Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Φάρσα για βόμβα
Αθήνα
Ταλαιπωρήθηκαν χθες περίοικοι και οδηγοί στο κέντρο της Αθήνας εξαιτίας ενός τηλεφωνήματος για βόμβα στο Υπουργείο Εργασίας, το οποίο αποδείχτηκε φάρσα.
Το τηλεφώνημα έγινε στις 9.15 το πρωί στην εφημερίδα “Ελευθεροτυπία”, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί άμεσα η Αστυνομία και να αποκλειστεί η περιοχή.
Γύρω στις 10.30 ολοκληρώθηκε η έρευνα των πυροτεχνουργών στο κτήριο, από την οποία δεν προέκυψε τίποτε, γι? αυτό οι εργαζόμενοι επέστρεψαν στα γραφεία τους και άνοιξε η οδός Σταδίου, όπου είχε διακοπεί η κυκλοφορία.

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Ξεκινά εισαγγελική έρευνα

ΑθHνα
Την παρέμβαση του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκάλεσαν οι καταγγελίες του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή, ο οποίος είχε κάνει λόγο για “διακριτική μεταχείριση” επωνύμων από τη δικαιοσύνη.
Ο αντεισαγγελέας Ρούσσος Παπαδάκης, κάλεσε, για την ερχόμενη εβδομάδα, τον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης να καταθέσει, για όσα ανέφερε περί Δικαιοσύνης, κατά την ακρόασή του στην αρμόδια Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
Ο κ. Παπαδάκης κάλεσε τον κ. Ρακιντζή κατόπιν παραγγελίας του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ρακιντζής ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής είχε εκφράσει, μεταξύ των άλλων, την απορία εάν έχει γίνει γνωστό κάποιος επώνυμος να δικάζεται από τη σωρεία των καταγγελιών, προσθέτοντας ότι «μόνον εξαιρέσεις υπάρχουν».

ΡΕΚΟΡ ΖΕΣΤΗΣ
Ιούνιος, ο θερμότερος μήνας για τον πλανήτη
Ουάσινγκτον
Ο μήνας που πέρασε ήταν ο θερμότερος Ιούνιος για όλο τον πλανήτη από τότε που άρχισαν οι επίσημες καταγραφές της θερμοκρασίας τον 19ο αιώνα, ανακοίνωσε χθες η Αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ).
H μέση συνδυασμένη θερμοκρασία για την ξηρά και την επιφάνεια των ωκεανών έφτασε τους 16,2 βαθμούς Κελσίου και ήταν 0,68 βαθμούς υψηλότερη από το μέσο όρο του Ιουνίου τον 20ό αιώνα.
Ρεκόρ θερμοκρασίας σημειώθηκε φέτος και για τις περιόδους Ιανουάριος-Ιούνιος και Απρίλιος-Ιούνιος.
Η ζέστη δεν έπληξε πάντως ομοιόμορφα ολόκληρο τον πλανήτη: Στην Ισπανία, η μετεωρολογική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι ο φετινός Ιούνιος ήταν για τη χώρα ο πιο δροσερός των τελευταίων 13 ετών.
Στην Κίνα, το Κλιματικό Κέντρο του Πεκίνου διαπίστωσε ότι ο Ιούνιος ήταν ο θερμότερος που έχει καταγραφεί στην Έσω Μογγολία, το Χεϊλονγκζιάν και το Ζιλίν, ενώ για την περιοχή του Γκουιζού ήταν ο ψυχρότερος μέχρι σήμερα.
Η ανακοίνωση της NOAA δεν συνδέει το ρεκόρ με την παρατηρούμενη θέρμανση του πλανήτη, γεγονός πάντως είναι ότι τα ρεκόρ θερμοκρασίας καταρρίπτονται όλο και συχνότερα από τη δεκαετία του 1990.

?
ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ
Κίνδυνος πυρκαγιάς
και στην Κρήτη
Αθήνα
Για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς σε αρκετές περιοχές της χώρας και για σήμερα, Σάββατο, προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις: Αθηνών, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Πειραιώς, Βοιωτίας, Εύβοιας, Αργολίδας, Κορινθίας, Κυκλάδων, Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου, Χανίων, Λέσβου, Σάμου και Χίου.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους Οργανισμούς Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Ζητά από τους πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.α.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά παρακαλούνται να ειδοποιήσουν την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα