Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

ΑΠΟ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

Συγκέντρωση οργανώνει η Πρωτοβουλία Πολιτών για την Περιφέρεια Κρήτης, την Τετάρτη 21 Ιουλίου στις 8 το βράδυ, στην αίθουσα του δημοτικού  Συμβουλίου Χανίων.
Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: “Εμείς, ενεργοί πολίτες από αυτοδιοικητικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές κινήσεις, από όλες τις γωνιές της Κρήτης διαπιστώνοντας από τη δράση μας, ατομική και συλλογική, το αδιέξοδο στο οποίο οδηγείται η κοινωνία και η νέα γενιά από τις πολιτικές που ακολουθούνται χρόνια τώρα.
Εκφράζοντας την αναγκαιότητα οι πολίτες, τα κινήματα και οι συλλογικές δράσεις, να πάρουν το λόγο για το μέλλον του νησιού μας με συμμετοχικές και ανοικτές διαδικασίες.
Διαπιστώνοντας ότι ο τεράστιος πλούτος του νησιού μας κατασπαταλιέται, ενώ τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα δεν αξιοποιούνται, ιδίως ο πλούτος των ανθρώπων, της ιστορίας και του πολιτισμού.
Συγκλίνουμε στην ανάγκη ενιαίας έκφρασης όλων μας στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές, με τις προτάσεις διεξόδου για τις οποίες παλεύουμε συλλογικά εδώ και χρόνια, για την αποκατάσταση και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και του πολιτισμικού πλούτου της Κρήτης, για μια οικονομία βασισμένη στην παραγωγή ποιοτικών προϊόντων και υπηρεσιών που θα δημιουργεί σταθερές θέσεις εργασίας και θα σέβεται τους φυσικούς πόρους.
 Συγκλίνουμε στην ανάγκη δημιουργίας μιας περιφερειακής κίνησης που θα εκφράσει, θα προβάλει και θα διεκδικήσει ένα διαφορετικό, εναλλακτικό μέλλον για το νησί μας και τη νεολαία του, με φιλοδοξία να δώσουμε στην Κρήτη τη θέση που της αξίζει στο σύγχρονο κόσμο.
Μπροστά στην δημόσια συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο την Κυριακή 25 Ιουλίου και θα είναι η  ιδρυτική συνέλευση της κίνησης, στην οποία θα εγκριθούν η Ιδρυτική της Διακήρυξη, ο τρόπος λειτουργίας και δράσης της και οι βασικές προγραμματικές εξαγγελίες της.
Καλούμε τους πολίτες του Ν. Χανίων στην συγκέντρωση της Τετάρτης στα Χανιά
Με θέματα: 1) Ενημέρωση της μέχρι τώρα δραστηριότητας των μελών της Κίνησης. 2) Συμμετοχή στην παγκρήτια ιδρυτική συγκέντρωση.
Οσοι και όσες επιθυμούν να συμμετάσχουν στην προσπάθεια αυτή μπορούν να επικοινωνούν με την Προσωρινή Επιτροπή για να συμβάλλουν στη φιλόδοξη αυτή προσπάθεια στα παρακάτω τηλέφωνα: στα Χανιά 6970267502 και 6972920017 και στο e-mail: regioncrete1@googlegroups.com ενημέρωση θα γίνεται και στο  διαδίκτυο  http: //periferiakritis1blogspot.com
Για την Πρωτοβουλία
Βλοντάκης  Γιώργος
Ευλογημένος  Γιάννης
Κατσανεβάκης  Αλέξης
Ποντικάκης Φώτης”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα