Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

ΕΞΕΤΑΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Αθήνα
Μετά τις αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα και στην αγορά εργασίας η κυβέρνηση προχωρά στην μεταρρύθμιση του ΕΣΥ μέσα από την αναδιάρθρωση των μονάδων υγείας και τον εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης.
Σε στενή συνεργασία βρίσκονται την τρέχουσα περίοδο οι ηγεσίες των Υπουργείων Οικονομικών, Υγείας και Εργασίας για τον προγραμματισμό των επικείμενων αλλαγών.
Στόχος είναι μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου να έχει συνταχθεί το νομοθετικό πλαίσιο που θα προβλέπει αναδιάρθρωση των μονάδων υγείας πανελλαδικά και εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης.
Μετά τις αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα και στην αγορά εργασίας, οι ελεγκτές της τρόικας ζητούν την άμεση μεταρρύθμιση του ΕΣΥ, το οποίο έμμεσα και άμεσα επιβαρύνει ετησίως τον προϋπολογισμό με δαπάνες ύψους 6 δισ. ευρώ περίπου. Η κυβέρνηση έχει θέσει ως βραχυπρόθεσμο στόχο τη συγκράτηση των δαπανών που αφορούν στην περίθαλψη και το φάρμακο, ενώ με το προσχέδιο του προϋπολογισμού 2011 στα τέλη Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθούν και νέες περικοπές.
Την παρούσα περίοδο συντάσσεται σχέδιο  κατάργησης, συγχώνευσης και αλλαγής χρήσης νοσοκομειακών και υγειονομικών μονάδων, που θα υιοθετεί τη χωροταξία του «Καλλικράτη.
Σε συνεργασία των Υπουργείων Εργασίας και Υγείας εξετάζεται η προσάρτηση των ιατρείων του ΙΚΑ στο ΕΣΥ και η δημιουργία ενιαίου δικτύου, στο οποίο θα μετέχουν όλες οι υπάρχουσες δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας. Ομοίως, νομοθετείται η απόσχιση του κλάδου υγείας των ασφαλιστικών ταμείων από το Υπουργείο Εργασίας και την απορρόφησή του από το Υπουργείο Υγείας.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα