Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

AΠΟ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

“Κόντρα στο ΔΝΤ, την τρόικα και το μνημόνιο, κόντρα στο ξεπούλημα της χώρας, του δημόσιου και του φυσικού πλούτου, ένα κίνημα υπεράσπισης των κοινωνικών κατακτήσεων, ένα κίνημα αλληλεγγύης, ένα πλατύ μέτωπο πρέπει να αναπτυχθεί και να εκφραστεί και στις ερχόμενες εκλογές για το Δήμο Χανίων.
Για το λόγο αυτό απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα να συναντηθούμε την Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010, στις 8 το βράδυ, στο Δημαρχείο Χανίων”.
Tα παραπάνω τονίζουν σε κάλεσμά τους εκ μέρους της Ομάδας Πολιτών οι:
Βάμβουκας Τάσος, Καλλιτεράκης Γιώργος, Κουρούσης Μπάμπης, Σκουλάς Γιώργος.
Ακόμα σημειώνουν:
“Το κάλεσμα αυτό απευθύνεται σε απλούς πολίτες, σε πολίτες που πλήττονται από την κρίση και περιθωριοποιούνται, εργάτες, άνεργους και μικρομεσαίους, πολίτες που δραστηριοποιούνται σε κινήσεις και πρωτοβουλίες για την υπεράσπιση του πράσινου και των ελεύθερων χώρων, για τα δικαιώματα και τη δημοκρατία, για την ειρήνη και την αρμονική συνύπαρξη διαφορετικών ανθρώπων και πολιτισμών, ενάντια στο ρατσισμό κι υπέρ της φροντίδας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Οι δημοτικές αρχές των τελευταίων χρόνων άφησαν ερειπωμένη την Παλιά μας Πόλη και τα μνημεία, προτίμησαν το μαζικό τουρισμό και τον τουρισμό των αεροπλανοφόρων αντί για τον ποιοτικό τουρισμό, εγκατέλειψαν στη μοίρα τους τα σχολεία, αγρότες, φτωχούς, άνεργους και μετανάστες. Αδιαφόρησαν για τους ποδηλάτες και τους πεζούς παραδίδοντας την πόλη στα ΙΧ. Συμβιβάστηκαν με το νέφος της Ξυλοκαμάρας και την άρνηση των δικών τους κυβερνήσεων να αποκεντρώσουν και πόρους εκτός από αρμοδιότητες προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Δεν κατάφεραν να διεκδικήσουν αποτελεσματικά ζωτικούς χώρους ανάσες για την πόλη όπως οι Άγιοι Απόστολοι και το στρατόπεδο Μαρκοπούλου.
Είναι καιρός ν? αλλάξουμε αυτή την πόλη. Μέσα από την ενεργοποίησή μας σε μια πλατιά, ανοιχτή δημοτική κίνηση που δε θα ελέγχεται από κανένα κόμμα, αλλά από τη συνέλευση των μελών της, που θα λειτουργεί συλλογικά και θα προωθεί τη δημοκρατία στο Δήμο με τοπικά δημοψηφίσματα, λαϊκές συνελεύσεις, συμμετοχικό προϋπολογισμό, βασικές δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις που ο «Καλλικράτης» δεν προωθεί, μιας και φτιάχτηκε στα μέτρα του κυρίαρχου δικομματισμού και στη λογική εξοικονόμησης πόρων στα πλαίσια του Μνημονίου.
Ελάτε ν? αλλάξουμε μαζί την πόλη!”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα