Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

“To Κέντρο Υγείας Καντάνου είναι η σημαντικότερη υγειονομική μονάδα πρωτοβάθμιας φροντίδας και περίθαλψης καλύπτει ανάγκες τριών 3 δήμων σε απομακρυσμένες ορεινές ημιαστικές αστικές και τουριστικές περιοχές του νομού Χανίων”.
Τα παραπάνω τονίζει η Κίνηση Πολιτών Δήμου Καντάνου – Σελίνου σε χθεσινή ανακοίνωσή της και παράλληλα σημειώνει:
“Επιτακτικά μπαίνει στο τραπέζι η στελέχωση του Κέντρου Υγείας, οι υποσχέσεις χρόνων πρέπει να γίνουν κάποτε πραγματικότητα και η διοίκηση του νοσοκομείου πρέπει άμεσα να προχωρήσει στην επίλυση των προβλημάτων και στη προκήρυξη των παρακάτω θέσεων:
– Μόνιμη θέση παιδίατρου: ο παιδικός πληθυσμός ταλαιπωρείται και βρίσκεται σε κίνδυνο από την απουσία του παιδίατρου οι γονείς είναι αναγκασμένοι να καταφεύγουν στα Χανιά για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα υγείας των παιδιών τους.
Η θέση που θα προκηρυχτεί πρέπει να είναι μόνιμη θέση παιδιάτρου, κατ? επανάληψη το έχουμε επισημάνει ότι για την επικουρική θέση δεν υπάρχει ενδιαφέρον διότι προτιμούν οι γιατροί να εργαστούν σε μόνιμη βάση.
– Νοσηλευτικό προσωπικό: είναι 2 οργανικές θέσεις κενές
– Να ξεκαθαριστεί με υπουργική απόφαση η απόσπαση των ιατρών που καταλαμβάνουν τις θέσεις στο κέντρο υγείας Καντάνου, αλλά υπηρετούν στο νοσοκομείο ανιών.
Μέλη της διοίκησης που ήταν παρόντα στη σύσκεψη που έγινε στο Κέντρο Υγείας μας ενημέρωσαν ότι έχει προκηρυχτεί η θέση της Γενικής Ιατρικής και υπάρχει θετική εξέλιξη όπως επίσης έχουν προκηρυχτεί και οι θέσεις των 2 οδηγών και βρίσκονται στη φάση της επιλογής.
Ζητήθηκε από τους εφημερεύοντες ιατρούς να προκηρύξει το νοσοκομείο μειοδοτικό διαγωνισμό για την σίτιση τους και να πληρώνονται τα οδοιπορικά τους σύμφωνα με τα χιλιόμετρα που διανύουν
Ελπίζουμε να δρομολογηθούν λύσεις για το κέντρου υγείας Καντάνου και για τους εργαζόμενους του Ελπίζουμε επιτέλους να επιλυθεί το ιδιοκτησιακό, να ενταχτεί και να χρηματοδοτηθεί το Κέντρο Υγείας Καντιανού από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα