Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
Καμία βιασύνη για τη σύσταση νέου κόμματος

Αθήνα
Δεν θα βιαστεί να προχωρήσει στη σύσταση νέου κόμματος, προκειμένου να κατεβεί στις αυτοδιοικητικές εκλογές, διευκρίνισε η Ντόρα Μπακογιάννη, τονίζοντας ότι το «Forum για την Ελλάδα» που θα ιδρύσει δεν θα μετεξελιχθεί σε κόμμα και θα συνεχίσει να υπάρχει ως φόρουμ.
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ, η κ. Μπακογιάννη επανέλαβε ότι «το φόρουμ δεν είναι κόμμα» και δεν αρνήθηκε πως στο μέλλον θα προχωρήσει στη ίδρυση νέου κόμματος, χωρίς όμως ?όπως είπε- αυτό να έχει προσωπικό χαρακτήρα.
Πάντως, η ανεξάρτητη βουλευτής διευκρίνισε πως δεν θα βιαστεί να προχωρήσει στη σύσταση κόμματος, προκειμένου να κατέβει στις αυτοδιοικητικές εκλογές, σημειώνοντας πως «στην αυτοδιοίκηση δεν μπορείς να έχεις κομματικό καπέλο». «Θα στηρίξουμε ορισμένους καλούς υποψηφίους, ασχέτως χρώματος», συμπλήρωσε.
Αναφερόμενη στη διαγραφή της από τη ΝΔ, παραδέχθηκε πως απελευθερώθηκε μεν, ωστόσο δήλωσε ότι στενοχωρήθηκε και πάρα πολύ. «Είναι πολύ δύσκολο να λες η ΝΔ δεν είναι το κόμμα μου, συναισθηματικά είναι δύσκολο», είπε χαρακτηριστικά.
Πρόσθεσε ότι επί προεδρίας Αντώνη Σαμαρά ασφυκτιούσε γιατί ?όπως υποστήριξε- το κόμμα είχε πάψει να είναι ανοιχτό. «Οτιδήποτε ζητούσες να είναι συλλογικό απερρίπτετο μετά πολλών επαίνων», σημείωσε και εξήγησε ότι δεν δινόταν δυνατότητα στην κοινοβουλευτική ομάδα να εκφράσει τη γνώμη της.
Επιπλέον, η κ. Μπακογιάννη χαρακτήρισε τα υπάρχοντα κόμματα «απολύτως πεπαλαιωμένους μηχανισμούς» και πρόσθεσε ότι οι πολίτες «δεν μπορούν να λειτουργήσουν με τη λογική του χθες, του παλιού κομματικού μηχανισμού».

ΚΑΤ’ ΑΡΘΡΟΝ
Υπερψηφίστηκε το ν/σ για το Ασφαλιστικό Δημοσίου
Αθήνα
Με 156 ψήφους υπέρ, 128 κατά και έναν βουλευτή να δηλώνει «παρών» ολοκληρώθηκε η ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής για την κατά άρθρο ψήφιση του σχεδίου νόμου για το Ασφαλιστικό του Δημοσίου.
Τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας, είχε ζητήσει το ΚΚΕ.
Σε ονομαστική τέθηκαν τα άρθρα 2, 3, 4, 6 και 7, καθώς και το άρθρο 10, κατόπιν ονομαστικής ψηφοφορίας, που ζήτησε ο ΛΑΟΣ.
Η τροπολογία για τα Σώματα Ασφαλείας, η οποία ενσωματώθηκε στο νομοσχέδιο ως άρθρα 20 και 21, ψηφίστηκε, επίσης, με ονομαστική ψηφοφορία, την οποία ζήτησαν το ΚΚΕ και ο ΛΑΟΣ.
Σε σύνολο 285 παρόντων βουλευτών, υπέρ ψήφισαν 156 (ΠΑΣΟΚ), κατά 128 βουλευτές (ΝΔ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΟΣ και οι ανεξάρτητοι Σοφία Σακοράφα, Φ. Κουβέλης και Ν. Τσούκαλης) και «παρών» ο Γ. Δημαράς. Απόντες ήταν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Β. Οικονόμου, Ντ. Μπακογιάννη και Κ. Κιλτίδης.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε δεκτό αίτημα του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χρ.Παπουτσή σχετικά με το ασφαλιστικό των ένστολων.
Συγκεκριμένα προστέθηκε τροπολογία, σύμφωνα με την οποία ο συντάξιμος χρόνος του ένστολου προσωπικού (αστυνομία, λιμενικό, πυροσβεστική) που έχει καταταγεί μέχρι την 31-12-1995 και θεμελιώνει δικαίωμα σύνταξης από 1η Ιανουαρίου 2015 και μετά προσαυξάνεται κατά τρία έτη με την καταβολή από τις προβλεπόμενες εισφοράς για την συμπλήρωση 40 ετών συντάξιμης υπηρεσίας.

ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Το μνημόνιο καταστρατηγεί
εργασιακές σχέσεις
Ηράκλειο
Οχημα για την καταστρατήγηση εργασιακών σχέσεων και κατακτήσεων, χαρακτήρισε το μνημόνιο, από το Ηράκλειο όπου βρέθηκε χθες, η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.
Η κα Παπαρήγα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου έκανε λόγο για αναγκαιότητα «ριζικής αλλαγής του επιπέδου εξουσίας», η οποία μπορεί να επέλθει μόνο μέσα από μια ευρύτερη συμμαχία εργατικής τάξης, αγροτών και μικρών επιχειρηματιών.
Αναφερόμενη στην πολιτική διαφθορά, υποστήριξε ότι ενίσχυσε τη σημερινή κρίση αλλά δεν τη δημιούργησε, αφού απλά εντάσσεται στα παρελκόμενα των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
Παράλληλα επιτέθηκε στην κυβέρνηση, που στην προσπάθειά της να πατάξει το βρώμικο πολιτικό χρήμα, προωθεί διάταξη που κόβει τα κουπόνια ως μέσο ενίσχυσης των κομμάτων. Αυτή η διάταξη -είπε η κα Παπαρήγα- στοχοποιεί το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που στις μέρες μας ενισχύεται οικονομικά από τα κουπόνια.
   
ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Υποψηφιότητα Κακλαμάνη
ανακοίνωσε ο Αντ. Σαμαράς
Αθήνα
Την εκ νέου υποψηφιότητα του Νικήτα Κακλαμάνη για τον Δήμο της Αθήνας, ανακοίνωσε, ουσιαστικά, ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος επισκέφθηκε το Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, στην οδό Πειραιώς.
Ο πρόεδρος της ΝΔ ενημερώθηκε για τα προγράμματα του Κέντρου, το οποίο μεταξύ άλλων προσφέρει δωρεάν σίτιση σε περισσότερους από 4.000 συμπολίτες μας, ενώ επισκέφθηκε και το κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου.
Ο κ. Σαμαράς επεσήμανε πως η κρίση χτυπά τους φτωχότερους Έλληνες και εξήρε το έργο των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου.
Αναφερόμενος στον Νικήτα Κακλαμάνη, ο κ. Σαμαράς τόνισε πως διαπίστωσε και πάλι τη σοβαρότητα, την ετοιμότητα και την αξιοπιστία του κ. Κακλαμάνη, με την οποία, όπως είπε χαρακτηριστικά, θα διεκδικήσει και πάλι την εμπιστοσύνη των πολιτών της Αθήνας.
«Σε αυτή την προσπάθεια, θα έχετε τη συνεργασία της ΝΔ και πιστεύω πως θα μας κάνετε να αισθανθούμε περήφανοι, συνεχίζοντας αυτή τη μεγάλη προσπάθεια», τόνισε ο κ. Σαμαράς.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα