Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
Αρχιερατικό Μνημόσυνο

Αθήνα
Αρχιερατικό Μνημόσυνο για τους πεσόντες κατά το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή του 1974 στην Κύπρο, τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, στην Αθήνα.
Το μνημόσυνο έγινε παρουσία του αντιπροέδρου της Βουλής Γρηγόρη Νιώτη, του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Παναγιώτη Μπεγλίτη, της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας Ελίζας Βόζενμπεργκ, του Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα Ιωσήφ Ιωσήφ, εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων και κυπριακών και ελληνικών κομμάτων.
Στην ομιλία του, ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «έχουμε καθήκον να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές, ένα τόπο καλύτερο, απαλλαγμένο από κατοχή, φόβο, διαιρέσεις και διχασμούς, στον οποίο όλοι οι νόμιμοι κάτοικοί του θα έχουν τις ίδιες ευκαιρίες ατομικής και συλλογικής προκοπής και καταξίωσης».
Διαβεβαίωσε ότι σε αυτόν τον στόχο είναι αφοσιωμένος ο Πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας με τις προσπάθειες που καταβάλλει για λύση του Κυπριακού, με βάση τη διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία και επεσήμανε ότι «μαζί μας όλα τα χρόνια της δοκιμασίας συμπορεύεται και συμπαραστέκεται η ελληνική κυβέρνηση, ο πολιτικός κόσμος, ο λαός της Ελλάδας, αλλά και ολόκληρος ο Ελληνισμός».

ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ
Παρέσυρε και εγκατέλειψε
δύο αστυνομικούς

Αθήνα
Δύο άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ παρέσυρε με το αυτοκίνητό του ένας άγνωστος μέχρι χθες οδηγός, ο οποίος στη συνέχεια εγκατέλειψε τον τόπο του ατυχήματος.
Οι δύο αστυνομικοί περιπολούσαν με τη μοτοσικλέτα τους και κατευθύνονταν προς την οδό Αγίου Μελετίου, όταν έπεσε πάνω τους ΙΧ αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου στη συνέχεια ανέπτυξε ταχύτητα και εξαφανίστηκε. Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε ελαφρά ο ειδικός φρουρός, που οδηγούσε τη μοτοσικλέτα και λίγο σοβαρότερα ο αστυφύλακας συνεπιβάτης. Και οι δύο διεκομίσθηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Ο οδηγός του αυτοκινήτου, που προκάλεσε το ατύχημα, αναζητείται από την Τροχαία.
   
ΤΡΑΓΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΓΡΟΤΗ
Καταπλακώθηκε από το τρακτέρ του

Θεσσαλονίκη
Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 80χρονος αγρότης στην Έδεσσα, όταν καταπλακώθηκε από το τρακτέρ του. Το περιστατικό συνέβη γύρω στη 1 χθες το μεσημέρι, στο δρόμο Αγία Φωτεινή – Φλαμουριά Εδέσσης. Ο 80χρονος, λίγο πριν φτάσει στο χωριό Φλαμουριά, ενώ οδηγούσε το τρακτέρ, αυτό εξετράπη της πορείας του και ανατράπηκε, με αποτέλεσμα ο ηλικιωμένος να τραυματιστεί θανάσιμα. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Στο τρακτέρ επέβαινε και η 72χρονη σύζυγός του, η οποία τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι.

Αναδασωτέες οι περιοχές

Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, το οποίο με ανακοίνωσή του, κήρυξε άμεσα αναδασωτέες τις πληγείσες περιοχές.
Στο πλαίσιο της σύνταξης και κύρωσης δασικών χαρτών, έχει ήδη αποτυπωθεί το μεγαλύτερο μέρος της Αττικής -περίπου το 80%-, ενώ το υπόλοιπο 20% βρίσκεται σε στάδιο ανάθεσης. Σύντομα το έργο θα έχει ολοκληρωθεί, παραδίδοντας κυρωμένους δασικούς χάρτες που θα διασφαλίζουν την προστασία των καμένων εκτάσεων από κάθε αλλαγή χρήσης, όπως παράνομες καταπατήσεις και αυθαίρετες οικοδομές.
Στην επίσπευση της διαδικασίας κύρωσης των δασικών χαρτών όλης της χώρας, καταλυτικό ρόλο θα παίξει το σχετικό νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ «Χρηματοδότηση Περιβαλλοντικών Παρεμβάσεων, Πράσινο Ταμείο, Κύρωση Δασικών Χαρτών και άλλες διατάξεις», το οποίο βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα