Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

ΑΠΟ ΤΟΝ Σ. ΒΑΛΥΡΑΚΗ

Απολογισμό των μέχρι σήμερα εργασιών της Εξεταστικής για τη Siemens, έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της Επιτροπής, Χανιώτης βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σήφης Βαλυράκης. Στην ανακοίνωσή του ο κ. Βαλυράκης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η Επιτροπή πραγματοποίησε εβδομήντα επτά συνεδριάσεις και εξέτασε εκατόν είκοσι ένα μάρτυρες.
Ενεργοποίησε τους επιθεωρητές δημόσιας υγείας και από προχθές διαβιβάστηκαν οι πρώτες 50 πορισματικές εκθέσεις από τον έλεγχο 164 συμβάσεων των νοσηλευτικών ιδρυμάτων όπου σε πολλούς διαγωνισμούς δεν έχει συνεκτιμηθεί το κόστος αγοράς και συντήρησης και σε πολλές περιπτώσεις ο φορέας που παρελάμβανε εστερείτο της δυνατότητας διαπραγμάτευσης. Η Εξεταστική απέστειλε χθες:
– Στους κ. Ι. Τέντε και κ. Ε. Ράικου κ. τα πορίσματα αυτά για την διερεύνηση τυχόν αξιόποινων πράξεων.
– Στις υπουργούς κ. Λ. Κατσέλη και Μ. Ξενογιαννακοπούλου αίτημα με θέμα την γνωστοποίηση στην Επιτροπή των μελών των επιτροπών σύνταξης τεχνικών προδιαγραφών, διενέργειας διαγωνισμών και ελέγχου ενστάσεων για την προμήθεια Αξονικών και Μαγνητικών τομογράφων από το 1995 – 2009.
– Στον κ. Κυριτσάκη τα πορίσματα μετά από αίτημά της επιτροπής ανταγωνισμού για τις προβλεπόμενες από τον νόμο ενέργειες
– Στον κ. Ι. Καπελέρη, (ΣΔΟΕ) δυο πορισματικές εκθέσεις για έκδοση εικονικών τιμολογίων και για μη παρακράτηση φόρου της συμβατικής αξίας.
– Στον κ. Μ. Σαμπατακάκη, με κοινοποίηση στην Υπ. Υγείας και τις Υγειονομικές Περιφέρειες, αίτημα με το οποίο ζητά να καταγραφεί σε πίνακα το είδος, το κόστος αγοράς και συντήρησης κάθε υλικού (ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός, αντιδραστήρια και άλλα) ανά σύμβαση και νοσηλευτικό ίδρυμα από το 1995 – 2009 για τις 50 πορισματικές εκθέσεις που διαβιβάστηκαν και για τις εν εξελίξει και να επεκταθεί ο έλεγχος στα ιδρύματα Ερρίκος Ντυνάν, Ωνάσειο και Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης.
– Επίσης ενεργοποιείται δικαστική συνδρομή και συντονίζεται η αποστολή στη Γερμανία αντιπροσωπείας από Βουλευτές της Επιτροπής μαζί με τον Εφέτη Χριστοδούλου Γεώργιο για να εξετάσει τους μάρτυρες Σίκατσεκ, Κουτσενρόιτερ, Χριστοφοράκο καθώς και άλλα στελέχη της μητρικής Siemens ώστε να υπάρξει η αναγκαία πρόσβαση στο πρωτογενές υλικό της δικογραφίας που έχει σχηματισθεί στη Γερμανία, με τη βεβαιότητα ότι έχουμε ενώπιον μας ένα διασυνοριακό οργανωμένο έγκλημα.
Κατάθεση Λιάπη
Στο μεταξύ, στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τη Siemens κατέθεσε χθες Πέμπτη ο πρώην υπουργός Μεταφορών της ΝΔ Μιχάλης Λιάπης. Δεν κοίταξα ποτέ πίσω, είπε ο κ. Λιάπης καταθέτοντας στην Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση. Όπως είπε, ο ίδιος συνέχισε τη σύμβαση που βρήκε με τον προαστιακό, ενώ για τις συναντήσεις του με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο, ανέφερε ότι γνωρίζονταν από παλιά. “Όσα, τα ένοχα κόμματα είχαν επενδύσει στην ενοχή των πρώην, μετά την εξέταση των κ.κ. Λιάπη και Βερελή είδαν τους στόχους τους να αποτυγχάνουν”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. Κ. Αϊβαλιώτης.
Με την κατάθεση του πρώην υπουργού Μιχάλη Λιάπη ολοκληρώνει τις εργασίες της για τη θερινή διακοπή η Εξεταστική για την υπόθεση Siemens.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα