Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΤΟΝ “ΤΖΙΤΖΙΚΑ”
Τζαζ με τους “Εψιλον” στους Αρμένους
Αύριο, Τρίτη 20 Ιουλίου, στις 9.30 μ.μ., ο “Τζίτζικας”, στους Αρμένους, καλωσορίζει τους “Εψιλον”. Ένα τετραμελές σχήμα που απαρτίζεται από τους Μάρκο Παπασηφάκη (κιθάρα και φωνή), Βασίλη Σαλτίκη (τενόρο σαξόφωνο), Μπάρι Ζήλη (μπάσο) και Απόστολο Πατρωνίδη (τύμπανα).
Θα παρουσιάσουν συνθέσεις των μεγάλων δημιουργών της τζαζ με τον δικό τους μοναδικό τρόπο, παραμένοντας πάντα πιστοί στην αυτοσχεδιαστική φύση της τζαζ.
Τραγούδια των αρχών του αιώνα παιγμένα και ενορχηστρωμένα με σύγχρονη αντίληψη και αισθητική με απόλυτο σεβασμό στους σπουδαίους δημιουργούς όπως οι Duke Ellington, Cole Porter, George Gershwin, Fats Waller, Charlie Parker και πολλούς άλλους.
Μια βραδιά με ήχους groovey, jazzy, bluesy, funky κάτω από τα θεόρατα πλατάνια, δίπλα στα γάργαρα νερά. Τηλ.: 2825041144.

ΣΤΟ ΑΡΩΝΙ
Βραδιά τραγουδιού
Βραδιά τραγουδιού με το μουσικό σχήμα “Κύκλος” θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στο Αρώνι, στο Δημοτικό Σχολείο. Ωρα έναρξης 9.30 μ.μ. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του πολιτιστικού καλοκαιριού του Δήμου Ακρωτηρίου.

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ
Πάρτυ στο “Φειδίου Μέλαθρον”
Πάρτυ με ζωντανή μουσική από το συγκρότημα “In da slot” σε ρυθμούς φανκ, σόουλ και τζαζ σήμερα, στο “Φειδίου Μέλαθρον”, στην πλατεία Δικαστηρίων. Ωρα έναρξης: 9.30 μ.μ.

ΚΑΙ ΣΤΗ Ν. ΚΥΔΩΝΙΑ
Στον Ν.Ο.Χ. η Κινητή Βιβλιοθήκη
του Δήμου Χανίων
Από τον Δήμο Χανίων ανακοινώνεται ότι η Κινητή Βιβλιοθήκη που διαθέτει ο Δήμος σε συνεργασία με την ΤΕΔΚ Νομού Χανίων, θα βρίσκεται σήμερα και ώρα 9 το πρωί στον Ν.Ο.Χ., ενώ στις 10.30 το πρωί θα βρίσκεται στο Πολιτιστικό Στέκι του Δήμου Νέας Κυδωνίας.

ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ
Εντεχνη και κρητική μουσική
Μια βραδιά με έντεχνη και κρητική μουσική από τους Λεωνίδα Μαριδάκη και Γιώργο Βογιατζή θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Ιουλίου, στις 9.30 μ.μ., στους Αγίους Αποστόλους. Η βραδιά πραγματοποιείται στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Δήμου Νέας Κυδωνίας και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ
Εκδήλωση στις οδούς
Ανωπόλεως και Ανδρονίκου
Ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΔΗΧ διοργανώνουν εκδήλωση στις οδούς που διαμορφώθηκαν με τη διάνοιξη τμήματος της οδού Ανωπόλεως και τη διαπλάτυνση τμήματος της οδού Ανδρόνικου, την Κυριακή 25 Ιουλίου, στις 8.30 μ.μ., στο πλαίσιο ολοκλήρωσης των παρεμβάσεων οδών της πόλης.
Στην εκδήλωση συμμετέχουν ο Χορευτικός Ομιλος “Αροδαμός” και μουσικοί από τον Σύλλογο Μουσικών Νομού Χανίων “Ο Χάρχαλης”, ενώ θα προσφερθεί παραδοσιακό κέρασμα.

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ
Παρουσίαση
ποιητικών συλλογών
Την Τετάρτη 21 Ιουλίου, ώρα 7.30 μ.μ., θα γίνει παρουσίαση των ποιητικών συλλογών του Αντώνη Αλ. Παττακού, αξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας ε.α., στην Ένωση Αποστράτων Αεροπορίας (Παρθενίου Κελαϊδή 8, τηλ.: 2821076172).
Την παρουσίαση θα κάνει ο κ. Σπύρος Καστανάκης, αρχίατρος, συγγραφέας, μέλος της Ένωσης Λογοτεχνών. Στις ποιητικές συλλογές θα αναφερθεί και η κα Στέλλα Αλιγιζάκη, φιλόλογος – ιστορικός. Στο τέλος της εκδήλωσης θα διαβαστούν αντιπροσωπευτικά κείμενα του συγγραφέα και θα προσφερθεί απογευματινό κέρασμα. Είσοδος ελεύθερη.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ 19/7 – 25/7

Εκδηλώσεις

? “Εντεχνη και Κρητική Μουσική” με τους Λεωνίδα Μαριδάκη και Γιώργο Βογιατζή την Τετάρτη 21 Ιουλίου, στις 9.30 μ.μ., στους Αγίους Αποστόλους. Είσοδος ελεύθερη.
? Παρουσίαση του βιβλίου «Ελάσσονες τόνοι σε μείζονες κλίμακες στην ποίηση της Βικτωρίας Θεοδώρου» του Θεοδόση Πυλαρινού, την Τετάρτη 21 Ιουλίου, στις 8 μ.μ., στην αίθουσα συνεδρίων του ξενοδοχείου “Ακάλη”.
? Συναυλία με τη Χάρις Αλεξίου και τη Μάρθα Φριντζήλα την Τετάρτη 21 Ιουλίου, στις 9.30 μ.μ., στο θέατρο Ανατολικής Τάφρου.
? Διεθνές φεστιβάλ χορού τάνγκο “tangogreece” θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 21 μέχρι την Κυριακή 25 Ιουλίου στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, Μεγάλο Αρσενάλι.
? Βραδιά αφιερωμένη στον Νίκο Καζαντζάκη, την Κυριακή 25 Ιουλίου, στον αύλειο χώρο Πολιτιστικού Συλλόγου Κορακιών, ώρα 9.30 μ.μ.

Εκθέσεις

? Εκθεση με τίτλο “Χανιά – Χρυσαφένια Πόλη” στην Πύλη «Σαμπιονάρα». Θα διαρκέσει έως 21 Ιουλίου και θα είναι ανοιχτή 10 π.μ. – 1 μ.μ. και 6.30 – 10.30 μ.μ. καθημερινά.
? Εκθεση αναδρομικού χαρακτήρα του μεγάλου Eλληνα ζωγράφου της διασποράς Δημήτρη Περδικίδη. Θα είναι ανοιχτή έως τις 22 Ιουλίου, 10 π.μ. – 2 μ.μ. και 7 – 10 μ.μ., Σάββατο 10 π.μ. – 2 μ.μ.. Κυριακή κλειστά. Είσοδος: 2 ευρώ, μειωμένο: 1 ευρώ.

Παραστάσεις

? Το θεατρικό έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ “Ο Εμπορος της Βενετίας” από το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης την Τρίτη 20 Ιουλίου, στις 9.30 μ.μ., στο θέατρο Ανατολικής Τάφρου.
? Παράσταση Καραγκιόζη με τον Νίκο Μπλαζάκη στο γήπεδο Πιθαρίου, την Τετάρτη 21 Ιουλίου, στις 9 μ.μ.
? Η ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας μέσα από νότες και τραγούδια την Πέμπτη 22 Ιουλίου, στις 9.30 μ.μ., στο θέατρο Ανατολικής Τάφρου.
? Παράσταση με περιστρεφόμενους Δερβίσηδες την Παρασκευή 23 Ιουλίου και ώρα 9.30 μ.μ., στο θέατρο Ανατολικής Τάφρου.
? “Δασκαλογιάννης” του Φώτη Κωνσταντινίδη, από το Θέατρο των “Vivi” την Κυριακή 25 Ιουλίου, στις 9.30 μ.μ., στο θέατρο Ανατολικής Τάφρου. Είσοδος 15 και 10 ευρώ.
? H ΚΕΔΗ Πλατανιά παρουσιάζει την κωμωδία των Ρέππα Παπαθανασίου «Οι συμπέθεροι από τα Τίρανα» από το Πανελλήνιο Μεταναστευτικό Θέατρο.
Το πρόγραμμα:
Τετάρτη 21 Ιουλίου, ώρα 9.30 μ.μ., στο Μάλεμε (προαύλιο Δημοτικού Σχολείου).
Δευτέρα 26 Ιουλίου, ώρα 9.30 μ.μ., στο Συρίλι (γήπεδο μπάσκετ).
Κυριακή 1 Αυγούστου, ώρα 9.30 μ.μ., στο Πάνω Γεράνι (προαύλιο Δημοτικού Σχολείου).
Δευτέρα 9 Αυγούστου, ώρα 9.30 μ.μ., στον Κυπάρισσο (πλατεία).
Είσοδος ελεύθερη.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα