Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ

Σε πενθήμερη απεργία προχωρούν από σήμερα, Δευτέρα, οι γιατροί του Νοσοκομείου Χανίων, οι οποίοι συμμετέχουν στην κινητοποίηση που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία, με αφορμή το νέο Νομοσχέδιο του ΕΣΥ. Παράλληλα, οι γιατροί συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας επ’ αόριστον, διεκδικώντας τις δεδουλευμένες εφημερίες τους.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Χανίων, “η πρόταση της Διοίκησης του Νοσοκομείου Χανίων: «Κόψτε μόνοι σας το 25% των χρημάτων που σας χρωστάμε από τις εφημερίες που κάνατε τους προηγούμενους μήνες για να σας πληρώσουμε τα υπόλοιπα», που αντανακλά εν πολλοίς την νέα φιλοσοφία της κυβέρνησης περί εθελοντικής παροχής ιατρικών υπηρεσιών όπως αυτή περιγράφεται στο υπό ψήφιση Νομοσχέδιο για την «αναμόρφωση του ΕΣΥ».
Εξ άλλου, με το νομοσχέδιο αυτό πέραν του εθελοντισμού εισάγεται και η πληρωμή των εφημεριών των γιατρών από τους ίδιους τους πολίτες μέσω της ψευδεπίγραφης «ολοήμερης» λειτουργίας των νοσοκομείων.
Έτσι, μετά τις πετσοκομμένες συντάξεις των εργαζομένων από την εγγύηση της πληρωμής των οποίων αποσύρεται το κράτος, αποσύρεται τώρα και από την λειτουργία των Νοσοκομείων μεταθέτοντας το βάρος της στα χρεοκοπημένα Ταμεία που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις συμβατικές καθημερινές υποχρεώσεις τους και στις πλάτες των χειμαζόμενων από την ακρίβεια, την φτωχοποίηση και την ανεργία πολιτών.
Αποφασίσαμε ότι δεν έχουμε άλλο δρόμο από το δρόμο της αξιοπρέπειας και απορρίψαμε την πρόταση της Διοίκησης να αναγνωρίσουμε ως εθελοντική υπηρεσία το 25% της υπερωριακής μας απασχόλησης (άλλωστε ήδη έχουμε ξεκινήσει δικαστική διεκδίκηση των χρημάτων που μας οφείλονται) και συνεχίζουμε την επίσχεση εργασίας επ? αόριστον.
Όσον αφορά στο Νομοσχέδιο «αναμόρφωσης» του ΕΣΥ συμμετέχουμε στην 5ημερη απεργία που κήρυξε η Ομοσπονδία μας από τη Δευτέρα 19/07/2010″ επισημαίνουν οι γιατροί ΕΣΥ Χανίων.
Και προσθέτουν: “Εμείς πρώτοι θέλουμε να αλλάξει το ΕΣΥ που έχει φτάσει σε οριακό σημείο από την κακοδιοίκηση, τις μίζες, τα φακελάκια και τις σπατάλες.
Εμείς πρώτοι ζητήσαμε τον έλεγχο του πόθεν έσχες όλων των εμπλεκομένων στη λειτουργία των νοσοκομείων χωρίς ανταπόκριση από την κυβέρνηση.
Και αντί αυτών βλέπουμε ένα νομοσχέδιο που το μόνο του μέλημα είναι πώς θα περικόψει δαπάνες λειτουργίας των νοσοκομείων μετακυλίοντάς τις στις πλάτες των πολιτών τη στιγμή που το “πάρτι” του μαύρου χρήματος συνεχίζεται από τους ίδιους ανθρώπους που είναι και προνομιακοί συνομιλητές των κυβερνώντων?.
Φέρουμε προ των ευθυνών τους βουλευτές Χανίων οι οποίοι στις προσεχείς ημέρες θα κληθούν να αποδείξουν με την ψήφο τους εάν επιθυμούν να στηρίξουν ένα Δημόσιο σύστημα Υγείας ή ένα μισo-ιδιωτικοποιημένο θνησιγενές τερατούργημα”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα