Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

Φαρισαϊσμοί?

«Την ώρα που οι Έλληνες πολίτες και κυρίως τα μεσαία στρώματα και οι συνταξιούχοι, καλούνται να κάνουν μεγάλες και επώδυνες θυσίες προκειμένου η Ελλάδα να αποφύγει τη χρεοκοπία, αποτελεί πρόκληση η απόφαση της κυβέρνησης, αλλά και η συναίνεση των πολιτικών κομμάτων, για αύξηση κατά 30 % της ετήσιας χρηματοδότησης τους». Αυτό καταγγέλλει η κυρία Μπακογιάννη ως «φαρισαϊσμό», δεδομένου ότι είχε διαφημιστεί ο περιορισμός της. Εννοείται, ο περιορισμός της κρατικής επιχορήγησης, την οποία να σημειώσουμε ότι έχουν προεξοφλήσει τα κόμματα μέχρι το 2015, ενώ ταυτόχρονα χρωστούν στις τράπεζες γύρω στα 250 εκ. ευρώ, τα οποία προφανώς αδυνατούν να ξεπληρώσουν. Δεν αποκλείεται μάλιστα να ζητήσουν? να κάνουν χρήση των ευνοϊκών ρυθμίσεων του νομοσχεδίου της κας Λούκας Κατσέλη για τις υπερχρεωμένες οικογένειες ! Επιπλέον, επειδή η απόφαση αυτή λαμβάνεται σε περίοδο κατά την οποία «το πολιτικό σύστημα δοκιμάζεται από την οργή, την απαξία και την αμφισβήτηση της κοινωνίας, είναι κίνηση απόλυτου παραλογισμού» και όπως επισημαίνει στην ανακοίνωση της η ανεξάρτητη βουλευτής «το ελάχιστο που έχουν να κάνουν τα κόμματα είναι να αρνηθούν την αύξηση της χρηματοδότησης και αντί αυτού να την καταθέσουν στον λογαριασμό της Βουλής για τη μείωση του δημόσιου χρέους της χώρας». Άντε να δει και κάποιο σοβαρό ποσό ο κουμπαράς του κ. Πετσάλνικου?! Βέβαια η κα Μπακογιάννη δεν έχει κόμμα οπότε «τί έχει να χάσει ;» ενώ αν είχε, θα της λέγαμε μπράβο για την πρόταση αλλά ταυτόχρονα θα έπρεπε να εξηγήσει «πόθεν» τα έσοδα για την συντήρηση και την λειτουργία του; Περιέργως πάντως ούτε αυτή ούτε κανείς άλλος, δεν μιλάει για τον έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων και ιδιαίτερα των πέραν της κρατικής επιχορήγησης χρηματοδοτήσεων τους. Τα υπόλοιπα είναι όντως φαρισαϊσμοί?!
ΑΕΣ

Προγραμματικές συμβάσεις

Είναι λογικό, παρά το ότι δεν είναι πάντα θεμιτό, πως όταν κάποιος πολιτικός «ζορίζεται» κατηγορούμενος για παραλείψεις ή πράξεις που αντιβαίνουν στο δημόσιο συμφέρον ή όπως αποδεικνύεται από στοιχεία και δικές του παραδοχές επειδή χρηματίστηκε, να προσπαθεί να διαχύσει την ευθύνη του στον περίγυρο συναρμοδίων και μη συναδέλφων του. Αυτό επεχείρησε ο κ. Χρ. Βερελής φροντίζοντας να… τα ρίξει σε συναδέλφους του στην κυβέρνηση Σημίτη, κατονομάζοντας τον πρώην υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών βουλευτή Χανίων κ. Ν. Χριστοδουλάκη ως αρμόδιο για την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με την Siemens. O πρώην υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, όπως γράφει η «Ελεθεροτυπία», του επέστρεψε με ευθεία βολή προχθές, το «μπαλάκι». Με επιστολή που έστειλε στον πρόεδρο της Εξεταστικής Σ. Βαλυράκη, τον καρφώνει, λέγοντας ότι το υπουργείο του οποίου προΐστατο το 2001-2004 δεν είχε καμιά απολύτως αρμοδιότητα, διότι σύμφωνα με τον νόμο 2446/1996 η έγκριση, τροποποίηση ή καταγγελία μιας Προγραμματικής σύμβασης ανήκει μόνο στη ΔΕΚΟ που τη συνάπτει και το εκάστοτε εποπτεύον υπουργείο και ότι ουδέποτε ο ίδιος υπέγραψε ή εκτέλεσε οποιαδήποτε συμφωνία με τη Siemens ή άλλη εταιρεία. Πάντοτε ακριβής και τεκμηριωμένος ο λόγος του κ. Χριστοδουλάκη, που είναι λογικό να «τσαντίζεται» που δεν τον αφήνουν να ζήσει και να χαρεί την? «προγραμματική σύμβαση» που υπέγραψε προσφάτως με την εκλεκτή της καρδιάς του. Τον γάμο του εννοώ ντε?! Ευχές για ευτυχία κ. Χριστοδουλάκη?
ΑΕΣ

Ιωάννης των Χανίων
ή του ΠΑΣΟΚ;

Κύριε διευθυντά
Φυσικά και έχασε το ΠΑΣΟΚ την ευκαιρία να ανανεώσει το δυναμικό του και να φέρει στo προσκήνιo νέα, άφθαρτα πρόσωπα, με το να μην προτείνει τον Γιάννη Κουλιέρη για υποψήφιο Δήμαρχο Χανίων.
Και δύσκολα θα μπορούσε κανείς να διαφωνήσει με τα όσα ο Γιάννης είπε στη συνέντευξή του.
Σε ένα πράγμα όμως “κάθετα” διαφωνώ: Εκεί που είπε πως αυτός είναι ο “Γιάννης των Χανίων, και όχι η Ιωάννα της Λωραίνης, να αφουγκράζεται τους πολίτες”.
Γιατί με τη στάση του, την υποταγή του στα κομματικά μαγειρεία της παράταξής του, απέδειξε πως δεν είναι των Χανίων.
Του ΠΑΣΟΚ είναι.
Με εκτίμηση
-Α-

Περίεργες αντιλήψεις!

ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ που έδωσε ο κ. Πρωθυπουργός στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» (11-7-10), στο ερώτημα ως προς την αντισυνταγματικότητα των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνησή του, απάντησε με την εξής σιβυλλική φράση:
«Δεν είναι προφανές για ποιο λόγο το δικό μας Σύνταγμα θα μπορούσε να εμποδίζει κάτι πολύ λογικό, το οποίο ισχύει σε πολλές άλλες χώρες»!

ΕΜΕΙΣ δεν ξέρουμε σε ποιες χώρες ισχύουν περιπτώσεις όπου «το λογικό» (των ιθυνόντων) υπερισχύει του Συντάγματος! Αν το Σύνταγμα θεωρείται ο Καταστατικός Χάρτης ενός κράτους τον οποίο μηδενός εξαιρουμένου οφείλουν να σέβονται, αναρωτιόμαστε ποια λογική μπορεί να εισχωρήσει ώστε αυτό-το Σύνταγμα- να παρακαμφθεί. Ακόμη και στη διάρκεια του Imperium Romanum το περίφημο «salus populi, suprema lex esto» (=υπέρτατος νόμος ας γίνει η σωτηρία της πατρίδας), το επικαλούνταν οι άρχοντες, δικτατορικώ τω τρόπω, σε πάρα πολύ έκτακτες περιπτώσεις (πολέμους).

ΑΛΛΑ, εδώ έχουμε ή δεν έχουμε δημοκρατία; Οι δε αποφάσεις που λαμβάνονται «στο όνομα του λαού», δεν θα έπρεπε να έχουν στοιχειωδώς την έγκριση του ίδιου του λαού-ή και του Κοινοβουλίου; Δεν θα έπρεπε, σε τέτοιες περιπτώσεις παραβίασης του Συντάγματος να επεμβαίνει-αντί της Τρόικας-η Δικαστική Εξουσία; Είναι δυνατόν να προηγείται η λογική της συνταγματικότητας; Τότε για ποιο λόγο να ψηφίζονται τα Συντάγματα στις χώρες; Δεν θα μπορούσε να γίνεται εναρμόνιση απαιτήσεων των ξένων και Συντάγματος;

ΕΚΤΟΣ κι αν ο κ. Πρωθυπουργός άλλο ήθελε να πει και άλλο μας έδωσε να καταλάβουμε. Στο κάτω-κάτω εμείς δεν ψηφίσαμε την Τρόικα, ούτε καν το Μνημόνιό της. Ψηφίσαμε κυβέρνηση, ακριβώς για να προστατέψει και να υπερασπισθεί τα δικαιώματά μας που απορρέουν απ΄ το Σύνταγμα. Με την παραπάνω όμως φράση του, ο κ. Γ. Παπανδρέου φαίνεται πως μετατρέπει την κυβέρνησή του από υπερασπιστή του Συντάγματος της χώρας, σε έναν ιδιαίτερο «θεσμό» (!) που αυθαίρετα δίνει δικαίωμα στον εαυτό του «να κάνει επιλογές και να υπογράφει διεθνείς συμφωνίες», κόντρα σε όσα επιτάσσει το Σύνταγμα και η αντοχή του λαού μας.

Στ.Γ.Κ


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα