Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΥΚΛΩΜΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Αθήνα
Στην εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος ναρκωτικών έφτασε η ΕΛ.ΑΣ., μετά τον εντοπισμό 80 κιλών κοκαΐνης μέσα σε κότερο, που βρισκόταν στη Λευκάδα, προερχόμενο από τη Βενεζουέλα.
Υστερα από συντονισμένη επιχείρηση που έγινε χθες το μεσημέρι από άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με το Λιμενικό και τη Δίωξη Ναρκωτικών της ΥΠΕΕ (πρώην ΣΔΟΕ), οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο κότερο με την ονομασία “DODO” στα Σύβοτα της Λευκάδας και συνέλαβαν τον 73χρονο Πολωνό καπετάνιο. Συνελήφθη επίσης και ένας 23χρονος Έλληνας ο οποίος είχε μεταβεί στο σημείο για να παραλάβει τα ναρκωτικά. Σε έλεγχο που έγινε στο σπίτι του στην Αθήνα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατέσχεσαν τρία τουφέκια καλάσνικοφ (το ένα με διόπτρα), ένα αυτόματο ούζι, ένα πιστόλι και 85.000 ευρώ.
Αμέσως μετά, συνελήφθησαν στην Αθήνα άλλα έξι άτομα, τα οποία εμπλέκονται στην υπόθεση, ενώ εκτιμάται ότι οι εμπλεκόμενοι ξεπερνούν συνολικά τους δέκα.
Ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος φέρεται από την αστυνομία Έλληνας κρατούμενος των φυλακών με ισόβια κάθειρξη για μεταφορά άλλης, πολύ μεγάλης, ποσότητας κοκαΐνης, που είχε πραγματοποιήσει στο παρελθόν.
Η υπόθεση εξιχνιάστηκε σε συνεργασία με τις αμερικανικές και άλλες ξένες διωκτικές αρχές, που παρακολουθούσαν το πλοίο σε όλη τη διαδρομή του από τη Βενεζουέλα μέχρι τη Λευκάδα.
Η έρευνα συνεχιζόταν μέχρι χθες βράδυ και σε άλλα σπίτια, ενώ σήμερα αναμένεται να γίνουν ανακοινώσεις από την Ασφάλεια.
ΚΑΙ ΚΑΝΝΑΒΗ
Εξάλλου νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους περίπου 164 κιλών βρέθηκε και κατασχέθηκε στην κατοχή δύο κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών στην Αθήνα και συνελήφθησαν συνολικά 6 άτομα, χωρίς όμως να υπάρχει συσχέτιση (μέχρι χθες βράδυ) με το κότερο στη Λευκάδα.
Στην πρώτη περίπτωση από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Νίκαιας, συνελήφθησαν στα Κάτω Πατήσια 4 Αλβανοί (τρεις άνδρες και μία γυναίκα) ηλικίας 22, 32, 43 και 22 ετών αντίστοιχα, που θεωρούνται μέλη οργανωμένου κυκλώματος που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης στην Αττική.
Στο σπίτι του 43χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 122 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, 4,2 γραμμάρια κοκαΐνη, 400 ευρώ και τρεις ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.
Στη δεύτερη περίπτωση, μετά από πληροφορίες και πολυήμερη έρευνα, αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, συνέλαβαν στο Κερατσίνι δύο άτομα ηλικίας 33 και 48 ετών, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 42 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, 25 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης, 1.210 ευρώ και δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, ενώ επίσης κατασχέθηκαν δύο ΙΧ αυτοκίνητα και 5 κινητά τηλέφωνα.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα