Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

ΣΕ ΛΥΚΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

Μετά τη χαρά της ανακοίνωσης των μορίων για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε αρκετούς Χανιώτες υποψήφιους κατά τη συμπλήρωση των μηχανογραφικών τους.
Και αυτό, λόγω λάθους που είχε γίνει στο λογότυπο των απολυτηρίων τα οποία αντί του τίτλου: “ΥΠ.Ε.Π.Θ”, έπρεπε να αναγράφουν: Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.
Από τα απολυτήρια που δόθηκαν σε απόφοιτους Λυκείων του Νομού Χανίων, εκτιμάται ότι σε αρκετά, ενδεχομένως και στα μισά, το λογότυπο είναι λάθος. Ετσι, ήδη έχει αρχίσει η διαδικασία αλλαγής των απολυτηρίων, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί έως την ερχόμενη Τρίτη.
Το πρόβλημα εντοπίζεται στο ότι ορισμένα σχολεία όπως: το 1ο Λύκειο, το 2ο Λύκειο, το 4ο Λύκειο, το Λύκειο Νέας Κυδωνίας και το Λύκειο Ακρωτηρίου δεν είχαν αλλάξει την επιγραφή: έπρεπε να μπουν στο σύστημα “Νέστορας” και να αλλάξουν τον τίτλο του Υπουργείου από ΥΠ.Ε.Π.Θ σε Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.
Όπως ανέφερε ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων κ. Νίκος Βεστάκης, το πρόβλημα οφείλεται στο ότι “το σύστημα τυπώνει τα απολυτήρια σ΄ όλη την Ελλάδα και στο νομό Χανίων βάσει του προγράμματος “Νέστορας”.
Το πρόγραμμα αυτό δεν είχε προβλεφθεί, με την αλλαγή του τίτλου του ΥΠ.Ε.Π.Θ σε Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, να κάνει αυτόματα την μετατροπή. Έπρεπε να γίνει η αλλαγή στο σύστημα του κάθε σχολείου.
Αποτέλεσμα: ορισμένα σχολεία να έχουν κάνει την αλλαγή και κάποια άλλα να μην την έχουν κάνει.
Πάντως, εκτός από το έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας που ήρθε τον Ιανουάριο, εμείς ως Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση είχαμε στείλει δεύτερο δικό μας ενημερωτικό έγγραφο και τον Μάρτιο με το οποίο εφιστούσαμε την προσοχή για να γίνει η αλλαγή. Παρόλα αυτά τα απολυτήρια τυπώθηκαν με λάθος τρόπο”.
“Το πρόβλημα είναι στο νέο λογότυπο του Υπουργείου Παιδείας που έπρεπε να είναι Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Έτσι, προβλήματα δημιουργήθηκαν με τα απολυτήρια στο 1ο Λύκειο, στο 2ο Λύκειο, στο 4ο Λύκειο, στο Λύκειο Νέας Κυδωνίας και στο Λύκειο Ακρωτηρίου. Ήδη το πρόβλημα διορθώθηκε. Εμείς δεν είχαμε πρόβλημα στο να καταθέσουν τα παιδιά το Μηχανογραφικό τους. Μπορούσαμε να το δεχτούμε καθώς είχαμε περασμένα ήδη σε δισκέτα τα αποτελέσματα. Τα παιδιά φέρνουν τα απολυτήριά τους εδώ, εμείς μπαίνουμε στο Σύστημα και απλώς επικαιροποιούμε, δηλαδή λέμε, ότι πράγματι ο υποψήφιος καταθέτει μηχανογραφικό. Δεχόμαστε κανονικά τα μηχανογραφικά και βάζουμε τις επιλογές των μαθητών και με τον παλιό τίτλο. Το πρόβλημα θα προκύψει εάν τα παιδιά θέλουν να εγγραφούν σε κάποια σχολή της Ελλάδας ή του εξωτερικού.
Γιατί, το απολυτήριο, ναι μεν είναι σωστό, αλλά δεν έχει το σωστό λογότυπο. Έτσι αυτό το διάστημα κάνουμε αλλαγές σε όλα τα σχολεία. Την ερχόμενη Πέμπτη ολοκληρώνεται η τελευταία αλλαγή στο 4ο Λύκειο. Ήδη έχει αλλάξει του 2ου θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα” ανέφερε ο κ. Βεστάκης.
“Οι μαθητές επιστρέφουν στα σχολεία τα παλιά απολυτήρια τα οποία καταστρέφονται και τους δίνονται καινούρια με το σωστό λογότυπο.
Αυτό το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο στα Χανιά αλλά σε όλη την Ελλάδα, αφού περίπου 70.000 απολυτήρια έχουν τυπωθεί λάθος, σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας και χρειάζεται να γίνει αυτή η αλλαγή.
Στα Χανιά η διαδικασία αλλαγής των απολυτηρίων εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι την ερχόμενη Τρίτη το μεσημέρι”, κατέληξε.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα