Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ

Δύο νέα οχήματα, ένα υπερσύγχρονο καδοπλυντήριο και ένα ευέλικτο ανυψωτικό καλαθοφόρο, απέκτησε χθες ο Δήμος Χανίων στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού των μηχανημάτων του.
Συγκεκριμένα, το νέο καδοπλυντήριο, όπως εξήγησαν ο δήμαρχος Χανίων Κυριάκος Βιρβιδάκης και ο μηχανολόγος-μηχανικός της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, Σοφοκλής Μαυρομάτης, μπορεί να πλένει τους κάδους ενώ βρίσκεται σε κίνηση και παράλληλα μπορεί να αξιοποιηθεί για τον καθαρισμό των δρόμων.
“Το καδοπλυντήριο είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα, έχει δύο δεξαμενές, μία για τα καθαρά νερά και μια για τα νερά που χρησιμοποιούνται στην πλύση, και πλένει τον κάδο μέσα-έξω, απολυμαίνοντάς τον με θερμοκρασία νερού που τη ρυθμίζουμε εμείς και συνήθως είναι 85 βαθμοί Κελσίου”, σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μαυρομάτης.
Σε ό,τι αφορά το ανυψωτικό καλαθοφόρο μηχάνημα, ανέφεραν ότι μπορεί να φτάσει τα 15 μέτρα και λόγω των μικρών διαστάσεών του μπορεί να ελιχθεί εύκολα και να χρησιμοποιηθεί τόσο σε κλειστούς όσο και σε ανοιχτούς χώρους, ενώ διαθέτει ένα βενζινοκινητήρα και ένα ηλεκτρικό κινητήρα.
“Στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού του Δήμου σήμερα (σ.σ. χθες) παρουσιάζουμε δύο οχήματα τα οποία έχουν ειδικές και συγκεκριμένες λειτουργίες. Έχουν στοιχίσει στον Δήμο πάνω από 200 χιλιάδες ευρώ και πιστεύω ότι μαζί με τις άλλες υποδομές που έχουμε, ιδιαίτερα τώρα που ο Δήμος Χανίων διευρύνεται, θα μπορέσουν να προσφέρουν υπηρεσίες όπου απαιτείται”, δήλωσε ο κ. Βιρβιδάκης και πρόσθεσε: “Πιστεύω ότι με αυτές τις δυνατότητες και με τις άλλες υποδομές που αποκτούμε, ο διευρυμένος Δήμος Χανίων θα μπορέσει να υπηρετήσει τον “Καλλικράτη” με τον καλύτερο δυνατό τρόπο”.
Παράλληλα διευκρίνισε ότι η δαπάνη των 150.000 ευρώ που αφορά το καδοπλυντήριο καλύφθηκε από ανταποδοτικά, ενώ για το ανυψωτικό μηχάνημα τα χρήματα προήλθαν από την Πολιτική Προστασία, για τις ανάγκες της οποίας, μεταξύ άλλων, θα χρησιμοποιηθεί.
Τέλος, ο αντιδήμαρχος Χανίων, Βαγγέλης Σαματάς, δήλωσε σχετικά: “Ήταν μια πολύ μεγάλη προσπάθεια που έγινε από μεριάς του Δήμου για να πάρουμε αυτά τα μηχανήματα. Ο κόσμος τα ήθελε και ζητάει το πλύσιμο των κάδων. Στα προβλήματα που αντιμετωπίζαμε όπου δεν μπορούσαν να περάσουν τα γερανοφόρα μηχανήματα, ο μικρός γερανός μπορεί να μας βοηθήσει, σε κάποες περιοχές όπως το πάρκο της Αγ. Μαγδαληνής ή της Ν. Χώρας θα μπορούμε να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας και με ασφάλεια για τους εργαζόμενους”.
Δημ. Μαρ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα