σημαντηράκη – Παρασκάκη την Κυριακή 18 Ιουλίου, στις 8 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Περβολακίων – Σφακοπηγαδίου.
? Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κωνσταντίνου Τζούμα “Πανωλεθρίαμβος” τη Δευτέρα 19 Ιουλίου, στις 8.30 μ.μ., στο “Κλειδί” bar, στην πλατεία της Σπλάντζιας.
? Βραδιά τραγουδιού με το μουσικό σχήμα “Κύκλος” τη Δευτέρα 19 Ιουλίου, στις 9.30 μ.μ., στο Αρώνι, Δημοτικό Σχολείο.
? “Εντεχνη και Κρητική Μουσική” με τους Λεωνίδα Μαριδάκη και Γιώργο Βογιατζή την Τετάρτη 21 Ιουλίου, στις 9.30 μ.μ., στους Αγίους Αποστόλους. Είσοδος ελεύθερη.
? Παράσταση Καραγκιόζη από τον Νίκο Μπλαζάκη την Τετάρτη 21 Ιουλίου, στις 9 μ.μ., στο Γήπεδο Πιθαρίου.
? Παρουσίαση του βιβλίου «Ελάσσονες τόνοι σε μείζονες κλίμακες στην ποίηση της Βικτώριας Θεοδώρου» του Θεοδόση Πυλαρινού, την Τετάρτη 21 Ιουλίου, στις 8 μ.μ., στην αίθουσα συνεδρίων του ξενοδοχείου “Ακάλη”.
? Συναυλία με τη Χάρις Αλεξίου και τη Μάρθα Φριντζήλα την Τετάρτη 21 Ιουλίου, στις 9.30 μ.μ., στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου.
? Διεθνές φεστιβάλ χορού τάνγκο “tangogreece” θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 21 μέχρι την Κυριακή 25 Ιουλίου στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, Μεγάλο Αρσενάλι.
Εκθέσεις
? Εκθεση με τίτλο “Χανιά – Χρυσαφένια Πόλη” στην Πύλη «Σαμπιονάρα». Θα διαρκέσει έως 21 Ιουλίου και θα είναι ανοιχτή 10 π.μ. – 1 μ.μ. και 6.30 – 10.30 μ.μ. καθημερινά. Είσοδος ελεύθερη.
? “Σούδα της Μεσογείου”, η τελευταία δουλειά του Κωστή Ζαζά που παρουσιάζεται στο παλαιό δημαρχείο της Σούδας έως αύριο, Σαββάτο 17 Ιουλίου.
? Εκθεση αναδρομικού χαρακτήρα του μεγάλου Eλληνα ζωγράφου της διασποράς Δημήτρη Περδικίδη. Θα είναι ανοιχτή έως τις 22 Ιουλίου, 10 π.μ. – 2 μ.μ. και 7 – 10 μ.μ., Σάββατο 10 π.μ. – 2 μ.μ.. Κυριακή κλειστά. Είσοδος: 2 ευρώ, μειωμένο: 1 ευρώ.
? Την πρώτη της ατομική έκθεση με τίτλο «Μεθυσμένη Πολιτεία» παρουσιάζει η Αλεξάνδρα Μανουσάκη από 19 μέχρι 26 Ιουλίου στο “Μοναστήρι του Καρόλου”. Ωρες λειτουργίας: 11 π.μ. – 2 μ.μ. και 6 – 11 μ.μ.
Παραστάσεις
? Μουσική παράσταση από το συγκρότημα “PRIMAVISTA?? τη Δευτέρα 19 Ιουλίου, στις 9.30 μ.μ., στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου.
? Το θεατρικό έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ “Ο Εμπορος της Βενετίας” από το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης την Τρίτη 20 Ιουλίου, στις 9.30 μ.μ., στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου.
? Η ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας μέσα από νότες και τραγούδια την Πέμπτη 22 Ιουλίου, στις 9.30 μ.μ., στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα